❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 25 050
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря ,ще ми е необходима определено,защото това не се издържа да не мога да хапна дори на спокойствие или да се изкъпя
Бихте ли препоръчали някоя от ,която сте доволни?

Аз взех Neko Tiny, защото се роди мъничко - 2,990 кг и тя е между слинг и раница и подходящо за малки бебчета, някой тук беше писал за нея и така разбрах. Вече зависи бебчето колко е голямо и твоите предпочитания какви са. Определено има някакво време на научаване как се носят бебешките раници, как да сложиш бебето, но при нас толкова си заслужава - тя само плаче като не е на ръце, а в раницата заспива моментално, та си беше въпрос на оцеляване 😄

# 166
На мен започна да ми омръзва от съветите на близките.Ще го научите та ръце,махнете нощното хранене,не му пазете толкова тишина и разни други подобни.Маже да са прави,но на мен ми втръсва.Свекървата повтаря едно и също,да го въртя на различни страни на всяко спане.Правя го,но тя само ме подсеща,анасон да сме били давали.Много им е лесно да говорят,а аз се ядосвам само

# 167
Свекърва ми и мен взе да ме дразни - защо още сме го къпели на мивката, а не във ваната, тя с другите внуци не помнела такова нещо... 100 пъти казах, че пъпа не е зарастнал, че трябва да му се сложи специална лепенка заради т.нар. "кожен пъп", който Макси има, че педиатърката е казала да го пазим докато не сложи лепенка, че още изтича секрет от пъпчето, но не - "Аз с другите внуци не помня толкова да сме ги къпали на мивката". Ма пука ми колко и къде сте ги къпали...
Пращаме ѝ снимка по късо боди - метнете му нещо отгоре. В нас е 50 градуса, на мен ми тече пот докато просто седя и съществувам, но ок, ще му метна за да се вари и той и да свиква с жегата от малък.
Няма разговор, в който да не ми се каже, че ще бераа ядове с това носене на ръце - за справка, аз го нося на ръце само когато плаче или е кисел. Понякога заспива на мен, позволявам си да изкараме една цяла дрямка така, в другите случаи го местя в кошарата. Вчера и днес съм доста остра с нея, но някак си ми се струва, че не се усеща 😤
За съжаление на Макс хич не му хареса в слинга, а аз толкова разчитах на него ☹️ Ще направя още един опит по-натам, но до тогава сме на ръце когато не е на кеф...

# 168
Здравейте, родих преди седмица и бебо започна да киха, да му е запушено нослето, пръскаме Стеримар и се опитвам да издърпам колкото мога, ама имам чувството, че не се получава..Който попитам, ми казва, че е нормално и че се чистело все още, ама ми е притеснено. При вашите бебчета имаше ли го това “чистене”

# 169
Паули и ние така взимаме я само като реве и не спира...не веднага ама може ли да я мъчим...
Определено стана мн жега...рева мнооогооо...и я съблякохме по памперс и се успокои...през деня вкъщи със сиг ще е епо голи крака поне.
Да,на почти месец е и още има нещо
в носа капя само физ.рр,дърпам с носко и нищо.

# 170
Свекърва ми и мен взе да ме дразни - защо още сме го къпели на мивката, а не във ваната, тя с другите внуци не помнела такова нещо... 100 пъти казах, че пъпа не е зарастнал, че трябва да му се сложи специална лепенка заради т.нар. "кожен пъп", който Макси има, че педиатърката е казала да го пазим докато не сложи лепенка, че още изтича секрет от пъпчето, но не - "Аз с другите внуци не помня толкова да сме ги къпали на мивката". Ма пука ми колко и къде сте ги къпали...
Пращаме ѝ снимка по късо боди - метнете му нещо отгоре. В нас е 50 градуса, на мен ми тече пот докато просто седя и съществувам, но ок, ще му метна за да се вари и той и да свиква с жегата от малък.
Няма разговор, в който да не ми се каже, че ще бераа ядове с това носене на ръце - за справка, аз го нося на ръце само когато плаче или е кисел. Понякога заспива на мен, позволявам си да изкараме една цяла дрямка така, в другите случаи го местя в кошарата. Вчера и днес съм доста остра с нея, но някак си ми се струва, че не се усеща 😤
За съжаление на Макс хич не му хареса в слинга, а аз толкова разчитах на него ☹️ Ще направя още един опит по-натам, но до тогава сме на ръце когато не е на кеф...

