❤️Майски бебета 2024-Тема 1❤️

• 24 923
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Качил е малко над един кг мисля че е нормално.Моята 700

# 601
Момичета, как се преминава от смесено хранене изцяло на АМ? Не намирам вече смисъл да го мъча да суче от мен едни няма и 30мл .. мъчи се суче над половин час, а после с шишето 70-80мл му ги “наливам” за 10тина минути… Ще питам и педиатърката, ама искам да съм подготвена. До 40тия ден ще продължа така за имунитет, ама след това ще я спирам кърмата (ако смая не спре де).

# 602
Моля ви за съвети за борба с Хемороидите - какво мажете и правите, че вече не се търпи.

Относно килата, според мен е Ок също, аз си бях притеснила, че моят е качил много, на доктора каза - колкото толкова, наред е. Майката на мъжа ми си намерила записките от като той бил бебе и там ясно пише - наддал 600 грама за първия месец при 6 хранения ня ден - дето сега ако някой чуе за тая бройка хранения и грамаж наддадено тегло, ще ни викне социалните. Та идеята ми е, ме децата растат въпреки нас и нашите грижи и май трябва да се успокоим колкото можем.

Em22, ти пиеш ли нещо за стимулиране на кърма. Аз мях по същия начин като теб, освен това и помпах, но ходих при Хедра и по неин съвет почнах да пия добавки за стимулация на кърмата. Сега не казвам, че всичко е топ и имам кърма са се къпя в нея, но определено има ефект. Каза ми да пия сминдух, бял трън и моринга. Само сминдуха не е Ок, ако имаш проблеми с щитовидната. Бих ти казала да пробваш и ти да пиеш нещо за стимулация преди да се откажеш, ако искаш разбира се.

# 603
Em22 аз имам подобен казус.Кърмата ми намалява и незнам защо.Последните дни за едно хранене изтисквам и двете гърди и едвам ги събирам 80-90 мл.Вечер ми се отваря една дупка,където немога да изцедя и капка и му давам от тази,която замразих.слагам бебо да суче,да стимулира нещо,но нестава.После ще ходя да търся някакъв чай за стимулиране.Не очаквах,имах толкова много,та и замразявах,а сега йок.Най-вероятно ще почна да го дохранвам с АМ и аз Confused

# 604
Аз в началото помпя, помпя нищо не излиза сиг 10мин после едва 50 от двете🤷 ...Кърмих(силно казано по скоро на смесено) нямаше месец две,три седмици....
Вкъщи помпих рядко,то просто нямаше,не ми се пълнеха,не ме боляха като за първото.
Давах директно като се напълнят.
Говорихме с моя пр-ка освен мен тя има и други познати родили скоро и се оплакват,че нямат кърма. Някой й казал,че е от Ковида...Аз два пъти карах.Ама вече всичко от Ковид казват 🥴.

На мен лично не ми е драма. Wink
Може да е егоистично Wink
Спокойна съм.

Аз така спрях напълно,усетих,че вече дори и на по-дълъг интервал,абе изобщо за целия ден не ми се пълнят,не ми тежи,не ме болят и така.

# 605
  • София
Силно ме съмнява да е от ковида. Що приятелки родиха по време на ковид и след него, повечето бяха го карали. Ми нямаше връзка коя ше кърми и ше има добри количества и коя не. Причини за малки количества много други има.

# 606
Моля ви за съвети за борба с Хемороидите - какво мажете и правите, че вече не се търпи.

Относно килата, според мен е Ок също, аз си бях притеснила, че моят е качил много, на доктора каза - колкото толкова, наред е. Майката на мъжа ми си намерила записките от като той бил бебе и там ясно пише - наддал 600 грама за първия месец при 6 хранения ня ден - дето сега ако някой чуе за тая бройка хранения и грамаж наддадено тегло, ще ни викне социалните. Та идеята ми е, ме децата растат въпреки нас и нашите грижи и май трябва да се успокоим колкото можем.

Em22, ти пиеш ли нещо за стимулиране на кърма. Аз мях по същия начин като теб, освен това и помпах, но ходих при Хедра и по неин съвет почнах да пия добавки за стимулация на кърмата. Сега не казвам, че всичко е топ и имам кърма са се къпя в нея, но определено има ефект. Каза ми да пия сминдух, бял трън и моринга. Само сминдуха не е Ок, ако имаш проблеми с щитовидната. Бих ти казала да пробваш и ти да пиеш нещо за стимулация преди да се откажеш, ако искаш разбира се.

Здравейте Mariya26 и всички в групата, да са ви живи и здрави бебчетата 🤗включвам се от Октомврийската група, чета ви редовно, за да придобия представа какво да очаквам 🤭 и ми направи впечатление, че мисля за втори път търсите помощ за хемороиди. Доктор е отговора, според моят опит, Он Клиник България, имат клиники в София, Пловдив, Варна и Бургас. Ние посетихме клиниката в София, ул. Васил Друмев (пряка на бул.Мадрид), по препоръка. Отиваш и буквално забравяш, завързват хемороидите да се изсушат сами и падат. Ходихме по спешност миналият Май, на моят мъж му се възпалиха внезапно и незнайно защо, и беше ужасно за него, та ви разбирам.

