Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 479
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Мислите ли, че е възможно селенът в изследванията/кръвта да е висок, а реално да има недостиг на клетъчно ниво?🤔

# 136
Вяра и Надежда знам, изписват го като бонбони и на мен е изписван и на майка ми...но лекарите си ги знаем.

Долче за селен не съм чела/чувала такива неща. Това знам за магнезия, че не е реално изследването в кръв и не отразява нивата в клетките.

# 137
Момичета, колко е максималната доза левотироксин, която може да се взима? Аз вече съм на 125 мкгр Еутирокс, при последното изследване FT4 и FT3 не бяха мръднали значително нагоре и вече се чудя кога ще спра да вдигам дозата? Thinking Има ли нещо като натрупване в клетките и после дозата или да остане същата или да се намали?

# 138
Чак да се намали - не знам. Колко са ти FT4 и FT3 в момента? За FT3 специално, както вероятно знаеш, не разчитай, че автоматично ще се повиши, с натрупването на синтетичен T4. При мен, например, а и при много други, си остана хронично нисък - съответно, започнах да си набавям и T3 "отвън".

# 139
Гърне, резултатите от 27 май са:

FT3 2.89 (1.58 - 3.91 pg/ml)
FT4 0.900 (0.70 - 1.48 ng/dl).

FT4 почти не мърда.

# 140
Да, наистина, интересно, че FT4 стои относително ниско; за сметка на това - FT3 не е толкова зле.
А ти как се чувстваш към момента? Имаш ли оплаквания?

# 141
Оплакванията са почти като в началото, наистина, няма я ужасяващата умора, но все пак се събуждам изморена, задъхвам се при по-резки движения, много често съм сънлива, въпреки кафетата, продължавам да имам болки в ставите, леко съм подута, килограмите продължават да вървят нагоре... Да, косата ми се сгъсти, но дотам. И затова се питам - кога ще видя някакво подобрение и още колко ще качвам дозата на хормона?

# 142
Acid_Burn, попълваш ли дефицити? Оправяш ли пропускливите черва, диета някаква, магнезий пиеш ли, с глутена, как се разбирате ?

# 143
Galina, ограничавам въглехидратите, взимам една шепа добавки, вкл. и магнезий, нямам проблеми с глутена. Не съм се изследвала за пропускливи черва, на този етап нямам и намерение да го правя.

Да допълня, че резултатите от януари са:
FT4 0.770 ng/dl (0.700 – 1.480)
FT3 2.920 pg/ml (1.580 – 3.910).

Лошото е, че януари бях на 25 мкгр, а когато правих последното изследване - на почти 100 мкгр.

# 144
Относно дозата, чела съм че в американски форуми се говори за дози от по 200-300мкг. Позната е на 150мкг, но май ще качва още, че не са и добре хормоните.

# 145
Благодаря, mibobo! Явно още ще се качва.

# 146
Galina, ограничавам въглехидратите, взимам една шепа добавки, вкл. и магнезий, нямам проблеми с глутена. Не съм се изследвала за пропускливи черва, на този етап нямам и намерение да го правя.

Да допълня, че резултатите от януари са:
FT4 0.770 ng/dl (0.700 – 1.480)
FT3 2.920 pg/ml (1.580 – 3.910).

Лошото е, че януари бях на 25 мкгр, а когато правих последното изследване - на почти 100 мкгр.

виж сега, има нещо, което не правиш, както трябва. За пропускливи черва не се прави тест в лабор., Знаеш  ли, какво точно означава проп. черва? Че от храната, която ядеш, не се усвояват витамини и минерали, затова идват дефицитите  - Типично за намалената фиа на жлезата. Глутена, в брашното кара хляба и тестото да набухва, така и той набухва в нашите кореми, само огр. на вгл. няма да ти помогне. железен панел, феритин  изследвани  ли са? Липиден профил, захар, инсулин?
Просто едно неовладяно състояние, води до друго.
Аз пия 88мг еутир., нямам оплаквания, но правя и мноого други неща, намалената ми фуя е от почти 10г.

# 147
Galina, имам инсулинова резистентност от години, заради обилен цикъл редовно пия желязо и правя изследвания на всеки 2 месеца.

# 148
Galina, имам инсулинова резистентност от години, заради обилен цикъл редовно пия желязо и правя изследвания на всеки 2 месеца.

ето, всичко си излезе, както си го мислех. Не съм те чела назад. Но ако чакаш само едното хапче да ти помогне, няка как да се получат нещата. Трябва ти борба на много фронтове. Всичко е свързано на една верига.
И аз имам ИР, но овладяна с много труд и лишения.
Всичките ти оплаквания са от това, че някъде при теб, веригата е прекъсната.  Търси сама, лекарите няма да ти помогнат, те гледат на парче. Темите тук за Щж и ИР са много хубави.

# 149
Как се разбира, че червата са пропускливи? Някакви симптоми, оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт