❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 934
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Днес се очаква около 25-27 градуса. Ще видим децата в зоопарка, имам въпрос да чуя мнение. Алекс е на 22 дни как да го облека? С къси панталони и тениска или с дълго боди и ританки? На никъде ми е да не го простудя или да не го претопля.. каката ми беше зимата та си знаех че е студено, а сега едно такова никакво..

Според мен с боди с къс ръкав, ританки и завит с нещо леко. Отделно ако имаш нещо с дълъг тип жилетка, сложи си го в количката и винаги можеш да го облечеш.

# 106
Към кърмещите майки и неспокойните бебета. Мислите ли, че има нещо общо храната, която приемате и настроението на бебето? Аз още не съм родила, но вчера с приятелки-майки си говорихме и те споменаха, че е важно с какво ще се храня, за да е спокойно детето. Примерно кафе и шоколад би ги разбудило и направило неспокойни. Лютото също не им влияе добре. Не съм се образовала много за кърменето, но има резон в това. Вие с какво се храните и мислите ли, че има зависимост между храната и настроението на бебето ви?

# 107
  • Пловдив
На 25-27 градуса преди навършен месец бих го облякла  с боди с къс ръкав и панталонче + муселинова пелена за завиване. Може и някое тънко одеалце да си имате, в случай че ти се стори хладно да смениш завивката. В кошовете за новородени имайте предвид че става по-топло отколкото навън, та не бих се престаравала с обличането.

В момента вкъщи в спалнята и хола стана 27 градуса (Пловдив, източно изложение), та Борис (на месец) даже го пуснах с къс ромпър и бос 😀

Физиологичен разтвор капя по 2-3 капки в ноздра.

За кърменето и храненето - при деца без установени алергии и непоносимости не считам за нужно да се ограничавам  (нали естествено без алкохол и цигари). И с двете ми деца си пия по 2 кафета на ден и си хапвам каквото пожелая. Не съм забелязала да им се отразява по някакъв особен начин. Големият ми син беше по-неспокойно бебе от малкия, а по един и същ начин се храня. Та най-вече за мен опира до темперамент на детето.

# 108
Аз мисля днес да го изкарам по гащеризон с къси ръкави и крачоли и тънка пелена. Ще взема и нещо дълго за всеки случай.

За кърменето и хранятя бях слушала Ася Демирева и казваше, че единственото нещо, което не може и не трябва да се яде от кърмачките са отровни гъби, ако няма никакви непоносимости нали. Също коментираше, че не е нужно храненето да е супер юега гига разнообразно, за да е пълноценна кърмата.

Аз се сетих да питам - как да се борим с претоплянето в слинга? Много му е добре там, но определено му става доста топло

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 11:22 от Yo_St

# 109
Аз онази вечер си опатках един шоколад с наслада.. и да видите кърмене след час - Борис цяла вечер плака, свива крачета от колики, ужас. Вече съм решила сладки и кафе след като го приспя, поне 2-3 часа да имам преди кърмене (то едно кърмене, намалява кърмата).
И аз се чудя как да го обличам, тъкмо гледам в НМ едни гащеризони с къс ръкав и шорти, много сладки. Ще питам педиатърката като отидем, че още е мъничък и се притеснявам.

# 110
Към кърмещите майки и неспокойните бебета. Мислите ли, че има нещо общо храната, която приемате и настроението на бебето? Аз още не съм родила, но вчера с приятелки-майки си говорихме и те споменаха, че е важно с какво ще се храня, за да е спокойно детето. Примерно кафе и шоколад би ги разбудило и направило неспокойни. Лютото също не им влияе добре. Не съм се образовала много за кърменето, но има резон в това. Вие с какво се храните и мислите ли, че има зависимост между храната и настроението на бебето ви?

