❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 928
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Не е задължително да се качва. Който както го чувства. Зависи и какви и кои приятели са ти във фб.
Имам една позната, която винаги замаскира лицето на детето с емотиконки, а то е вече на 10 г. Няма лошо да не искаш да го качваш, но то просто не качвай снимката изобщо.

# 571
Аз качвам. Даже и тук нямам проблем да кача нищо, че не де познаваме Grinning Никога не съм вярвала в суеверия и прочие. Както го чувстваш

Вие качвате ли снимки на бебетата в фб...имам чувството,че само аз не качвам😃
На каката имам една ръчичка и колажи до трети рд
И два,три колажа от почивки където е отдалепч или в гръб и не се вижда почти.
Ето една пр.с бебе почти на 5м. вече има 15 снимки 🤷

# 572
Ехо, здравейте момичета, опитвам се поне да ви следя какво става с вас как сте но не ми остава време пък камо ли да пиша Simple Smile) Вкъщи е нещо страшно раждах болна баткото беше болен уж се оправихме и от 4 дни сме пак болни баткото и аз, добре че таткото си е вкъщи че иначе не знам. Бебчо е добре вече на 20 дни изцяло на кърма на поискване . Опитвам се да чистя готвя пера и оправям и да излизаме  но нещо не се получава времето все не стига пък робота се развали и трябва все аз да чистя, време почти не ми остава за нищо. От хормоните съм нещо страшно аз емоции много едно страшно потене, все ми е топло. Помрънках малко аз че поне вие ще ме разберете.  Много ви се радвам и ви желая всичко най най прекрасно!

# 573
Бързо оздравяване на цялото семейство 🍀😇😇
Да това пък с емотикони на лицата ....изобщо да не качват тогава

# 574
И аз качвам, много ми е красив, за да не се похваля 😁
Но и аз доста съм си филтрирала приятелите във фейсбук, изтрих страшно много хора и си оставих наистина само познати. Нямам намерение да прекалявам с негови снимки, за сега съм си качила само фотосесията.

# 575
За много хора не е въпрос на суеверие, а на това, че нямаш абсолютно никакъв контрол какво ще правят със снимките на детето ти, когато вече не са твоя собственост, а на Мета. Освен това детето не си е дало съгласието да бъде показвано в интернет, та и това също е морален въпрос, който всеки родител сам си взима. Аз моето не бих го качвала - ръчичка, краче, да, но лице в никакъв случай.

Иначе уважавам тези, които си слагат емотикони на лицата на децата, поне запазват самоличността на детето си, в крайна сметка нали всеки споделя каквото поиска?

# 576
Не съм качвала снимки, и аз като вас пращам на близки по вайбър (аз и бременна не съм пускала снимки.. даже малко хора знаят, че съм била и сега вече родила). Обаче ММ искаше да пуска пост в деня на раждането ама от емоции забрави. Сега иска на първия месец да кача.. имам си снимка на ръчичка и краченце - само това ще кача.

Момичетата със секцио - с какво мажете белега? Гледам моя на места все едно се лющи не мога да обясня (като кожичка на ноктите стърчи кожа не места). При АГ съм чак след месец, не искам да го притеснявам.. та да видя вас мажете ли.

Като гледам Борис как не спи, и като ви чета и се чудя - бебетата на има-няма месец  наши уж трябва много да спят. Какво е това будуване не знам.. давам му карти, слагам го по корем да се измори. Нищо.. кокори очи и ми се доплаква.

# 577
С нищо не мажа,почиствах само със спирт след баня.

# 578
Моето дете спи най-добре навън на двора.Вътре е много топло,мисля да пусна климатика малко да охлади следобед,че е много кисел,сигурно е от жегата.Снощи в креватчето неискаше да заспи,а като го сложих ме на дивана до прозореца заспа като пън

# 579
Наистина навън спи най-добре😇 е понякога мрънка,но поносимо не като вкъщи нз къде да я сложа ...реве,червена като домат и то вечер към 20ч, вчера мм я взе и й дал вода и млъкнала,жадна душица.

# 580
Аз също не качвам, защото ми е малко тъпо да взема това решение вместо детето ми. Знам, че звучи абсурдно, но мои снимки в интернет са се появили чак когато аз съм решила, а не по желание на майка ми. Наистина пиша го и ми е смешна как разсъждавам, защото вероятно докато пораснат тези неща ще са отживелица за тях, както са за нас телефоните с шайби. Може би ще си кача стори, но не и снимка, която да седи постоянно там.
Ние бяхме на педиатър днес и другата седмица живот и здраве ще идем на специализираните прегледи - тазобедрена става, трансфонтанелна ехография и тн. Аз съм си записала и на АГ конторлен около месец след раждането, да видим всичко дали е наред. Лохии имам още понякога нищо, понякога провървявам. Аз не стигам да върша нищо у дома, изцяло разчитам на мама и мъжа ми, да са ми живи и здрави. Не съм си мислила, че ще съм такава майка, но с трудностите покрай кърменето просто не можах да направя добър график на времето и да свърша нещо. А в дни като вчерашна мия, като рева цял ден, даже и до двора не стигнахме.

# 581
Дали може да ми разкажете за трансфонтанелната ехография? Трябва ли да се прави или има определени условия, когато се препоръчва? На нас никой не ни е споменал такъв преглед, приятели също не са правили

# 582
Мими, в Щерев ли ще ги правиш, че аз се чудя за пакета им? При Аг съм на 27.06, че ми беше казала месец след раждането.

Иначе не мога да кажа кога се насочват децата за такъв преглед, при нас в епикризата са описани чисто като профилактични, понеже болницата предлага пакет с 3те изследвания. Педиатърката каза, че също насочва профилактично нейните пациенти дори да няма съмнение за нещо.

Последна редакция: чт, 13 юни 2024, 14:42 от JustLinn

# 583
Както и Лин написа, в Щерев има пакет за тези прегледи, който аз имам. От всичките само за тазобедрената става е задължителен и личния ще пусне направление за детенцето ви. За другите мога да разкажа като минем, защото и аз нямам представа.

Да, Лин, в болницата. Ако отдавна съм си взела пакета, плюсът е, че те виках докторите на място и не се занимаваш ти да обикаляш ш да ги търсиш. За тазобедрените например се ходи в Горна баня при специалист, така поне знам от приятелка, а Щерев ти спестяват това разкарване и работят с подбрани имена. Пакетът не е обвързан с раждането в болницата, тоест за друго майче от София, ако иска може да си го вземе без да е пациент преди това на Щерев. Влизат и два прегледа при педиатъра им в рамките на 1-та година.

Някой беше споменал за носенето в Neko tiny раница, ако помня правилно. Има ли някой, който реално да я ползва и са сподели мнение?

# 584
Karina* беше писала за Neko Tiny.
В чата сякаш по-бързо ще да ти отговори

Общи условия

Активация на акаунт