Pauly, поставяй граници докато е време и отстоявай решенията си. Максимално гледай да не допускаш да ти предизвиква емоция. Достатъчно е трудно с новородено, че да даваш на някаква баболеля да ти бърка чакрите. В слинга го слагай не като реве, а като е спокоен и не трябва да е жега, иначе ще му е още по-дискомфортно в него. Задължително подрусвай и се разхождай. Ако имаш вариант слез просто пред блока дори, колкото да е навън, а пък ти да си близо ако нещо стане напечено. Опитай се да му бутнеш цица в слинга също.

# 171
Даже нз вече и аз не мога да обясня ,като говоря от недоспиване,нз и какво пиша вече ,по -добре да не обяснявам,защото наистина съм изцедена физически и всякак ,имам нужда от поне два три ч сън и храна,сега пак ще я нося ,защото и минута не може да седи сама и в легло или в люлката ,само на ръце заспива ,яде и тн
Наистина кажете как да я науча да си спи в легло бебешко ,за да мога да имам поне 10 мин за душ и хапване някакво време
Тази раница става ли за бебе  около 4 кг ?

# 172
Здравейте, родих преди седмица и бебо започна да киха, да му е запушено нослето, пръскаме Стеримар и се опитвам да издърпам колкото мога, ама имам чувството, че не се получава..Който попитам, ми казва, че е нормално и че се чистело все още, ама ми е притеснено. При вашите бебчета имаше ли го това “чистене”

Да, моята девойка е на 18 дни и все още е така. Капя всеки ден физиологичен разтвор и киха доста, но явно не успява напълно да се изчисти, защото често й хърка нослето (най-много вечер). И мен ме притеснява, особено като започне да диша по-тежко, но казаха, че било нормално...

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 00:11 от Iffsy

# 173
Здравейте.

Моята госпожица като стане 7ч. вечерта, къпя я, яде и оттам нататък се започва. До 10-11ч. е непрекъснато кърмене и мрънкане. Заспива докато яде, събужда се и пак и пак и пак. Докато реши, че е наядена и й се доспи наистина и на нас вече ни се е доспало. С моя мъж две думи не можем да си кажем. Същият номер го прави сутрин между 7-10 отново. През останалото време не е така.

Иначе киха много, хълца, задавя се. Понякога и на гърда се задавя. Изправям я и потупвам, но със сигурност ми създава малко смут все още при тези ситуации. Също и връщането на мляко.

Освен всичко имаме едно стабилно подсечено дупе въпреки судокрема и бепантена. Започнах да мия дупе всеки път. И да продължавам да мажа, надявам се да мине.

Относно свекървите - Същите неща, които пишете и при мен са така. Със същите “заръки”. Една майка ли ги е правила….

# 174
И при нас е така от раждането, а след 10 дни прави 2 месеца. От около седмица вече е по-добре - един ден има, друг ден няма сополи. Постоянно слагам физ.р-р и дърпам каквото има, направо не знам как не съм й разранила нослето още. Наистина си трябва търпение за запушения нос, явно при повечето се получава, но когато е много запушен и се виждат гледай да ги издърпваш, много им олеква после. Моята толкова свикна, че вече грам не й прави впечатление като я мъча с прахосмукачката

Относно подсичането при нас проработи следното - като се подсече мажеш нещо с цинк докато не се оправи. Щом се оправи спирам с продуктите с цинк, тъй като те много изсушаввт и слагам нещо по-нежно. Ние ползваме джинджира бейби или крема на wooden spoon. И най-важното спряхме с мокрите кърпички, ползвам ги за съвсем леко попиване или изтриване на нещо, но без никакъв натиск, защото точно от тях се разраняват от триенето. Когато ползваме мокри кърпи задължително отгоре слагаме и линимент, за да стане по-влажно и да няма протриване на кожата.  Ии това си го знаете, но при голяма нужда винаги измиваме на мивката, махам съвсем нежно с мокрите кърпи колкото да не се доомаже цялата

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 03:54 от AprilChe

# 175
Отново е кошмарно ,не иска да спи ,аз съм спала снощи едва два ч  ,не може и секунда да си починем ,не е нормално просто
Дори ръцете вече не я приспиват тази вечер ,аз не знам кво се случва,колики ли я мъчат,внимание ли иска гушкане постоянно ,много съм изтощена вече и ми се реве наистина от умора ,по -ревящо бебе аз в живота ми не съм виждала ,нз нормално ли е наистина ,постоянно търся съвети и помощ по групите ,защото аз съм отчаяна и съм на ръба на силите си наистина

# 176
И при нас е така от раждането, а след 10 дни прави 2 месеца. От около седмица вече е по-добре - един ден има, друг ден няма сополи. Постоянно слагам физ.р-р и дърпам каквото има, направо не знам как не съм й разранила нослето още. Наистина си трябва търпение за запушения нос, явно при повечето се получава, но когато е много запушен и се виждат гледай да ги издърпваш, много им олеква после. Моята толкова свикна, че вече грам не й прави впечатление като я мъча с прахосмукачката

Относно подсичането при нас проработи следното - като се подсече мажеш нещо с цинк докато не се оправи. Щом се оправи спирам с продуктите с цинк, тъй като те много изсушаввт и слагам нещо по-нежно. Ние ползваме джинджира бейби или крема на wooden spoon. И най-важното спряхме с мокрите кърпички, ползвам ги за съвсем леко попиване или изтриване на нещо, но без никакъв натиск, защото точно от тях се разраняват от триенето. Когато ползваме мокри кърпи задължително отгоре слагаме и линимент, за да стане по-влажно и да няма протриване на кожата.  Ии това си го знаете, но при голяма нужда винаги измиваме на мивката, махам съвсем нежно с мокрите кърпи колкото да не се доомаже цялата

За подсичане препоръчвам на weleda - вълшебен е. https://m.ebag.bg/weleda-krem-za-bebeta-s-neven-protiv-podsichane-75ml/605203

И на мен ми се иска да спра мокрите кърпи, но как я чистиш като сменяш напишкани памперси? Аз и тогава минавам с мокрк кърпички, понеже чета, че и тогава трябва :/

# 177
Не знам дали е правилно, но аз още от болницата, ако е само напишан памперса, нито мия, нито ползвам мокти кърпички. Само слагам крем на дупето, ако се е абсорбирал и слагам новия памперс. Има дни в които не ака, ако е такова положението просто в края на деня минавам на мивката (понякога с, понякога без сапун) и това е.
Минавам на мивката и ако се напишка отгоре си, докато сменям памперса.
При наакан памперс директно на мивката, пак никакви кърпи не ползвам, над мивката събувам памперса и мия всичкото омазано. Пак понякога не ползвам сапун, особено ако е било скоро предното акане.
Мокри кърпи не са докосвали дупето на моя човек, общо взето. Дори и един голям пакет бебешки кърпички не съм изразходила до сега. Имам един кашон с 6 пакета, който така си седи неотворен и си чака реда шомпела да порасне малко имдс започне да си цапа ръцете.
Чукам на дърво, проблеми сме нямали никакви вече почти 40 дена.

# 178
Ох каката ми беше така постоянно ревлива,постоянно на ръце ...късата клечка...изнемощях и аз тогава. ....сега и Гери реве ,но нищо общо 🐣
Днес ще ги изведа двете още към 9

# 179
Момичета, вашите бебчета задавят ли се докато ядат? Моята с кърменето го прави от време на време тези дни и ми изкарва акъла и се чудя кой е най-правилният начин да й помогна да го изкашля и дали правилно го правя. Дали има някой с опит и самочувствие, че го прави правилно?

https://youtu.be/B69cBlATsis?si=m-RzIhZ33v8tSKLL&t=1906

Тук е обяснено какво се прави при задавяне. Когато бебето кашля, трябва да се изправи и се изчаква да се изкашля. Ако обаче не издава звук се следва техинката от клипа

Общи условия

Активация на акаунт