Четвъртокласници 2024/2025

• 25 431
  • 724
  •   1
Отговори
# 255
Хахахахахаах, точно в десятката! И аз след сагата в 7 клас и настояща гимназистка, малко съм оставила малката на самооцеляване Wink Но това със задачите и картичките е много валидно и при малката ми, та за това не си и давам зор. Да се оправя! Все ще си намери мястото под звездите. А може и по-добре да се справи, кой знае.

# 256
По повод олимпиадата утре, да попитам знаете ли вие какво трябва да носят децата? Например листи, химикалки, чертожни инструменти? При нас единствено знаем, че е от 9.00 в училището и още нещо друго. 😁, та ще съм благодарна ако знаете нещо по въпроса и споделите....

# 257
И нашият малък син утре е на олимпиада, той се бори за място в НПМГ, затова е ентусиазиран и решава задачи.
На нас ни написаха само, че утре 07/12 от 9:00 часа в училището. Ама то какво повече - олимпиадата е 4 часа за 3 задачи, всяка в по 2 или 3 подусловия. Там ще им обяснят за черновата и беловата на работата.

Рано е за пиене, 4ти клас са още ...
И аз само това си повтарям SatisfiedSatisfiedSatisfied

Успех утре на всички явяващи се!

# 258
Класната й е казала да носи химикалки, молив и чертожни инструменти. И ние знаем само, че е от 9, явно наистина сутринта ще ги насочват към местата. Снощи все пак не й се размина сериозният разговор за "лека нощ". Въпреки, че не се бори с математика, на нея никога не й е все едно дали има 0, 5, 10 или 20 и вчера много ме изненада с подредбата на приоритетите. Като цяло, в 4ти клас я намирам променена, държи ниво, но я вълнуват много повече неща и понякога й е трудно да ги подреди. В търсене съм на помагало по БЕЛ с кръстословици/игрословици, ако сте срещали дайте жокер.

# 259
Моята няма да ходи на олимпиада.  Но госпожата е писала в групата да носят 2 сини химикала, чертожни инструменти и молив.

# 260
Нищо не са казали при нас, може би ще трябва и ученическа лична карта, довечера ще попитам класната.

# 261
  • Варна
Вие за олимпиади говорите, а моичкият на съмване тази сутрин ми казва: - Знаеш ли, разбрах, че двойкаджиите отлично се оправяли в живота. Аз: - Т.е. искаш да си двойкаджия. Той: - Ами да.

# 262
Аз онзи ден научих, че моето момче си е избрало интересна професия. Аз съм ОК с избора му, така че целта е професионална гимназия след седми клас. Ако не си промени мнението до тогава.

# 263
Това е чудесно  че от сега има идея и желания 🥰. При нас се лутаме между нико и треньор по спортна гимнастика ( защото тренира това). Иначе гледа там някакви предавания с дядо си за ветеринарни лекари и аха да се въодушеви, ама не...

# 264
Е, то първото желание е футболист, ама сме далеч от София и съм обяснила, че няма да допусна да обикаля треторазредни отбори и школи на 15-17 години и да си прецака образованието. Гаранция, че ще стане футболист няма, а и футболът е до време.

# 265
Моята дъщеря иска да учи балет. За съжаление в Пловдив няма бройки за балет за нейния набор в Музикалното училище. А няма да я пратя в София или Варна на тази възраст, макар че реално може да живее при някоя от сестрите ми. Ако продължи напрежението на работа ще обмисля варианта да сменим местоживеенето. За сега си ходи активно на уроци и школа и определено напредва. Сега и предстоят два конкурса.

Иначе в училище се справя добре, но ако може да не полага усилия ще е най-щастлива.

