❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 25 054
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Ние сме с WaterWipes кърпички, те са 99.9% вода и са мекички, не сме имали проблем. С крема против подсичане бях тръгнала на всяка смяна да слагам превантивно, но много му се изсуши кожата в тази област, та спрях да го мажа и се оправи. За щастие не се е подсичал досега.

Мимс, нашата раница е Ergobaby Omni 360 - Cool Air Mesh. Най-добре ще е ако можеш да пробваш различни модели и да видиш кой ще ти пасне най-добре на теб самата. Беше казала, че София ви е наблизо, там със сигурност има къде да тестваш и да те консултира специалист.

# 181
Снощи спа пет часа малката и мм й направил 120 всичко изпила.
Аз все се чудя дали й стига ...ама мм ми ги втълпява всеки път като ревне "Гладна е "🤯
Вярно по-големичка върви нз ще питам лл.

# 182
Мимс,вържи ву червен конец на ръчичката,мии му очичките като идва някой да го вижда бебето.Да не хваща лоши очи.
Аз мия дупето на всяка смяна на памперса и мажа с крем бочко.Не го мия през нощта само.Но пъпчето не е паднало,кога ли ще падне незнам.Почвам де се притеснявам.

# 183
  • София
Мия дупе на мивката като се наака. После мажа с Бепантен или Мустела. Имам и Судокрем ако има нужда, но засега не се е подсичал. Мокри кърпи ползвам през нощта ако се е наакал. Нашите са на Бочко 99,6% вода. Не сме имали проблеми.
ММ върза червен конец на малкия. Аз не съм суеверна, но пък не пречи по никакъв начин.

# 184
Като казахте миене на дупета.. след наакан памперс го мия на миската и слагам бепантен. След напишкам памперс минавам с мокри кърпи на Бебо и пак бепантен. Само се чудя мъжките масти дали да мажа с крема.. май ще питам педиатърката.
Моята раница също е  Ergobaby Omni 360 - Cool Air Mesh (приятелки са много доволни), аз чакам Боби да мине 3те кг и го слагам. Дано да му хареса, ще ми е удобно да разхождаме кучето заедно.
Като казахте капки за нос.. как се капе физиологичния разтвор? Легнал на една страна и в нея ноздра или главата центрирана? Възможно ли е капките да отидат в третото ухо.. Не съм го капала още, обаче го усещам че много киха и издавя носни звуци и май ми е време.

# 185
Вие до кога смятате да гладите дрехите на бебето? Ние сме със сушилня и честно казано не виждам особен смисъл и да гладим..?

# 186
Аз изобщо не съм гладила, всичко си минава през сушилня.

# 187
Капките ги капя когато бебето е легнало на една страна, така ми показаха в болницата. И изчаквам да кихне.
Иначе и ние мием дупе само когато има наакан памперс. Отделно вечер си имаме баня като част от рутината преди заспиване. От болницата я изписаха леко подсечена и тогава няколко пъти мазах с Бепантен докато мине, след това започнах да използвам крема против подсичане на Биодерма, но не на всяка смяна (струва ми се излишно). Ползвам и понякога едни кърпички на  Памперс, които са с кокосово масло и стоят по-мазнички.

Относно гладенето - аз гладих само първия път, сега просто си използвам сушилнята, освен ако някоя дреха не е много намачкана. Ако случайно пропусне памперса, изплаквам на ръка дрешката и после я слагам при дргите. Simple Smile

# 188
Момичета с кърмени бебоци около 40 дни - колко често акат?
Огнян редовно прави паузи от по 2-3 дни, но днес ще станат 5 от последното акане и ме притеснява. Иначе се храни доста добре и наддава.

