Четвъртокласници 2024/2025

• 25 398
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
За четенето, вчера завърши "Ян Бибиян" и преговаряхме - не може ли по по-малко страници от "Туфо рижият пират", те са големи страниците (издание от моите детски години). Викам: "на големите страници обикновено и буквите са големи, дай да броим по колко букви на страница има" - отказа. Съгласи се засега на пак по десет страници на ден, ще видим довечера.

# 91
Ох,у дома е същото пазарене за страници 🫣😵‍💫😄Ще приложа и аз това с броенето на букви 🤭

# 92
  • София
Миналото лято повече четеше, че и задачи решавахме. Сега я мързи повече и вече е "голяма" и се пазари на всяка книга... Confused

# 93
  • Варна
Голямо мъка с това четене. Все едно го караш някаква кърска работа да свърши. Поне преговаря по малко все пак по мат. и български.

# 94
  • София
Голямо мъка с това четене. Все едно го караш някаква кърска работа да свърши. Поне преговаря по малко все пак по мат. и български.
Наборката е прихвалана подхода на брат си - веднага се съгласява с мен, прави мили очи. И после лекичко се изнизва, за да не ми е пред погледа. След час-два - пак същата сценка. Накрая - прочела е 2-3 страници за деня, което е супер малко.
Предупредила съм, че есента не искам рев и оплаквания като я подпукат с тестове и диктовки.

# 95
Здравейте,

И аз да се намърдам в групичката с един бъдещ четвъртокласник, който ще се бори за СМГ или НПМГ.
И при моето дете четенето е голяма мъка, на ден има по 30 страници и ако не ги прочете не получава таблет и телефон, така че мъка или не, ако си иска устройствата чете Grinning
Иначе с математиката и диктовките няма проблем - прави ги без да мрънка, за сега Simple Smile

# 96
  • Пловдив/София
Здравейте,

И аз да се намърдам в групичката с един бъдещ четвъртокласник, който ще се бори за СМГ или НПМГ.
И при моето дете четенето е голяма мъка, на ден има по 30 страници и ако не ги прочете не получава таблет и телефон, така че мъка или не, ако си иска устройствата чете Grinning
Иначе с математиката и диктовките няма проблем - прави ги без да мрънка, за сега Simple Smile
Мале, и диктовки ли трябва да правим?!
Защо стана толкова модерно да се учи през ваканцията? Едно време само книги четяхме и играехме. Сега едно помагало, второ, класната прати и листа със задачи по седмица (няма да ги правим).
Наистина питам, има ли някаква причина, материалът ли стана по-сложен?
Моя го подсещам да прави понякога по 2-3 страници от “Голямата вакнция”, на шеста глава е. Не съм диктувала засега.

# 97
Амбициите станаха повече. И тези дето сме без амбиции трябва поне малко да даваме, че да не изостават децата. Около мен масово на частни уроци, вместо материала да се усвоява в клас. 😒

# 98
До родителска преценка е. През учебната година държа да се учи всичко, домашните да се пишат винаги. Ходи се на английски, музикален инструмент и спорт всеки път, не признавам не ми се ходи днес. Ходи и по състезания. Ваканцията има за задача да си прочете книгите от списъка, които са 10. Може да изчете всички, може само тези, които са и интересни, като неинтересните ги замести с такива по нейн избор. Имат помагало за попълване, не е написала вътре нищо. Поиска помагало само по математика, купих и. Направи три теми и го остави. Няма да я карам да го решава, ваканция е все пак. Ходи само на спорт по желание. Ако днес например не и се ходи, не - ходи. От началото на учебната година си влиза в план с ученето, допълнителните занимания и пак започвам да изисквам.

# 99
Цитат
Мале, и диктовки ли трябва да правим
Всъщност, не, не трябва, аз държа, защото моето дете има проблем с бързото писане и тренираме. Защото ако пише красиво е бавен, а като пише бързо е толкова грозно, че някои букви не се четат.
Класната им е дала книжка за попълване за лятната ваканция, но все още не сме я почнали.
Интересно, че около нас децата ходят на уроци и лятото. Това ми се струва прекалено, но всеки си познава детето и решава кое е най-добро за него.

# 100
Около нас пък децата само играят и ходят по лагери и морета. Затова е трудно и 10 странички на ден да заложа като норматив.

# 101
Прочете една от книгите за Дръндьото, втората е до средата. По цял ден рита футбол с приятели, кара колело, три пъти седмично е на тренировка по футбол. Не възнамерявам да го карам да прави нищо по задължение за училище, през годината му стига. Не държа да е пълен отличник.

# 102
  • Пловдив
На моята не и хареса занималнята. Все пак ще си изкара седмицата докрай.
Много учели, нямали междучасия, излизали само веднъж през деня и учителката не им давала да скачат от люлките. Представям си какво щяха да я правят тази учителка другите родители не само ако им даваше да скачат от люлките (това ясно, въпрос на безопасност), ами и ако учеха малко, но как да и го обясня... Grinning С вой посрещна обещанието ми за една или две седмици занималня догодина, но наистина имам такова намерение, само да сме живи и здрави.
Искаше и на лека атлетика. Записах я, сега не иска, защото и съвпадало с играта на площадката, където вече я пускаме сама и до късно. То е едно място като площадче, с пейки, люлки, трева и свободен тротоар, от бебета до баби се събират. Не че пак не стои от седем и половина почти до десет дори в дните с атлетика, но иска да ходи във всички дни от пет и половина. Освен това пясъкът в трапа за скачане и влизал в обувките. Заради пясъка не харесваше и морския плаж.

# 103
Моята обича да ходи на занималня, но те следобед ги водят на басейни, в зоопарка, Коколандия, Музейко, на Витоша..., че кой няма да обича. Мори я само ранното ставане, тя е поспалана като мен и през ваканцията спокойно откарва до обяд. Тази година за пръв път няма да ходи, макар че иска. Иначе ходи от много малка, май на 4 беше като тръгна на арт занималня през уикенда. Прибра се от море с баща си, сложили от онези плитки дето са като коса ли, като вълна ли, не мога да определя. Пазари се да не си мие главата минимум още 2 седмици 😳 Сутринта станала с аларма в 6,30 да ми прави изненада. Едвам се показах от спалнята, подаде ми кутийка да си тегля късмети, всичките бяха "самолетен билет", тъй де, да не разчитаме на случайности 🤭 После ме закичи с лента като на миска "Най-добрата майка на света", грабна сестра си и я нахрани с мляко с бисквити, приготвила го беше предварително. Направи ми и кафе, не много успешно, но го пих, къде да ходя. И беше украсила хола, включително свалила макета на замъка Нойншвайнщайн, който с мъжа ми правихме като гаджета, избила му главната порта и една кула, а за пълен разкош забила перо от щраус в гъбата за миене.

# 104
  • Пловдив
Браво на детето!

Общи условия

Активация на акаунт