Аз я кърмя и дохранвам
Има много значение какво ядем според мен,може да се раздразни коремчето,да получи колики,а от там и настроението да им е лошо
Люто спрях да ям,а много обичах, вчера една жена  от групата ми даде съвет да премахна и млечните продукти,защото е много възможно и те да я дразнят
Спрях да ям мъхести плодове също малини къпини... да не я дразнят
Кафе пия по едно на ден ,че и без това моето бебе е ужасно неспокойна ,може би и него трябва да откажа ,нз,а много ми се пие
Моето бебе е денонощно ревящо и сигурно аз отивам към някаква специална диета ,за да видя дали и тя ще се поукроти
Ям си домашно готвено,с не много подправки,вчера не съм и мляко пила(обичам да пия иначе) и пак беше немирна
Дори ще се свържа с консултантка ,защото положението вкъщи не се издържа особено ,то и детето е нервно ,и ние покрай нея се изнервяме ,понеже опитваме хиляди начини ,музикални ,люлеещи,певица станах,телевизор пускам с бебешки песни,говорим и ,до 4 часа от 00 сме обикаляли цялата къща с количката

Или е на гърдите ,или е на ръцете ,или е в количката да се люшка,иначе се съдира от рев

# 111
Млечните също съм чувала, че дразнят бебетата. Аз прясното мляко отдавна го замених с ядково и ми е добре на стомаха. Сирене, кашкавал, кисело мляко ям, но не е като при прясното мляко. Опитай да изключиш тези храни и да видиш как е. И според мен е логично да има някаква зависимост. Кафето не бих го спряла. Пия по едно на ден и ако и това трябва да огранича и ще съм като блъснат самолет. За мъхестите не съм чувала, но може и да дразни. Шоколада подозирам, че може да ги превъзбужда. Като дойде време да родя и да кърмя, ще мога повече да споделя от личен опит.

# 112
Млечните също съм чувала, че дразнят бебетата. Аз прясното мляко отдавна го замених с ядково и ми е добре на стомаха. Сирене, кашкавал, кисело мляко ям, но не е като при прясното мляко. Опитай да изключиш тези храни и да видиш как е. И според мен е логично да има някаква зависимост. Кафето не бих го спряла. Пия по едно на ден и ако и това трябва да огранича и ще съм като блъснат самолет. За мъхестите не съм чувала, но може и да дразни. Шоколада подозирам, че може да ги превъзбужда. Като дойде време да родя и да кърмя, ще мога повече да споделя от личен опит.

Аз ,ако спра кафето с Милица и ще заспивам и на тоалетната чиния😂😂😂😂хахаха
Да наистина си има връзка ,като мине малко време без тези млечните ще споделя как е ,тя изяжда и бая АМ ,та при нас е чудесия ,може и то да я дразни ,и не знаем реално кое точно и прави проблем

# 113
Според мен също има връзка между храната на майката и поведението на детето. Аз кафето съм го спряла и не ми липсва на този етап.

Освен всички проблеми, как се справяте с депресията? Срам ме е са си го кажа ама аз съм в много тежко състояние. Не мога да повярвам колко плач се изля от мен за тези 4 дни от както сме вкъщи. Ужасно се чувствам, все едно не мога да и дам всичко, от което има нужда.

# 114
Освен всички проблеми, как се справяте с депресията? Срам ме е са си го кажа ама аз съм в много тежко състояние. Не мога да повярвам колко плач се изля от мен за тези 4 дни от както сме вкъщи. Ужасно се чувствам, все едно не мога да и дам всичко, от което има нужда.
Аз бях по същия начин в първите дни вкъщи. Чувствах се ужасно, ревах денонощно, сякаш разочаровам бебето си. Трепереха ми ръцете като го преобличам, не можех още да кърмя, исках само да заспи за да мога да си събера мислите и се чувствах като пълна утрепка. При мен нещата се оправиха откакто той засука и вече 9 дни е изцяло на кърма и не съм имала повече такива състояния. Все по-щастливи сме заедно и дните ни стават все по-хубави и организирани доколкото е възможно. Дай си време, хормоните още не са се наместили, а и това е изцяло нов живот за теб.

# 115
Ох и аз си поревавам от време на време, особено като е неспокоен и се чувствам безсилна или като не мога да изцедя достатъчно за следващото хранене.
Успокоявам се като си повтарям, че нищо няма да му стане, ако изяде 10 мл по-малко на някое хранене, ще ги навакса. Правя каквото и колкото добре мога.
Таткото определено помага да ме приземи, защото моя мозък някак всяко нещо го приема за крайно драматично, а то не винаги е точно така.

# 116
Аз ти влизам в положение Лин ,всичко е от хормоните и от промяната в начина на живот, скоро ще ти отмине ,важно е да не се затваряш в себе си,говори си с хората ,радвай се на чудото ,което имаш ,намери някое друго майче да си споделяте за дечицата,важна е и подкрепата и от близките и разбирането да мине по-бързо,слушай музика тя помага много
Няма нищо срамно :

Следродилно ми се плачеше една седмица и половина, и се скарах с всеки с ,когото успях да се скарам около мен .
Редуваше се:нерви,рев,смях😂После се наместиха хормоните .
Аз не съм депресивна изобщо като цяло ,но пък си имам друг проблем -окр(отключих го от стрес) ,живея си с него вече години наред ,пробвала съм всичко,но не успях да го изкореня напълно,трудно се изразявам ,и като цяло и за това често съм била и неразбрана от хората около мен😄
Обаче съм толкова ината ,боря се и ,желанието ми да бъда майка надделя и си спрях лекарствата за една седмица тогава,(лекар ми казваше,че може и при бременност,но категорично отказах да си тровя детето с лекарства)сега съм толкова благодарна ,най-голямата радост е да си майка,това е благословия ,скоро ще забравиш за депресията,ще се организирате повече и ще се наслаждавате на едни прекрасни мигове заедно ,защото по -хубав подарък от живота от това да те дари с дете- няма
Мога да ти кажа само да не се предаваш в името на детенцето ,да си даваш кураж ,защото наистина се справяш отлично,въпреки,че ти е трудно ,правиш всичко възможно за нея ,което те прави уникална майка ,детето ти е щастливо ,наслаждавайте са заедно ,гушкай си я
Това ,че реват е нормално ,те не могат да говорят и това е просто техният начин да повикат мама или да им кажат,че им е трудно ,нещо ги боли или са гладни и тн.
Не се отчайвай Лин♥️

И аз си ви чувствам  вече близки момичета ,някак свикнах с вас,радвам се,че прекарахме бременностите си заедно и ,че продължаваме да се подкрепяме в отглеждането на бебоците
Всичко ще е наред,ще се справим !

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 12:58 от Mims1900

# 117
Аз също мисля,че има връзка храната и поведението на детето.Втори ден вече е много кисел моя син,неиска да спи,реве.Давам за колики капки от вчера,но няма ефект.Почвам да си мисля,че е или от кафето,пия по 2 на ден,или от бирата.Вчера изпих една чаша,одеве пак една.Ама все гости тия дни да видят бебето и така.И ще ги спра да видим.

# 118
Аз си пия лате и бира и не сме имали проблеми. Е шоколада го избягвам и чистите кафета. Както и боб леща. Коликите минават доста леко да чукна на дърво. Ама през деня будува по цял ден и все е гладна. Мисля да сменя млякото ѝ. Вчера видях една позната и каза че от еспумизан комфорт имало при тях ефект. Аз бях сменила абоколокен с еспумизан л и не се живееше вкъщи…

# 119
Дени при нас е също кошмарно ,днес обаче още спи от 4 сутринта,яде само и пак заспива ,явно два дни рев подред е изтощиха ,следобед почва екшъна и така до 3- 4 сутринта на другият ден
Аз кафе  пия 3 в 1, ако и тва спра ще заспивам права
Спирам млечните продукти изцяло,че и кърмя ,да видя да не правят те проблем нещо.
Сладко не ям изобщо вече
Вече не знам колики ли са,от запека ли реве,невротично бебе ли стана просто,но тя не беше такава,снощи изходи една твърда топка след два дни мъка и това беше,от млякото ли да е да не и понася
Тотално и аз не знам вече
Снощи се замислях и аз за смяна ,но смяна не било хубаво да се прави повече от едно до ,колкото ми обясниха до 6 мес ,и ако и с другото после не се получи,например се наложи ХА и може да ударим на камък яко
Такива еспумизани честно казано мисля,че няма да дам на детето ми ,то и без това е запекана ,няма да ги пробваме тях
На Био Амика сме и на Био Гая плюс чай за бебета
За млякото се колебая ,но ще изчакам още време така на Хип ,да видим,малко се притеснявам да рискувам ,че и без това всичко е проба грешка ....

Хип ХА ли е спрян от продажба или се продава? до колкото разбрах Аптамил май имали най -голям избор или се бъркам

Safemylove вие на кое мляко сте?Понеже и моята така все будуваше гладна?Сега малко понамали яденето,не знам,заради колики ли е

Последна редакция: сб, 01 юни 2024, 14:16 от Mims1900

Общи условия

Активация на акаунт