# 189
Моя син е на 11 дни и си ака доволно.По няколко пъти на ден,не съм броила.Данэ и така остане,че да няма запеци и то като мен Grinning
Гладих дрешките веднъж като ги изпрах и после просто нямах време.Сутринта пак пуснах пералня с негови неща и мисля да ги изгладя довечера.Върша всичко докато спи.То кое по напред.Сега съм се захванал да бърша прах и паркета с парцал.Не е пипано от преди раждането да се чисти.Таткото от днес е на работа и съм самичка

# 190
И аз да помрънкам - Луиза я мъчат предполагам коликите, защото постоянно реве и се гърчи и присвива. Даваме симетикон, но според мен нищо не върши. През деня почти не спи, освен дременето на гърда. Вече и в количката не иска, поне за сега в слинга спи. Нашият е еластичен и се притеснявам сега в жегите как ще я нося. Мисля да е само по памперс.

Относно храненето - аз просто се опитвам да успея да хапна нещо и да не гладувам, обикновенно с една ръка ям, докато Луиза суче. Изобщо нямам силите да правя специални диети или да мисля сега млечните или боба проблем ли ще са. Тъй че ще се доверя на Ася (на която съм фен и без това) и ще избягвам единствено отровни гъби.

# 191
Моя син е на 11 дни и си ака доволно.По няколко пъти на ден,не съм броила.Данэ и така остане,че да няма запеци и то като мен Grinning
Гладих дрешките веднъж като ги изпрах и после просто нямах време.Сутринта пак пуснах пералня с негови неща и мисля да ги изгладя довечера.Върша всичко докато спи.То кое по напред.Сега съм се захванал да бърша прах и паркета с парцал.Не е пипано от преди раждането да се чисти.Таткото от днес е на работа и съм самичка

Разликата между акането на 11 и 40 дни е огромна 😄 С времето започват да акат по-малко - научават се да усвояват кърмата, започват да намаляват за деня, после започват да правят по-големи паузи - от по 1-2 и повече дни.  Сега на близо 40 дни при нас веднъж се случи да имаме пауза от 2 дни, на третия се изачка 3 пъти много сериозно - това беше вчера. Ще видим как ще продължи, гледам да й правя масажи, да се носим в раницата (което също помага), а аз да си поддържам здравословна диета - плодове, зеленчуци, протеин и много вода и така. Знам че в UK до една седмица без акане въобще не се притесняват, за у нас не знам как е, освен, че тук съм сигурна, че веднага биха изписали нещо на драго сърце 😄

# 192
Момичета, вие пускате ли климатик у дома?
Вкъщи е страшна жега, изложението ни е Югозапад и пече цял ден. Докато му сменям памперса ми се стичат струйки пот от главата, а представете си какво е като го гушна да го кърмя...
През деня Макс си е в хола с мен, мисля да пускам климатика в спалнята и да оставям отворени вратите, за да се охлажда целия апартамент. Обаче не знам удачно ли е, когато се наложи да го преобуя например, повивалника му е в спалнята, трябва ли да спирам климатика тогава? Или да го обличам по-дебело вкъщи? Да не му дойде шокова разликата в температурите като излезем на разходка... Много съм объркана по този въпрос. ☹️

Последна редакция: пн, 03 юни 2024, 17:33 от pauly

# 193
О, pauly, аз пускам климатика в стаята с него, не мога. Пускам го на 25 или 26 градуса на охлаждане (на максимума градуси, на които излиза леко прохладен вуздух без да се изключи климатика). И той и аз се чувстваме милион пъти по-добре, отколкото ако се варим от жега. Като не е в мен да яде го завивам с една бархетна пелена или тънко одеалце на крачетата и му е чудесно.

# 194
Аз днес  я съблякох по голи крака и боди дълъг ръкав навън и заспа милата....какво я навличам нз ама основно заради бубите...май.
Климатик не пускам.Нз как да облека.
Мм го пуснал веднъж докато сме били навън.Евентуално така.Но ето днес излязохме и забравих да го пусна.
Иначе горе прозорчето е отворено.

Нямаме сушилня и още гладя,мн досадно и сега ме чакат ама се ослушвам и се чудя до кога така 😁

Общи условия

Активация на акаунт