# 266
  • Пловдив
Офтопик.
Вие за олимпиади говорите, а моичкият на съмване тази сутрин ми казва: - Знаеш ли, разбрах, че двойкаджиите отлично се оправяли в живота. Аз: - Т.е. искаш да си двойкаджия. Той: - Ами да.
На нас навремето ни обясняваха, че който не учи, става например боклукчия, като тези, които стоят на стъпенките на боклукчийския камион. Брат ми пита: "На тях пари дават ли им?" - "Е, дават им..." - "Ами то е хубаво - цял ден се возиш и пари ти дават".

Моите също не са хич по амбициите, професионалните планове и ученето. Wink

# 267
Венче, благодаря. Купих заветните гланцове. Намерих ги в първия ДМ, в който влязох. Казвала ми е за тях и е искала, че много популярни били, но тогава отказах. Иска и Сол де Жанейро, също бил много популярен. Ходих в Дъглас след работа днес. Доста се чудих, после реших да я зарадвам и купих един комплект от тези за път. Скъпа козметика за дете, но заслужава. Още не съм казала на баща и какво ще подаряваме за Коледа.

# 268
Моята дъщеря иска да учи балет. За съжаление в Пловдив няма бройки за балет за нейния набор в Музикалното училище. А няма да я пратя в София или Варна на тази възраст, макар че реално може да живее при някоя от сестрите ми. Ако продължи напрежението на работа ще обмисля варианта да сменим местоживеенето. За сега си ходи активно на уроци и школа и определено напредва. Сега и предстоят два конкурса.

Иначе в училище се справя добре, но ако може да не полага усилия ще е най-щастлива.
За пети клас се кандидатства отново за всички ученици - и тези, които в момента учат в Музикалните, и тези, които искат тепърва да влязат.

# 269
  • Пловдив
Не мога да заспя от яд и си го изкарвам тук. На олимпиада не е пожелала да отиде, тия дни има тройка по математика, двойка по технологии (не знам какво толкова не е успяла да направи, но по всяка вероятност не се е постарала грам, двойка по трудово не се пише ей така, просто щото не си сръчен) и не ми е казала, виждам го в дневника. Нито личи да и пука. Забравя си учебниците по човек и природа и човек и общество в училище, колкото и пъти да и кажа да ги донесе, принудих се и тая година да и купя дублиращи за вкъщи, карам я да ги чете уж, пазарим се да е само веднъж, и нищо не помни накрая от урока, освен че имало огърлица (от подбалкански полета). А аз и угаждам на прищевките - обувки с колелца, блузки такава и онакава, сандвич и сладкиш в едно нейно любимо заведение след всяко ходене на гимнастика... Книги не чете. Очила и превръзка за лечение на мързеливо око трябваше да носи - скатава се всякак, на апарата за трениране на двуочно виждане мрънкаше и пак искаше да скатава, накрая имах чувството, че самата лекарка не искаше вече да работи с нея заради това.
Значи, не искам моите деца да се чувстват като мен, когато треперех след всяка родителска среща, защото винаги, ама винаги ми се караха; когато за всяка петица в училище следваше конско, когато все не се бях държала достатъчно възпитано пред тоя и оня възрастен, а майка ми огорчено ми натякваше цяла година, че съм двойкаджийка, защото на изпита по литература за езикови гимназии получих две. По математика на същия изпит имах шестица, но не станах от това шесторкаджийка, нали това си е задължение по дифолт. Помня и колко ми бяха досадни т.нар. разказвателни предмети, и как не успявах да се съсредоточа в четенето. Помня го това и не искам да го повтарям (то и няма да мога да го повторя, като се знам), обаче и така не става. Прибрах и телефона, утре ще видя кога и за колко ще и го дам, не искам да я лишавам от общуване с децата, но някакви условия ще има и ограничението мисля да е сериозно, ако не ми дойде утре друг акъл. Лошото е, че телевизора няма как да им го прибера. Блузите или поне някои от тях мисля да и ги дам след Нова година срещу поправени оценки. Мога и да върна пратката, но това е като да отнемеш без предупреждение нещо получено, не ми се иска. И Бейлис нямам даже, само бира има вкъщи и валериан.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 23:51 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт