Четвъртокласници 2024/2025

• 25 418
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
Аз също няма да го товаря допълнително.Госпожата им е достатъчно амбициозна и ги плаши с това НВО,че..Раздадоха им на 16.09 точно помагалата за подготовка по математика,ще снимам да покажа кое е .Прави ми впечатление,че тая година имат 1 час по-малко физическо, вероятно заради матурите,да имат повече време за подготовка.

# 166
  • Варна
А при нас има един път повече физическо или спортни дейности.  Четири пъти в седмицата са общо. Миналата година два пъти в седмицата го пращах с дънки и оттам помня.

# 167
Le griffon, Да това са доста часове… сигурно сте в частно училище?
Наш юнак в държавно и имат (само) по 4-5ч седмично по МАТ и БЕ

Ven4e, много хубаво, че се е ориентирала! Това дава много добър стимул за подготовка в тази възраст.

# 168
9 часа БЕЛ и 5 часа математика имат нашите по програма. Физическото още от 1ви клас си е по 3 часа и не е променяно. Направила е сметка, че в понеделник и сряда ще ходи с пола, но очакваме промяна в програмата, предполагам като разпределение по дни, не като вид и брой на часовете. Единствена разлика спрямо миналата година виждам в намаления ЧО на 1 час седмично и за негова сметка увеличените часове по ЧП, 2 часа седмично, миналата година бяха обратно. Sensaya, на моменти е чак плашещо колко е ориентирана, има истински план, след 7ми клас щяла в Американския колеж да ходи, после в Художествената да учи моден дизайн и после магистратура в Париж 😳 И това го поддържа много отдавна, не е като всеки ден да измисля нещо ново. Толкова е убедителна, че понякога си представям как я изпращам на самолета за Париж и се съдирам от рев на чекинга 🥹🤭

# 169
  • Пловдив/София
8-9 часа бел. и също толкова мат. седмично в училище, мисля са достатъчни. Няма да се натоварва допълнително у дома. Подхванала ги е здраво.Disappointed Relieved Само от вчера имат домашно по всичките видове математика 4 стр. формат А4. Сигурно са над 50 бр. задачи, някои и с подусловия, не съм бройл. Rolling Eyes
Леле, кое училище е това? До обяд ли са или вечер се очаква да пишат?

# 170
  • Пловдив
Леле...
А моята не иска никъде да кандидатства. Иска да си бъде в кварталното училище (друго, сегашното е начално). Братовчедката е в МГ, питам не иска ли при нея - неее, не съм добра по математика. А е добра, не че е нещо извънредно, но смята добре, златен медал имаше на "Математика без граници" и на други състезания, вече не мога да запомня кое как се казваше. Кое не можеш - не мога да деля с опашки (да им се не видят и опашките, аз скоро разбрах какво било това, цяла гимназия съм минала, без да знам, че така им викали). А може да дели по принцип, само че някак си наум докарва резултата, може би с проба или с приблизителни сметки. И двамата с баща и като деца сме били добри по математика, на кого да се метне, та чак па толко да не е добра... Пусто и не и се учи, не и се решават задачи, не и се четат книги, добре поне, че е изпълнителна засега. И на мен не ми се учеше много, та я разбирам, ама книги четях - щото нямаше смартфони, обаче и сега някои деца четат. Едната от най-добрите и приятелки четяла доста, другата - по-малко и от нашата. Признавам си, че предпочитам да е с първата в едно училище догодина, но се очертава да е с втората, нечетящата, тя е съседка, другата е в района на друго училище.
Викам и снощи: "държа да ходиш на спорт". Сълзи веднага: ама аз не съм добра по гимнастика, всички деца са по-гъвкави от мен, аз можех само мост и вече не мога (така е, оказва се, че не е особено гъвкава). Не че искам да постига успехи в спорта, не ща, искам да спортува. А меракът за спортуване като мерака за всичко е свързан и с това, дали нещото ти върви. Искаш да се откажеш ли, защото тогава ще търсим друг спорт - не, не искам да се откажа, гимнастиката поне е забавна. И те тека.

# 171
  • София
е, щом не е гъвкава, защо пък да я насилвате, може да е за друг спорт, плуване, тенис. Може да не е за спорт, за театрална школа или шах Thinking
Аз, нищо не държа за децата си , чак толкова.
То представям си на мен някой да ми каже: Държа да ходиш еди къде си, ами няма да ми е приятно....
По полека, ще си покаже къде им е мястото и какво искат, ама оттук -оттам като пробва, ще си избере само детето

# 172
  • Варна
Sensaya, в общинско училище е, ама класната е много амбициозна и децата са ѝ свикнали. Метнала ги е от първи клас още. Много добра и като човек, и като педагог- не мога да си изкривя душата и да кажа лоша дума. Не мрънкат вече много-много. JoyТрети клас, втори срок -  три, четири пъти без домашно и освен забелжка и двойка в дневника. Беше ги предупредила още в началото на трети клас, че така ще процедира. И сега им държи влага Joy
Иначе са първа смяна. По мое мнение децата успяват да се справят. Щом и почти всички ходят на извънлкасни занимания..., а някои даже са с по три такива, че и четири.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 14:33 от le griffon

# 173
  • Пловдив
Цитат
Аз, нищо не държа за децата си , чак толкова.
То представям си на мен някой да ми каже: Държа да ходиш еди къде си, ами няма да ми е приятно....
По полека, ще си покаже къде им е мястото и какво искат, ама оттук -оттам като пробва, ще си избере само детето
Никога не съм я насилвала за вид спорт, да уточня. Никога. Нито "чак толкова", нито по-малко. Казах, че държа да ходи на спорт, а не да ходи на гимнастика. Всъщност не мисля, че някога съм я насилвала за каквото и да било и мисля, че съм неподходящ адресат на подобен съвет.

