❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 25 054
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Паули, кърмата се регулира според нуждите на бебето. Това означава, че и като часови диапазон на произвеждане се регулира. Демек, като не суче толкова нощем ще се регулира да произвежда повече през другото време, когато търси. Щом сега нямал проблем с количеството, можеш да си направиш експеримент и да го оставиш да суче когато иска. Ако количеството не се промени и си му стига - екстра. Ако ти се струва, че намалява и не му стига - тогава цеди, пий чай, буди го да яде и т.н.

Не е нужно да яде на всеки час, това си зависи от самото бебе. Някои успяват да изсучат по-малко от други за единица време и съответно по-скоро да огладнеят пак.

Кой се притесняваше за съня, не помня, май пак Паули... Ако бебето спи на гърда пак се брои за сън. Нищо че прави и нещо друго освен да е затворило очи, нали. Съмнява ме за цяла вечер 4-5 часа да няма дори и 10 минутки сън. Просто сигурно не ги отчитате като сън, защото суче в това време или е гушнато.

# 151
  • София
Момичета, ще ви върна малко назад в темата за кърменето и храненето на майката. Може ли да се консумират рохки яйца, суши, саламчета и всичко, което не можеше по време на бременност поради риск от токсиплазмоза и листерия?

# 152
Момичета, вашите бебчета задавят ли се докато ядат? Моята с кърменето го прави от време на време тези дни и ми изкарва акъла и се чудя кой е най-правилният начин да й помогна да го изкашля и дали правилно го правя. Дали има някой с опит и самочувствие, че го прави правилно?

# 153
Пак съм аз… кога се научават да спят на ръце? Дали няма да се научи от сега или по-скоро и е рано, за да се учи на нещо?

# 154
Момичета, вашите бебчета задавят ли се докато ядат? Моята с кърменето го прави от време на време тези дни и ми изкарва акъла и се чудя кой е най-правилният начин да й помогна да го изкашля и дали правилно го правя. Дали има някой с опит и самочувствие, че го прави правилно?

Ние сме на шише, но се задавя понякога. Изправям я и я тупам по гръбчето, дали е правилно нямам идея.

# 155
  • София

Ние сме на шише, но се задавя понякога. Изправям я и я тупам по гръбчето, дали е правилно нямам идея.
И аз процедирам по същия начин.

# 156
И аз така

# 157
И моето дете се задавя,понякога по няколко пъти на ден.Или докато суче и в заспало положение се задавя или като е много гладен и иска да изяде млякото за 1 минута Grinning
Вчера пък от рев че е гладен посиня,изкара ми акъла

# 158
И мен това с цеденето направо ме побърква понякога. Започнах да му хващам цаката, ама час и нещо кърмене + добавка и после 40 минути кърмене, след което нула време за сън ми е@@@@@ м@@@@

Нашия по принцип имаше малко драма с наддаването и в момента пак прави 3ти ден без акане, иначе си наддава добре вече. Не знам защо съм толкова смотана и до сега не се бях светнала, че между храненията като се размрънка мога да му пъхам цицата в устата, пък той ако иска да яде, яко иска да спи. Но от днес това правя и младежа се чувства изключително добре. Още ме е страх да го подкарам изключително на поискване и без добавка заради акането, но само да тръгне това и ще тествам. Имам чувството, че и двамата ще се чувстваме безкрайно добре докараме ли го до само на поискване.

Да се похваля доредих се за час за онлайн консултация с Ася Демирева. За след седмица и половина чак и до тогава положението ще се е променило 100 пъти, но 100 про ще има какво да обсъдя с нея

Още нещо за хвалене - днес с таткото бяхме на гости на едната баба, която живее на 5 мин от плажа във варна и измъкнахме един час сами двамата да отидем до плажа, а бебока доволно ни изчака да влезем през вратара на връщане и да ревне, че е гладен. Страшно добре ни се отрази. Да се изкъпя в морето не посмях, че само някоя бактерия ми трябва сега, но скоро и това

Аз да питам нещо, че се притесних малко като забелах.
Вчера вечерта усетих, че имам едно твърдо топче под мишницата на лявата ръка. Като го пипна ме наболява леко. Не е пъпка със сигурност, не е повърхностно. Отвън се вижда като червена подутина. Не знам запушена потна жлеза ли е, нещо по лимфните възли, ли. И преди ми се е случвало 1 път запушена потна жлеза, но нямам никакъв спомен наболяваше ли ме или не. Някой има ли опит?

