❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 964
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
Pauly, според мен е съвсем нормално това, нищо не грешиш. Нарича се "клъстерно кърмене", случва се точно следобед, надвечер. Период е. За тях сученето не е само за храна, а и начин за успокояване, близост с майката.
Linn, звучи ужасно. Със сигурност хормоните имат голяма роля в това, така че с времето ще се подобрят нещата. Колкото можеш излизай навън на разходки, не се забивай само в грижите покрай бебето. Ако можеш го остави на таткото за малко, а ти да подишаш въздух, много помага. Стискам палци бързо да се нормализират нещата и да влезете в ритъм.

# 136
Аз връщам за малко на темата с храната и кърменето, понеже преди няколко дни реших да направя промени в хранителния режим. Изключих лютото, цитруси, бобовите, зеле, броколи и общо взето всички, от които получавам газове и ми се подува стомаха, млечни храни само без лактоза, дори измених на религията си и си взех кафе без кофеин. 😅 Не знам дали си внушавам, но тези дни е малко по-спокоен. Една по една ще си връщам изключените групи и ще наблюдавам дали има влошаване от някоя. Само за кафето се моля да не се окаже проблемно, другите ще ги преживея някак. 😀

# 137
Аз връщам за малко на темата с храната и кърменето, понеже преди няколко дни реших да направя промени в хранителния режим. Изключих лютото, цитруси, бобовите, зеле, броколи и общо взето всички, от които получавам газове и ми се подува стомаха, млечни храни само без лактоза, дори измених на религията си и си взех кафе без кофеин. 😅 Не знам дали си внушавам, но тези дни е малко по-спокоен. Една по една ще си връщам изключените групи и ще наблюдавам дали има влошаване от някоя. Само за кафето се моля да не се окаже проблемно, другите ще ги преживея някак. 😀

При млечните за съжаление не е само лактозата проблема. Има и един казеин, който също причинява дискомфорт при някои деца- казвам от опит с първото. За него знам, че трябват 5-7 дни, за да се изчисти напълно и не трябва и една троха да поемаш. При мен имаше ефект и месеци наред си откарах без абсолютно никакви млечни, телешко и неща съдържащи соя.

# 138
Благодаря за вметката, Луси! Ще ги спра изцяло значи за известно време.

# 139
И Гери има такива дни...заспива в мен и като я сложа в кошарата рев...или спи мн малко и рев, но вчера пък спеше мн добре чак я будих да яде....

# 140
  • София
И Гого има такива дни. Като ви чета май всички бебета имат. Но пък да го похваля - от два дни вечер, като го сложа в кошарата и почти веднага заспива. Преди заспиваше в мен. Сега се къпем, яде, гася лампата и пускам бял шум. Заспива без да недоволства.

# 141
Според Ася Демирева, храната, която ние консумираме, няма отношение към бебето. Бих изгледала няколко нейни видеа за кърменето - освен полезни, са и забавни Simple Smile
Към кърмещите майки и неспокойните бебета. Мислите ли, че има нещо общо храната, която приемате и настроението на бебето? Аз още не съм родила, но вчера с приятелки-майки си говорихме и те споменаха, че е важно с какво ще се храня, за да е спокойно детето. Примерно кафе и шоколад би ги разбудило и направило неспокойни. Лютото също не им влияе добре. Не съм се образовала много за кърменето, но има резон в това. Вие с какво се храните и мислите ли, че има зависимост между храната и настроението на бебето ви?

# 142
Преди Макси да засуче си купих чай за кърмачки на HIPP, вече 10 дни сме на ексклузивно кърмене, имам достатъчно кърма, но продължавам да си пия чая. Виждам, че опаковката ми е на привършване, а не намирам никъде информация за какъв период е препоръчително да се пие и се чудя да си купя ли нова опаковка. Страх ме е да не ми намалее кърмата ако спра да пия чай ☹️ Не се изцеждам вече, освен ако гърдите ми не са болезнено препълнени, което е веднъж на 24-48 часа, ако бебока е поспал повечко през нощта и не е сукал 4-5 часа. През останалото време той си суче на 1-3 часа, не е оставал гладен и не се е налагало да дохранвам. Някой има ли опит с чайовете и дали има опасност да намалее кърмата ако спра да пия чай?

# 143
Тези чакчета са основно с плацебо ефект, така че смело можеш да го спреш. Ако ти се стори, че намалява, ще си вземеш пак Simple Smile)
Отделно, това с яденето през кратки интервали си е нормално и може да има поне няколко причини - първо, стана доста топло и, ако не даваш вода, може просто да е жадничък. Второ - не знам дали си чувала за скокове в растежа, но при тях се случват буквално понякога за 2-3дни и имат нужда от повече мляко, съответно по този нячин си дават заявка на гърдите ти да му готвят по голямо количество. Трето - ако ги боли коремче, пак така се успокояват, това вече не е глад, а сукателния рефлекс. Така, че освен  ако не мислиш, че са колики, си му давай на поискване на детенце Simple Smile И това ще мине и замине
Преди Макси да засуче си купих чай за кърмачки на HIPP, вече 10 дни сме на ексклузивно кърмене, имам достатъчно кърма, но продължавам да си пия чая. Виждам, че опаковката ми е на привършване, а не намирам никъде информация за какъв период е препоръчително да се пие и се чудя да си купя ли нова опаковка. Страх ме е да не ми намалее кърмата ако спра да пия чай ☹️ Не се изцеждам вече, освен ако гърдите ми не са болезнено препълнени, което е веднъж на 24-48 часа, ако бебока е поспал повечко през нощта и не е сукал 4-5 часа. През останалото време той си суче на 1-3 часа, не е оставал гладен и не се е налагало да дохранвам. Някой има ли опит с чайовете и дали има опасност да намалее кърмата ако спра да пия чай?

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 10:45 от Fairybeb

# 144
Привет , момичета! Имам следния въпрос - колко време е нормалното бодърстване на бебче 15-20дни? Борис е редовно буден, мята ръце и крачета (знам че са колики) от 9до12 на обяд и редовно от 6до9 вечерта. През другото време чат-пат спи според в какво настроение е. Чудя се не е ли много дълго буден? (Нали бебетата основно спят и ядат)

# 145
За чаят аз съм на мнение,че мляко или си имаш или си нямаш
Ако нямаш достатъчно,каквото и да пиеш все тая е
Ако си надарена с мляко наистина може и плацебо да се явява и да няма нужда от чайове и добавки за увеличаване

Но ,ако решиш какво да навреди то са билки ,не мисля,че има проблем да се пие и по-дълго време ,дори и през цялото кърмене?

# 146
Притеснява ме само това, че Макс не е на гърда постоянно, спи си и ме е страх да не намалее млякото. В повечето случаи си иска да суче на 2 часа и половина или три, нощно време спи по 4-5 и не се стимулира производството на кърма. Навсякъде чета, че бебето трябва да се поставя едва ли не на всеки час, за да се стимулира производството, но той не иска толкова често. Вярно, имаме хранения, които са на час отстояние от предното, както например снощи сука на всеки 30 минути и не заспа 5 часа, но това е изключение... В 80% от времето си иска по-рядко, даже в доста случаи аз го будя. Този кошмар с помпата не знам дали мога да си го причиня отново, цеденето ме смазва психически и никак не ми се отразява добре ☹️

# 147
Ние бяхме на първа разходка за деня🎀 по женски,свалих я сама,а мм успя да се върне и да помогне с качването,заякнах ако не друго мускули ще направя😁 ..жегата е голяма още в 10....🥴

# 148
Притеснява ме само това, че Макс не е на гърда постоянно, спи си и ме е страх да не намалее млякото. В повечето случаи си иска да суче на 2 часа и половина или три, нощно време спи по 4-5 и не се стимулира производството на кърма. Навсякъде чета, че бебето трябва да се поставя едва ли не на всеки час, за да се стимулира производството, но той не иска толкова често. Вярно, имаме хранения, които са на час отстояние от предното, както например снощи сука на всеки 30 минути и не заспа 5 часа, но това е изключение... В 80% от времето си иска по-рядко, даже в доста случаи аз го будя. Този кошмар с помпата не знам дали мога да си го причиня отново, цеденето ме смазва психически и никак не ми се отразява добре ☹️

И по-добре да си яде само от гърди.(За помпата говоря и цеденето)
Според мен това ,дето пишат не е точно така
Природата си го измисля за всяко бебе ,това е най-добрият стимулатор ,като кърмиш се стимулира за следващо хранене ,на три часа да кажем,ако яде детето е напълно достатъчно за стимулация,не съм консултантка ,нито експерт по кърмене,но имам много силен усет за нещата
То дори и по -добре да не ти виси постоянно,ами да се нахрани ,каквото е идеята и да си заспи например  и след около два три ч следващото хапване
Едно време едва ли е имало и такива помпи и са кърмели казвам го в такъв смисъл,че щом те тормози не го прави
Ако решиш ,че си за доизцеждане можеш и с ръцете набързо ,щото пък ,ако ти остава мляко да не ти на теч направи проблем
Аз се цедя на три ч ,но просто иначе се образуват буци и ме боли ,натежават ми гърдите и не мога ,ако не го изцедя

# 149
Pauly, не съм чувала за кърмене на всеки час, може би ако кърмата не стига и трябва повече стимулация? Щом при вас е ок, по принцип консултантите казват минимум 8 кърмения на денонощие. При нас са към 10 средно.

Общи условия

Активация на акаунт