Последна редакция: ср, 18 сеп 2024, 14:25 от Магдена

# 174
  • Варна
Ven4e444, аз безкрайно много се радвам Heartна такива амбициозни деца, макар и малки, които са си поставили някакви цели, дали краткосрочни или дългосрочни няма значение. Дали ще се изпълнят, също не е толкова важно. Важното е да са щастливи, спокойни и с радост да се занимават с това което искат. Адмирации за такива хлапета.Hands Clap

# 175
Le griffon, такава си е родена, аз само я подкрепям и помагам с каквото мога за осъществяването на плановете. Другото е, че по рождение е със стабилен и спокоен характер и аз много съм я водила с мен по срещи с мои приятелки и тя се води по добрите примери. Имам приятелка стилист със собствен моден бранд и предполагам, че затова моята иска моден дизайн, талантлива е с рисуването, но разбира, че с живопис например е малко вероятно да пробие. Много се кефи и когато отидем на представяне на нова колекция, самата атмосфера, цветни и известни хора, музика, коктейли, лудница, направо гледа със зяпнала уста от удивление. На друга моя приятелка дъщеря й учи в Американския, супер ведро и впечатляващо дете, занимава се с пеене професионално и го избра, защото там има възможност да учи без да занемарява музиката. Та, моята затова си прави сметка за там, че ще учи и ще рисува успоредно. Магдена, моята също нямаше желание за спорт, обаче май хванах цаката. Водих я на танци, на няколко вида, но също като твоята се притеснява, че не я бива, и най-вече от другите момичета, които тренират отдавна и мисли, че ще й се подиграват. Стигнах до извода, че трябва да мисля за индивидуален спорт, непринудено предложих плуване, веднага се нави, после подметнах за тенис, сега ми вади душата кога ще я заведа. Сравняват се с другите и имат страх от провал и усмиване, аз я разбирам, и аз да ида да танцувам в ансамбъл, и аз през цялото време ще се притеснявам колко не мога.

# 176
  • Пловдив
Благодаря, Венче. Децата явно са различни, но и това е начин.
Плуване опита и се отказа, лека атлетика също. Сама поиска и след няколко занятия се отказа.
Искам да има и други занимания освен телефон и училище и поне едно от тях да е свързано с физически упражнения. Училището и то е насилие за децата, на които не им се ходи, по тая логика.

# 177
  • Варна
Благодаря, Венче. Децата явно са различни, но и това е начин.
Плуване опита и се отказа, лека атлетика също. Сама поиска и след няколко занятия се отказа.
Искам да има и други занимания освен телефон и училище и поне едно от тях да е свързано с физически упражнения. Училището и то е насилие за децата, на които не им се ходи, по тая логика.
На боен спорт пробвала ли си? Там е индивидуално. Всеки за себе си. Има много разновидности на бойни спортове, може нещо да ѝ допадне.

# 178
  • Върху лъчите на Слънцето.
При нас помагалата, с които се работи в клас, са 10 общо по БЕ и МАТ, и се поръчват на обща поръчка за класа от едно издателство винаги - избрано от директорите. Ние само плащаме 😅
Аз обаче купих страхотни помагала за допълнителна работа в къщи (дано ни остава време 😵💫😫) - ето ги

ПП: 3 ти клас го бях взела за лятото и сега за преговор.
10 помагала!? Това е безумие! Поне за мен.

# 179
Моята и много кара ролери, преди не можеше много добре, но ги извади от шкафа и се оказа, че сега може, явно с порастването неусетно е развила и моториката. Бяха омаляли, но купихме нови и не се спря през ваканцията. За плуването още от началото каза, че няма да се състезава, прави си дължини и е щастлива, приема го, че ходи на басейн, не на спорта плуване. Другото е, че й родих сестра и физическата й активност скочи рязко през последната година 😄 Тодлърът не се спира, тя е нон стоп след нея, понякога обува и ролерите вкъщи, да е конкурентна 😄 Чудесна идея са бойните спортове, там всеки е различно напреднал и всяко дете е с различна физика, но за всеки има място и категория. Ще мине и много време докато се стигне до двубой, дотогава ще е решила дали й харесва. Моята навремето ходеше на карате, тренировките на начинаещите бяха като игри. Харесваше го, но се отказа, защото момчето, в което е влюбена още от детската градина тренира там 🤷‍♀️😊

Общи условия

Активация на акаунт