# 607
Mimi9999, може ли да споделиш (може и лично съобщение) как си процедирала точно с изцеждането? Аз се опитвам да кърмя, обаче зърната ми са леш, вероятно защото бебчо не захваща добре. А ме стимулираха и с окситоцин,  та вече гърдите почват да тежат. Въпреки това, не мога да ги давам повече от 10 мин на бебето заради болки и след това не знам как да процедирам.

# 608
И аз кърмих до 40тия ден и след това директно само на АМ. Педиатърът ми каза постепенно да го сменя тоест всеки ден на всяко хранене намалям с по малко кърмата и съответно увеличавам с толкова АМ. Аз обаче този преход го направих за един ден и на втория минах директно на АМ.

Аз идвам отново да се оплача за същите проблеми, които си имаме отначалото. Не иска и не иска да яде това дете. Направо се чувствам на ръба вече. Изяжда по макс 400-450мл на денонощие. Какво ли не опитах буквално само с главата надолу все още не е яла. Или се гърчи след изпиване на 20мл. Или заспива и няма никакъв интерес към млякото. Всяко хранене е час и половина + във всякакви опити. Смених бибероните, смених млеката, ходих на не знам колко педиатъра, а вчера и на гастро и никой не вижда проблем (слава богу разбира се). Уж се бях примирила след като наддава дори и малко, но от 5 дни насам вече спря и да наддава даже вчера беше свалила 20гр. Чувствам се безсилна. Въпреки съвета на педиатъра да не сменям млеката просто не виждам друг вариант и днес ще опитам със смяна на млякото вече само това ми се струва логично, че просто не й е вкусно (не че предното й беше или пък дори кърмата).
Ужасно е положението, на ръба на изтощението съм от нерви и притеснение.

Чувствам се ужасно и че всяка седмица я мъкна по кабинети на доктори, горкото бебче. Иначе е веселушко като е будна, смее се, от няколко дни даже проявява интерес към активната гимнастика и се заиграва, нооо дойде ли време за ядене идва кошмарът и за двете ни, и за мен, и за нея просто е ужасно преживяване

Момичета, как се преминава от смесено хранене изцяло на АМ? Не намирам вече смисъл да го мъча да суче от мен едни няма и 30мл .. мъчи се суче над половин час, а после с шишето 70-80мл му ги “наливам” за 10тина минути… Ще питам и педиатърката, ама искам да съм подготвена. До 40тия ден ще продължа така за имунитет, ама след това ще я спирам кърмата (ако смая не спре де).

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 11:47 от AprilChe

# 609
Днес сутринта едвам изпи 90 за едииин час...изпи 60...започна да бута с език,хълцаше,акаше ...с триста зора другите 30.
А за месец колко е качило,добре ли качва

# 610
Изписана в 3250. Първият месец стана 4200, което е супер. Вторият 4970, което пак е добре и край - вчера беше 4990 като свърши голямата работа след меренето тоест нищо чудно и по-малко да е. Но тя постояянно намаля количеството вместо да го увеличава и не виждам по този начин как би продължила да наддава. Добре че се роди голяма с бузки, на външен вид никой не би предположил как се храни…
Днес сутринта едвам изпи 90 за едииин час...изпи 60...започна да бута с език,хълцаше,акаше ...с триста зора другите 30.
А за месец колко е качило,добре ли качва

# 611
Много странно,лл защо не пусне кръвни за това се сещам
Скоро да е имала ваксина?
Друго се сещам да потърсите в търсачката някакво сладко ам.
Ранно захранване колкото е възможно де ....и примерно с каша да качи.
Зъби 🤷🥴😁ама мн рано

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 12:43 от Mimi9999

# 612
А може би да намалиш броя хранения и да увеличиш грамажа, тоест да изгладнее и така да предизвикаш интерес. Храненето е страшно сложна история, просто не съм си представяла, че е такова изпитание. За млеката знам, че отнема няколко дни да се напасне към новото мляко и че смяната е постепенна, мисля, че се миксират старото и новото мляко докато се сменят. Навремето са ни захранвали от третия месец, така че и това е вариант и съм чувала и сега за една позната с не наддаващо бебе, която по-рано е започнала за захранва.
Стискам ти палци и напълно те разбирам, последното, което ми хрумва е да заведеш на УНГ до види дали не е къса юздичката и за това така да не ще да хапва, макар че на шише не би трябвало да пречи.

# 613
Моята като ми я измериха с 560 грама наддала за 10 дни от изписването се шашнах, тя си е само на кърма макар и изцедена. За момента се храни добре, не връща, не бута и все едно колкото и дам, толкова ще изяде. От днес почнахме вигантол и увеличих на 100мл храненията - на 21 дни е.

# 614
  • София
Аз във вторник съм на контролен преглед. За което се радвам. Не знам цикъл ли дойде, лохии ли са още но ми тече обилно. Не вярвам да са лохии, почти бяха спряли. Да тръгнат с така сила отново... Не знам нормално ли е да дойде цикъл непосредствено след лохии...
Отделно, че във вторник ще четат молитвата на Гого. Трябва да съчетаем някак нещата.

Общи условия

Активация на акаунт