❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 915
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
Не искам да давам непоискани съвети, но като чета колко увивате бебчетата не мога да не се включа. Всяка мама си усеща бебчето, нооо навън е 25+ градуса. Това, че ръчичките и нослето са студено по никакъв начин не е показател, че му е студено. Ако кожата стане мраморна тогава вече е ясно, че му е хладно, ноо претоплянето не е хубаво и ще се изнежат много за напред.
Аз я слагам да спи с ромпър и чувалче 0.5 тог и пак мисля, че й е жега, а през деня вкъщи е по  боди с късо ръкавче и тънки ританки.
Ако вие сте по къс ръкав и бебчо спокойно може да е или най-много тънко боди с дълъг

# 76
А каква изобщо е идеята на водата със захар? 🤯 Аз гледам да не падаме под 9 хранения за денонощие, 1-2 неминуемо са през нощта. Да, старая се да имаме по-дълги паузи през нощта, но не и да отпада хранене, не ми е окей толкова малко бебе да го оставя 6 часа без мляко 😳 камо ли да давам захар, изобщо не ми го побира ума

# 77
  • София
Аз държа Гого само по боди с къс ръкав. Като заспи, завивам с тънко одеяло. Той лесно прегрява, става целия на червени петна. Откакто го държа така, няма проблем. Като излизаме слагам ромпър и намятам с одеяло.

# 78
И ние сме с боди а къс ръкав и панталонче. Спи само по боди, завита с чаршаф.

# 79
Моята спи с боди с къс ръкав и цяло ромпър или както там е😁 с крачета и тънка пелена 😇
Всяка майка си знае 😉..аз например цяла година се завивам и съм зиморничава,може и бебечето да е такова или да се чувства по-спокойно така

# 80
Моето седи по ромпър, спи с чаршафче отгоре и ако е отворена терасата му слагам и едно пухено, но не много дебело одеалце. Обаче май ще минаваме към късите ръкави, много жега е днес

# 81
Какво имате в предвид под тънко одеяло или пелена? Да не е аз да го претоплям много.. това е нашето одеяло, което му слагам на краката и до коремчето :

https://aiko-bg.com/product-34465040013

Какво давате за колики? Педиатърката ни беше казала Био Гайа веднъж дневно, но сега АГ ми препоръча Абоколикен с всяко хранене. Вие давали ли сте?

# 82
Ние още нищо не даваме другата седмица сме при педиатърката и ще видя какво ще ни предпише. В сряда ни каза, че ни препоръчва инфакол май или нещо подобно, но още не сме взели.

# 83
За коликите редувах колийф и инфакол, имаше страхотен ефект, но се запече, 3 дни не беше акал и му правихме клизма, спряхме всичко и отне още 3 дни пак да почне да ходи поне по веднъж на ден.

Моето одеалце е на дупчици, върши чудесна работа и като го кърмя навън - https://www.miniti.bg/p/pt-38030240039/sivo-mrezhesto-bebeshko-o … alo-dyga-70h90-sm

# 84
Какво имате в предвид под тънко одеяло или пелена? Да не е аз да го претоплям много.. това е нашето одеяло, което му слагам на краката и до коремчето :

https://aiko-bg.com/product-34465040013

Какво давате за колики? Педиатърката ни беше казала Био Гайа веднъж дневно, но сега АГ ми препоръча Абоколикен с всяко хранене. Вие давали ли сте?
Точно толкова дебело имам.
Вкъщи го правя на руло да я
й подпира гърба,навън я завивам с него
Вкъщи завивам с тънка пелена ...тип
 муселинови пелени мн тънки❤️

https://kikkaboo.com/bg/product/muselinovi-peleni-2/

Давам био Гая и био амика,нещо без симетикон гледам.

# 85
Аз съм с абоколикен на всяко ядене давам. Но тя няма силни колики и се отразява добре. Момичета мисля да сменя аптамила. Вие с какво мляко храните?

# 86
  • София
Давам БиоГая и Колийф. От няколко дни е на Колийф и има значително подобрение. Дано и занапред е така. В млякото слагам 4 капки.
Млякото е Хип Комбиотик. Засега няма да го сменям. Евентуално за някое без лактоза бих, но  преди това ще се консултирам с педиатъра.
Ем, и нашето одеалце е подобно. Също мятам на крачетата и коремчето.

# 87
И аз използвам същото одеяло на дупчици или тънка пелена. Вкъщи си е само по ромпър или гащеризонче. Вечер я слагах да спи в ромпър + чувалче 1тог, но последните дни е доста топло и спрях да използвам чувалчето.

Иначе против колики все още не съм започнала да давам нищо.

# 88
Ние също имаме Абоколикен.Още не съм му давала.Тези колики как да ги позная?Знам,че коремчето го боли и се свива.Моя син прави от време на време така,но не постоянно и не плаче.Немога да преценя колики ли са или ни са Confused
А от кога започват?Детето утре прави 10 дни,сигурно е време

# 89
По принцип педиатъра и една жена която идва първите дни да ни помага казаха че коликите започват от 20я ден. И нашата беба не плаче постоянно, но доста пръцка и се свива. Казаха че са колики. Казаха че абоколикен не е само за колики а и за самото храносмилане, така че го давай. Аз слагам 4 капки в млякото.

Общи условия

Активация на акаунт