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 19:17 от Yo_St

# 159

При мен се задавя мн често....при мм не.
И аз така правя и нз дали е правилно и се шашкам доста,но виждам че и вие така правите.
Бяхме за сандали на каката,двете с нея,после се включихме за малко в разходката и оставихме тати и малката сами🎀
Навън спи.Само драмата е да я сменя и приготвя за излизане 😁
Мм й дал 90 после още 30 скарах му се много са според мен....

# 160
И мен това с цеденето направо ме побърква понякога. Започнах да му хващам цаката, ама час и нещо кърмене + добавка и после 40 минути кърмене, след което нула време за сън ми е@@@@@ м@@@@

Нашия по принцип имаше малко драма с наддаването и в момента пак прави 3ти ден без акане, иначе си наддава добре вече. Не знам защо съм толкова смотана и до сега не се бях светнала, че между храненията като се размрънка мога да му пъхам цицата в устата, пък той ако иска да яде, яко иска да спи. Но от днес това правя и младежа се чувства изключително добре. Още ме е страх да го подкарам изключително на поискване и без добавка заради акането, но само да тръгне това и ще тествам. Имам чувството, че и двамата ще се чувстваме безкрайно добре докараме ли го до само на поискване.

Да се похваля доредих се за час за онлайн консултация с Ася Демирева. За след седмица и половина чак и до тогава положението ще се е променило 100 пъти, но 100 про ще има какво да обсъдя с нея

Още нещо за хвалене - днес с таткото бяхме на гости на едната баба, която живее на 5 мин от плажа във варна и измъкнахме един час сами двамата да отидем до плажа, а бебока доволно ни изчака да влезем през вратара на връщане и да ревне, че е гладен. Страшно добре ни се отрази. Да се изкъпя в морето не посмях, че само някоя бактерия ми трябва сега, но скоро и това

Аз да питам нещо, че се притесних малко като забелах.
Вчера вечерта усетих, че имам едно твърдо топче под мишницата на лявата ръка. Като го пипна ме наболява леко. Не е пъпка със сигурност, не е повърхностно. Отвън се вижда като червена подутина. Не знам запушена потна жлеза ли е, нещо по лимфните възли, ли. И преди ми се е случвало 1 път запушена потна жлеза, но нямам никакъв спомен наболяваше ли ме или не. Някой има ли опит?
Млечна жлеза е, същото имам и аз стисни да видиш какво ще изтече. На мен направо ми пръска струя после капчици и вече го няма топчето. Още в болницата ми се появи и видях че изтича кърма. Ще го обсъдим с АГ като отида защото аз не кърмя заради терапията за кръвно дали с хапчета или сама да спре.

# 161
Това кърмене е страшна философия.И аз още се уча по детето какво иска и кога.Аз през нощта го храня от шише а през деня на гърда.И аз не съм спала като хората от раждането и не ми се кърми и през нощта с часове.Може би като заякне и започне повече да суче ще мина и аз на постоянно кърмене.На този етап така ще е.

# 162
Пак съм аз… кога се научават да спят на ръце? Дали няма да се научи от сега или по-скоро и е рано, за да се учи на нещо?

Моето бебе вече се научи, а няма.месец
Не знам ,ако можете не учете ,каквото и да се казва
Не мога да свърша нищо друго ,нито да сготвя,нито да влезна да се изкъпя ,чакам да ме сменят ,за да оправя нещо...
Постоянно на ръце и така и заспива ,ами не е готино
И се събужда след ,като я оставиш в леглото и пак отново и отново и така цялото денонощие на ръце

За задавянето мн често и при нас,или изправям и тупам по гърба,или надолу обръщам бебето с главата ,като моята лява  ръка я подпира  под вратлето,и тупам с дясната ми по гръбчето ,това е от първа помощ на бебе
Ето

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 21:00 от Mims1900

# 163

Моето бебе вече се научи, а няма.месец
Не знам ,ако можете не учете ,каквото и да се казва
Не мога да свърша нищо друго ,нито да сготвя,нито да влезна да се изкъпя ,чакам да ме сменят ,за да оправя нещо...
Постоянно на ръце и така и заспива ,ами не е готино
И се събужда след ,като я оставиш в леглото и пак отново и отново и така цялото денонощие на ръце

За задавянето мн често и при нас,или изправям и тупам по гърба,или надолу обръщам бебето с главата ,като моята лява  ръка я подпира  под вратлето,и тупам с дясната ми по гръбчето ,това е от първа помощ на бебе

Наистина ти препоръчвам раница за бебеносене. Слагам я моята и върша каквото искам, а тя си е с мен и е спокойна

# 164
Благодаря ,ще ми е необходима определено,защото това не се издържа да не мога да хапна дори на спокойствие или да се изкъпя
Бихте ли препоръчали някоя от ,която сте доволни?

Общи условия

Активация на акаунт