❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 928
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Аз давам био амика, мисля че има някакъв ефект.
Бях много силна и вилна и убедена, че детето няма колики, но май май са си точно това. Капките го успокояват.
При него коликите не са неутешим плач с часове, аз не знам защо си мислех, че това им е дефиницията.
Общо взето е едно страшно стягане и превиване в корема и цялото тяло обикновено или по време или след хранене. Успокоява се, обаче, сравнително лесно за момента с бял шум/шъткане, гушкане и люлеене. Дано така си остане

Иначе днес ми разказа играта цял ден. Як рев на гърда, съответно почти нищо не изяжда, после давам добавката кърма, на шише е спокоен, после 10тина мин спокойно кокорчене и после пак як рев защото е гладен, понеже почти нищо не е ял от гърда. И пак го слагам на гърда, цокне 5 пъти и заспива. Как ли не ръчкам, какво ли не правя да суче. И така цял ден съм или с помпа или с бебе на гърдите, поплаках си даже по едно време.

На последното кърмене преди нощния сън беше тотален ужас - реве та не диша и накрая зяпочна да яде, когато застанах полу-легнала, той на жабче на гърда и аз се друскам на пружините на леглото. Кръста ми си замина направо, ама поне детето хапна малко 🥴🫣

# 91
Ехххх все повтарях на майка ми, че няма да стана като нея само да мрънкам детето да яде, а да си яде колкото иска… е, вече виждаме какво е, тъпча му и аз шишето в устата при всяка възможност Joy

# 92
Аз съм отчаяна вече.Милица постоянно изпада в истерии ,малко спи и повечето време плаче .Опитваме всякакви методики ,но без успех.И пробиотик даваме и лактаза,масажи,бял шум,музики ,на люлката,на ръце,повиване ,положението е много зле ,чувствам се зле,явно някъде бъркам,като майка ,че е такава невротична,не знам аз ли греша някъде
Дали да не потърся консултант вече ? Наистина е нетърпимо вече пет мин ,ако не реве е чудо
Сега обикаляме къщата с количката ,извадиш ли я пак истерия следва,не иска си в легълцето
Моля ви дайте съвети какво да правя да успокоим това бебе ??🥹😕Нормално ли е едно бебе да е така нервно??

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 01:27 от Mims1900

# 93
Ох, mims, според мен си е напълно нормално и е период, ще мине.
За консултант, препоръчвам със 100 ръце да потърсиш и да си поговориш с някой.
Не знам дали кърмиш, но консултантите на националната асоциация подкрепа за кърмене са чудесни - https://www.podkrepazakarmene.com/consulting

Също така силно препоръчвам приложението healee, където може онлайн да се правят прегледи и консултации при различни лекари. Аз така си говорих с една педиатърка - гастроентеролог и доста се успокоих. Плащат се консултациите, но определено си заслужава

# 94
Абсолютно препоръчвам консултант и аз, винаги е от помощ да поговориш с някого! ❤

Две неща невероятно ни помагат на нас - раница за бебеносене и фитнес топка.

Преди 2 дни плачеше абсолютно неутешимо вече с часове и не знаех какво да правя. Вече плачеше от преумора и беше много тежко. Таткото дойде с раницата и тя заспа още докато я закопчаваше. Направо не ми се вярваше, зачудих се дали диша въобще 😄 И спа 2 часа така. Оттогава всеки ден я носим, спи всеки път като е в раничката.  

Иначе не знам каква е магията, но на нас фитнес топка ни помага страшно много. Плаче страшно, но сядам на топката както съм я гушнала си пружинираме и след 2 минути вече се е отпуснала цялата и е заспала дълбоко

Нещата, които я тормозят основно са - дали е ачкала, далк освобождава газове - и за двете правим масажи и дали се е оригнала, за което с времето си подобрява техниката човек, но определено я облекчава.

Също така нещо, което генерално я правеше по-нервна е, че й се появи атопичен дерматит - и освен че имаше бебешкото акне, кожата на лицето й просто пламна и си личеше колко я тормози и сърби. Отидохме на дерматолог и ни каза да вземем XeraCalm Balm на Avene и за 2-3 дни вече има страхотен ефект, та ако някоя мама има подобен проблем - препоръчвам много. 

Успех!! Ще мине и този период!

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 01:54 от MichelleM

# 95
А, за фитнес топка не се бях сещала, благодаря за идеята.

Да, при нас слинга също е спасение, забравих го. Даже след този кошмар вчера днес ще опитам да кърмя в слинга. Малко ми е сложно още нагласянето, особено той докато е нервен

# 96
Честит първи юни на всички малки и пораснали дечица!♥️🎉🎉🎉🍬🍬🍬
Да здрави и благословени ♥️
По-леки колики и повече да спинкат😃

Вчера мм се прибра късно и излязоха към 19 и нщ....та се връщат тя спи ок,свалям покрива и комар ...Мисля да пръскам количката с нещо ....айде нея няма с какво.
Имате ли идея за спрей за колички 😃😃

# 97
Mомичета, какво правите като е запушено нослето на бебчето?

# 98
Mомичета, какво правите като е запушено нослето на бебчето?
И на мен ми е належащ този въпрос.
Имам от обикновените аспираторчета, но не дърпа нищо, а Макси издава едни хъркащи звуци, особено докато се храни и усещането ми е точно за запушен нос. Много ми е жал, не знам как да му помогна...

# 99
  • Пловдив
За запушеното носле - капя физиологичен разтвор и той си киха и изкарва каквото има.
Иначе в болницата една от акушерките в детска стая каза, че можело и със спрей физиологичен разтвор, който е за бебета, но на мен честно казано ми се струва, че ще им дойде силна струята. Дори на големия ми син на 4.5 не му е любим.

# 100
И аз така само физ.рр и поню сто пъти и киха ама трудно вади ...а като извади е като червей 🤣

# 101
Днес се очаква около 25-27 градуса. Ще видим децата в зоопарка, имам въпрос да чуя мнение. Алекс е на 22 дни как да го облека? С къси панталони и тениска или с дълго боди и ританки? На никъде ми е да не го простудя или да не го претопля.. каката ми беше зимата та си знаех че е студено, а сега едно такова никакво..

# 102
По колко физ. р-р капете в нослето?

# 103
На нас ни казаха 2-3 капки в ноздра.

# 104
Днес се очаква около 25-27 градуса. Ще видим децата в зоопарка, имам въпрос да чуя мнение. Алекс е на 22 дни как да го облека? С къси панталони и тениска или с дълго боди и ританки? На никъде ми е да не го простудя или да не го претопля.. каката ми беше зимата та си знаех че е студено, а сега едно такова никакво..

И аз не знам, ние ще излезем с няколко неща в чантата и ще се водя по нея и ще преобличам ако трябва - ако вратлето или коремчето са много топли, значи й е горещо

Общи условия

Активация на акаунт