Четвъртокласници 2024/2025

• 25 235
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
Извинявам се - Пролетното математическо състезание не е просто състезание, а нещо като конкурсен изпит за МГ, така ли?
Питам, защото не ми става ясно от интернет, искам моята да участва в него по възможност, но нямаме планове за кандидатстване в МГ.
Не е обвързано с кандидатстване, просто е едно от балообразуващите.
Някъде има ли резултати от областния кръг на "Знам и мога"?

# 511
За София зная, че резултата от ПМС влиза в калкулациите на бала за прием в НПМГ, но не съм запозната за другите градове с каква тежест е за прием в МГ.

# 512
  • Пловдив
В Пловдив служи за прием в МГ.

# 513
И моята девойка е с много слаб резултат на числата - 38, чак сама се изуми 🤷‍♀️ Нарочно не я записах на Кенгуру, бяхме говорили, че няма да участва на математика, но си решила и се записала сама. Ние сме в очакване на резултат от Любословие. Яд ме е за него, защото се яви като гостенка в друго училище и закъсня с 20 минути, та не знам за 40 при 60 предвидени какво е успяла да направи.

# 514
Ето тук публикуват тестовете, но Аз и числата все още не е качено за тази година:
https://www.sbnu.org/testove/

Моят юнак също се е изложил, 37т
Много се разсейва, блокира ли… и логиката не му работи изобщо, ако не е решавал конкретната задача преди, не може да я реши .

# 515
Излязоха резултатите на некласираните за национален кръг на Знам и мога за Пловдив.

# 516
Излязоха резултатите на некласираните за национален кръг на Знам и мога за Пловдив.
В сайта на училището-домакин ли се публикуват?

# 517
# 518
Здравейте, някой знае ли дали обявяват класираните ученици с техните точки или ще уведомят училището, в което се обучава детето и от там ще разберем?

Edit: Отговорих си на въпроса. Работите на децата, които не са в списъка на некласираните, се изпращат към Националната комисия за проверка. Тоест няма окончателни точки все още. Националната комисия може да потвърди същите точки или да сложи други.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 14:26 от fittonia

# 519
  • Варна
Гледах резултати от минали години и имаше деца, на които оценителите на областно ниво са дали 44-44.5 точки, но после арбитражната комисия ги е порязала и бяха под чертата, за да отидат напред. Много силно впечатление ми направи. Щото 5 точки разлика си е доста.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 09:52 от gallizia

# 520
Момичета, какво мислите за занималня в пети клас, защото имаме опция, аз лично се притеснявам да го оставям вкъщи само, а и си мисля, че ще се занимава само с тв, телефон и ученето ще остава за вечерта?

# 521
Ние нямаме такава опция, но ако имаше вероятно бих се възползвала. Не се страхувам да седи сама вкъщи толкова, колкото заради ученето- и да напомням ще е все "после". Това напоследък й е любима дума, за всичко, което я накарам 😁

От Знам и мога не се класира на националния кръг, но аз съм доволна, че не й се уби ентусиазма и дори сама изявява желание за други турнири, госпожата питала за ПМС на 29-ти този месец, тя се е записала, аз само потвърдих 🙂

# 522
  • Пловдив
Ние нямаме такава опция, но ако имаше вероятно бих се възползвала. Не се страхувам да седи сама вкъщи толкова, колкото заради ученето...
И аз така.

# 523
И при нас няма такава опция, бих се възползвала, ако имаше.

# 524
И аз бих се възползвала от занималня, но няма при нас, това си е още една година спокойствие. Мен не ме притеснява стоенето вкъщи или че няма да си подготвя домашните, ами прибирането /училището ни е далече/ и шляенето с деца, които не харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт