Четвъртокласници 2024/2025

• 25 237
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Честно казано в пети клас обикновено занималнята е за няколко класа. И не съм сигурна до колко ще успяват да се подготвят. Отделно, че на следващия ден са в повечето случаи различни предмети. И за може да учи по предмет за сряда например, който го няма във вторник ще трябва да носи повече учебници. Но не пречи да пробвате.

# 526
  • София
Това не бих го направила за моите деца. И не го и прилагам.
Може би, ако има някакви по-специални обстоятелства - примерно далчено училище или пък тренировки, заради които е по-добре да се изчаква в занималня.

Все някога трябва да започнат да се справят сами.
Тази година нарочно моята не е на занималня.
Прецених, че е по-добре сега в 4 клас да започнем с упражнението 'уча сама' вместо догодина. Има какво да се желае. Понякога се пишат домашни в 9 вечерта щото се заплесва в разговори и игри по тел. Имаше онзи ден и рев, че е забравила за тест и не била чела. Ходила е, мисля, два пъти до сега без домашно.
Но трябва да свикне, не може все някой да й стои на главата. Миналата година никога не знаеше какво има за домашно - тя госпожата в занималнята ще каже. Е, а ти какво правиш в час, защо не записваш...

Сега, има го и момента, че вече съм миналава по този път.
С голямата щях да се гътна от нерви как така ще се прибира сама и ще стои сама в нас (4ти клас). Като видях, че се оправя, доста лесно склоних и брат им да спре със занималнята.
И поне за моите деца, това се оказа правилно решение. На големите им помогна при прехода към 5 клас. Надявам се и при наборката драмите да не са много.  Вече има някаква степен на самотоятелност.

# 527
Аз също не бих си оставила детето на занималня в 5 клас. Това е момент на стрес и преход, в който се учат да учат, и да се справят сами. Големи са за да бъдат отглеждани в занималня и някой друг да им решава задачите. Звучи ми като изоставане с една година от връстниците им, които си учат в къщи. Аз също го минах с голямата и бях свидетел на трудностите, през които мина, докато разбере как трябва да се подготвя. Относно прибирането, малката и сега се прибира с градски транспорт сама. Не че не мога да я вземам, но тя ни извади душите, докато не ѝ написахме декларацията за така заветното самостоятелно тръгване от училище, още в началото на учебната година. Докато каката пък ходех и в 5 клас да я вземам, заради тежката раница, а и тя не се оплакваше.

# 528
При нас има.обща занималня за 5- 7 клас
Щерката започна преговори да НЕ ходи догодина и мисля да я паслушам. Като зная как ми се оплаква и тази година, че е шумно и 1-2 деца развалят дисциплината и.останалите не успяват за си напишат. Притеснява ме само, че трябва да се придвижва и пресича мнага голям булевард на място, на което няма светофар, а колите не си и правят труда да намалят на тази пешеходна пътека....
Отначало ще ходя да я вземам аз вероятно, но пък ще са в различни смени с брат си- той ще е първа като първолак, а тя втора...Но няма да я пусна на занималня.

# 529
  • София
KalinkataMalinkata, а да се комбинирате с други родители/деца за прибирането?

За прибирането на наборката и нейна съученичка се редуваме с родителите на момичето. От училището изрично ни накараха да подпишем декларация кой ще прибира детето. Няма опция за самостоятелно прибиране.
Това ме учуди, понеже големите бяха в съседно училище и ако родител подпише декларация, пускаха децата да се прибират сами.

# 530
При нас има опция детето да се придвижва само от втори клас. Ние сме много близо, но училището е на ъгъл на две малки улички, които сутрин са задръстени с коли, каращи учениците до входа на класната стая, ако можеше, та дори и на една от трите пътеки си е трудно.

# 531
При нас от 5 клас няма занималня. Очаквам зор да бъде с писането на домашни,но да си помечтая поне Simple Smile
Отрязахме една игра,която много го тормози, става сприхав,нервен и без нея е много спокойно вкъщи. Днес ни врънка да му я пуснем (аз я блокирах),но и при мен,и при баща си не успя и смятам да изчезне от живота ни Фортнайт

# 532
При нас има.обща занималня за 5- 7 клас
Щерката започна преговори да НЕ ходи догодина и мисля да я паслушам. Като зная как ми се оплаква и тази година, че е шумно и 1-2 деца развалят дисциплината и.останалите не успяват за си напишат. Притеснява ме само, че трябва да се придвижва и пресича мнага голям булевард на място, на което няма светофар, а колите не си и правят труда да намалят на тази пешеходна пътека....
Отначало ще ходя да я вземам аз вероятно, но пък ще са в различни смени с брат си- той ще е първа като първолак, а тя втора...Но няма да я пусна на занималня.
Как така обща занималня, децата от 5,6,7 клас са в една стая ли? И как става да учат, госпожата как им дава да се упражняват?

# 533
  • Пловдив
Относно занималнята, имайте предвид, че в 5 клас материала става такъв, че за основните предмети си тряват отделни преподаватели. Няма как един учител да покрие и БЕЛ и Математика. В шумна среда не може да се учи и по разказвателен предмет.
При нас на дневен ред е да изберем училище, в което да я преместя и да е на едносменен режим. Да е на прилично разстояние от вкъщи, с редовен транспорт.

# 534
И аз съм учудена как събират три класа деца в една стая, но е така. Те не остават и много на занималня. Изобщопну мога да си представя как се концентрират. За мен това е по- скоро, да не са си вкъщи децата. Тя и за това момата не желае.

# 535
Нашата организация по завършването на началния етап на образование напредва Simple Smile Имаме вече дата и локация за партито, уточнихме и детайли по почерпки, подаръци, фотоалбуми и пр. Кога мина това време.

# 536
Охоо, а при нас само се повдига въпроса, но нищо още.

# 537
При нас отдавна се усеща сантименталният дъх на завършването на училището, от месеци се обсъжда кой накъде ще поеме след 4 клас и как ще се разделят децата помежду си и с госпожите.... Не знам за тях, но аз ще рева на тържествата Grinning

# 538
При нас още нито се говори за завършването и евентуално тържество, нито пък за екскурзията след това ( знаем,че ще има някаква до някъде, но нищо повече).

При нас от една извънкласна дейсност пуснаха оферта за лагер през лятото на морето, за 7 дни. Детето иска да отиде, но аз някак се притеснявам да я пусна, може би на планина бих била една идея по- спокойна 😃. Имаме още малко време да помислим.

# 539
Избрахме да направим албум под формата на списание. И вътре да има информация за всички. Раздадени са им въпросите на децата. Подобен тип албум.

Май избрахме и ресторанта, остана да се уточнят менютата.
Ще избираме училище. Определено ще се спра на такова само с първа смяна.

Общи условия

Активация на акаунт