Четвъртокласници 2024/2025

• 25 218
  • 724
  •   1
Отговори
# 600
Нашият пък се вълнува как може би ,правителството ще одобри без телефони в училище изобщо Smiley .Аз също не съм много за това ,защото  в междучасията телефон все си трябва .

# 601
  • Варна
Сигурно ще ви се стори скандално, но при нас от 5-те работни дни, които са ваканция, викат децата в 3 от тях, за да правят пробни матури Grinning Евентуално след това ще направим кратка екскурзия.
Скандално е много, много меко казано. Въпреки натягането на госпожата, това при нас няма никакъв шанс да се случи.

# 602
  • София
Моите и двамата нищо не казват за ваканцията...чудя се дали знаят, че ще я има Laughing
А и нещо с баща им обсъждахме дали да не ги пратим при майка ми, те хич не обичат, та може да се правят на ударени.
Е, малкият със сигурност не е включил, че го очаква ваканция. Той, горкият не е в час с нищо.
Как пък не бих ги пратила на пробни матури през ваканцията...да си гледат работата. Да ги пращат в учебно време Laughing
Ние за пореден път обмисляме частно училище, досега все се отказвахме, заради хамалогията с воденето и карането. Но е голям вече, би могъл да се справи, ако не е някое съвсем забутано. Или баща му ще го кара, пък аз така или иначе водя малкия, ще го взимам.
Потресаващо е нашето училище, особено от към отношение към децата. Искам това ми конкретно дете да учи в по-подкрепяща среда. Малкият е чувствителен много и деликатен, но е адаптивен и е в норма.
Четвъртокласникът, освен че си има неговите проблеми, е избихлив, с много силно чувство за справедливост, педантичен е едно 70% от истериите вкъщи са заради лошо и несправедливо отношение от учителите му. Той и трудно се мотивира, следва последователни инструкции и съсредоточава. Искам среда с методики, които не са навикване и забележки, а с подкрепа, правила и насоки. Да мога да говоря с учителите, заедно да следваме някакъв план, като питам нещо просто да ми се отговаря, а не да ми седи съобщението на seen или да ми се дървят.
И се чудя къде да се насочим(дали не е и късно), някъде където няма супер сложни приемни изпити, хем не е твърде академично, хем да го подкрепят в математиката и някакви науки, тъй като той няма възможност да пише теми, да измисля анализи.

# 603
Моята дъщеря от, първи клас, всяка пролетна ваканция е на спортен лагер с отбора. Добре дошло ни е, а и тя обича да ходи.
При нас телефоните са забранени в училище отдавна. 1-4 клас винаги са били забранени, а 5-7 ги забраниха преди 2 години. Големите си ги носят, но не могат да ги ползват в границите на училището. Които малки си тръгват сами от занималня също си ги носят, но ги оставят в чекмедже при учителката до края на деня. Това е едно от многото добри решения в училището ни. Ами.. оцеляват да ви кажа Wink

# 604
Не зная какви са тези учители, които ще извикан децата през ваканцията на пробни тестове.... Те хубаво учителите са на работа през това време, но пък защо и децата за обременяват...

За частното училище - има доста изписана в темата за ЧУ в София, има и за другите градове теми за ЧУ. Само трябва да внимавате да не отиде пък в прекалено изискваща среда с (прекалено ) много амбициозни деца и да прегрее детето. Стискам палци да се ориентирате
При нас ще има 2-3 деца, които ще отидат в училища с математически паралелки, но към частни не са се местили и не зная как се приема тази промяна при децата най - вече.

# 605
В нашето училище телефоните никога не са били забранени, дори и за най-малките. Всяко междучасие всички се зомбират. Забраната им би била най-смисленото нещо за мен!

# 606
  • Пловдив
НВО-то в 4 клас е оценка и за учителите.
Затова и са притеснени, че няма време.
Нашата госпожа в занималнята не спира да им го натяква. Много, много е досадно.
Пробни матури да си правят в училищно време, така, както ще бъде и в деня на матурата.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 16:48 от miraluba

# 607
Аз пък нямам никакъв проблем с това да отиде, това е още едно упражнение, което ще му е полезно от гл.т. предстоящите състезания за прием. Не стана ясно дали е със задължителен характер, вероятно не.

# 608
  • Варна
Всяка седмица, задължително правят едно пробно НВО по мат. и едно по БЕЛ + един урок от четене с разбиране. Мисля е достатъчно. Децата се справят прилично, но не си дават много зор.

# 609
  • София
От 1ви до 4ти клас телефони не са позволени. При кака й беше същото. Не са загинали от това. Ако има нещо през Гжата, нищо не е имало. Аз съм за, понеже виждам горния курс за какво става дума. В часовете гледат телефони. .пак зависи от учителя но е масово...и резултатите после защо са плачевни...Confused  ще гледа телефон в час , аз после ще давам луди пари за уроци че нищо не вдява....ами да ги ограничат, ако не пълна забрана за големите .. то не е гаранция, ама да чуе нещо поне в час като не учи, за някои деца е бонус

# 610
Аз не приветствам тази забрана за телефони. Дъщеря ми, както и мнозинството й съученици, носят телефон. Тя има фемили линк и знае, че мога да я контролирам дистанционно. Затова не си позволява да го ползва в час.
Пролетната ваканция ще изкараме лежерно по-скоро, с еднодневни разходки сред природата. Аз май я чакам повече от нея, заради ранното ставане сега 😆

# 611
От 5 клас  нагоре телефон си трябва на детето.Да го ползва в междучасието  съм съгласна.Освен това може и нещо лошо да му стане ,някакъв проблем да изникне в училище ,ще тръгне той да издирва класната или директорката из училището Rolling Eyes Някой деца и от селата пътуват ,според мен е нужен телефон.

# 612
  • София
Е ся, от 5ти клас е нужен, ама положението се изтървава и те гледат в час ...Cry

# 613
И при нас от 1 до 4 клас са забранени. На децата, които сами се прибират са разрешени, стоят в кутия и на края на часовете си ги получават. Всички родители сме съгласни.
За ваканцията още не сме решили, но по принцип винаги ходим някъде пролетната ваканция извън града. Тази седмица ще го измисля, че не остана време.
По правило на техния клас също през ваканциите нямат домашни работи за правене.

# 614
Идеята е телефоните да се заключват в специално помещение или шкаф. Винаги ще има кой да го даде при спешност.

Общи условия

Активация на акаунт