❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 966
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Аз това с погачата никога не съм го разбрала. Мисля, че не е по библията, т.е е нещо измислено да се "наричат" благопожелания, незнам 🤔 За мен беше важно да отидем на чиста молитва и останах много доволна. Бяхме си само ние с баща им, След това отидохме да хапнем и беше много приятно.
Другата седмица ще бием първите ваксини, много ги мисля и се пазим вкъщи.... педиатърката се съгласи и за коклюш да му бие на 45 навършени дни

# 511
Ние пък ще си му направим погача. Всичките ми близки приятелки и роднини се вълнуват да го видят,  ще сме на открито и ще си направим хубав празник в чест на малкия ми шушон. Нашето блокче има двор с хубава сянка, с барбекю и басейн, ще я направим там. 14 жени ще бъдем, а татковците и момченцата ще бъдат на басейна. След ритуала ще го кача горе, а който иска може да остане и да се забавлява с таткото 😊 На закрито не бих я правила

# 512
Em22, и аз така се чувствам. От една страна искам вече да я видят роднините, пък и ние малко да се социализираме, че всички са в други градове. От друга обаче, все още ми е притеснено и не искам да има други хора около нея.
Много съм раздвоена и не знам като цяло как да процедирам с погачата.
На мен педиатърката ми каза никакво събиране с много хора поне до края на 2 месец.Коклюша е една от причините.

# 513
И за мен погачата е по-скоро отпразнуване появата на бебето, отколкото наричане и орисване. Освен това, обикновено и аз си прекарвам хубаво. Не правя организации с балони, надписи, специални сладки и торти, които да ме товарят емоционално и физически. Погачата винаги е домашна, има разни вкусотийки, останалите и те носят по нещо по традиция. След час-два, вадим сухите мезета и каним татковците. Много хубаво си изкарахме и двата пъти.

# 514
Не е по библията, ама то и мартениците не са по библията Simple Smile Ние не сме религиозни, въпреки че сме кръстени и двамата, няма да ходя в църква за молитва. Погача ще правим, била съм на децата на всичките ми приятелки и винаги е било приятно.

# 515
Всеки както си го чувства.🤍
Аз също смятам,че основно е молитвата в църквата и вече останалото пожелание,даже малко се прекалява понякога.😁🎉
Но определено на открито е по-добре.

Ние сме в малко жилище гости няма къде.
Преди пак имахме молитва,с бабите вкъщи почерпка,с момичетата приятелки навън на заведение,качиха се само някои да видят и подарят подарък.Сега още по-скромно ....едно че има коклюш,вече повечето са с деца и допълнително вируси...Свеки почина....с някои от приятелките вече не поддържам отношения и така....🥴
Поръчах разни сладки неща от сладкарница разбира се.

Това като фотосесиите за бременни и бебета,парти за разкриване на пола,големи събирания на изписването 😁Кой както иска.

# 516
Тоз коклюш не изчезна ли?  Grinning Grinning Grinning Чух, че птичи грип спрягат, мислех че са заменили заплахата.

# 517
Има ли някое бебче с вече поставена ваксина за коклюш? Как се отрази? Утре би трябвало да я слагаме и много се притеснявам...

# 518
Момичета в чуденка съм преди по-лесно се ориентирах вие с какъв номер памперси сте Оги е станал около 4 килограма. Да се похваля качил е килограм и 200 и е пораснал с 7 см да не му е уроки.

# 519
  • София
Явор вече е на 3-ка памперси, макар да не е 6 кг. Просто двойката му малее вече на бутчетата. Добре си хапва детето и твърде добре качва. Утре ще знам колко е качил точно, но повече ме вълнува на см как е, защото кантар имам, но със меренето на бебе в см съм скарана.

Погача правихме, много приятно беше наистина. Никой не е дошъл болен, даже дойде и жената на братовчед ми, която роди две седмици след мен и доведе и нейното бебе. Така че беше бебешко парти. Идеята на погачата в българския фолклор според мен е да си се съберат жените и да си поговорят по женски, хем имат извинение да разкарат мъжете и да си говорят необезпокоявани за кърмене, раждане, грижи за бебето и т.н. В днешно време темите не са много по-различни, защото някак покрай ново бебе всички ги вълнува това Simple Smile

# 520
Pauly,звучи много готино ,може ли и аз да дойда? 🤣

# 521
На дм двойка,сега памперс премиум двойка и пуфис двойка съм накупила.Но дм 2 е за по-малко кг от другите.4650 е.

# 522
Ние на 19 ще правим молитвата на датата да си е, а в неделя погачата. Пада се и точно на годишнината от сватбата ☺️ относно памперсите Алекс се зачерви от дмските та минахме на пуфис. Някоя беше питала за храненето, моят е на АМ и търси 150. Имах позволение преди 2 седмици за 120 ама не му стигат, ама в крайна сметка детето няма да яде ако не иска. Бута като се е наял. Понякога 100 120 150 кога колко е гладен. Ние на 25 сме на ваксина направо с каката заедно ще ги боцкат, та и аз бих чула мнение за това как е протекло ако има други боцкани бебенца вече

# 523
Днес бяхме ние. Лекарката му даде и панадол след това превантивно което обаче май не трябваше, но това е друга тема. 2 пъти слагах изстудяващи лепенки на боднатото.
За сега няма никакви реакции - дори не е поспалива. Дано си остане така
Ние на 19 ще правим молитвата на датата да си е, а в неделя погачата. Пада се и точно на годишнината от сватбата ☺ относно памперсите Алекс се зачерви от дмските та минахме на пуфис. Някоя беше питала за храненето, моят е на АМ и търси 150. Имах позволение преди 2 седмици за 120 ама не му стигат, ама в крайна сметка детето няма да яде ако не иска. Бута като се е наял. Понякога 100 120 150 кога колко е гладен. Ние на 25 сме на ваксина направо с каката заедно ще ги боцкат, та и аз бих чула мнение за това как е протекло ако има други боцкани бебенца вече

# 524
Днес бяхме ние. Лекарката му даде и панадол след това превантивно което обаче май не трябваше, но това е друга тема. 2 пъти слагах изстудяващи лепенки на боднатото.
За сега няма никакви реакции - дори не е поспалива. Дано си остане така
Ние на 19 ще правим молитвата на датата да си е, а в неделя погачата. Пада се и точно на годишнината от сватбата ☺ относно памперсите Алекс се зачерви от дмските та минахме на пуфис. Някоя беше питала за храненето, моят е на АМ и търси 150. Имах позволение преди 2 седмици за 120 ама не му стигат, ама в крайна сметка детето няма да яде ако не иска. Бута като се е наял. Понякога 100 120 150 кога колко е гладен. Ние на 25 сме на ваксина направо с каката заедно ще ги боцкат, та и аз бих чула мнение за това как е протекло ако има други боцкани бебенца вече
аз от опит давам превантивно след ваксинация. След ваксина се вдига еднократно температура и е по-добре да си го спестиш. От една доза Панадол няма какво да му стане, та аз съм ЗА даването превантивно. Няма стрес за теб, на детето не му е ок с температура, така че да живее панадола 😂

Общи условия

Активация на акаунт