Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 471
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Гърненце, да , в началото на месеца пусках всичко. Сега само това, което ни поемат от прегледите. Ето ги предишните, бях ги пуснала в темата

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 21:50 от ravi

# 76
Ниско е FT4, трябва да се вдигне, но за съжаление, не мисля, че има как да пропускаш да изследваш FT4 и FT3 занапред - просто без тях не може да се каже каква да е дозата. Simple Smile

# 77
Аз сега изобщо нямаше да се изследвам, защото за 20 дни не очаквах чудеса. В момента съм на 62.5 мгр. Кога пак да си направя контрола?

# 78
При започване на хормон или промяна на доза се чака 40-45дни и тогава се изследва за да се прецени как се отразява.

# 79
Момичета, кажете на нашия пазар кое желязо при вас е дало положителни резултати. Какво ли не изпробвах от айхърб. Първо, резултатите са минимални, после - за не особено дълго време. Хемоглобинът се вдига бързо със сок от цвекло, но желязото е почти невъзможно за вдигане.

# 80
Преливане и то на феринжект, не онова евтиното. Или сорбифер на хапчета по схема. И пак пада, м***ка му

# 81
При мен Тотемата даде ефект, но да - след време пада. Трябва си поддръжка

# 82
И сорбифер пробвах. 2,3 месеца и го няма. А при детето ми е проблем. Тя е по-слаба на кг и й се отразява. И при двете е голям зор това желязо.

# 83
Бонго а вит.С и фолат вземате ли редом с желязото?
Иначе аз при нужда съм ползвала Малтофер и съм доволна, на майка ми последно взех, че й беше леко ниско желязото - Билкова кръв на хапчета

# 84
Здравейте!
Има ли предварителна подготовка преди изследването на хормоните за ЩЗ? МЦ влияние по някакъв начин на резултатите? В първият пост не видях да има писано за предварителна подготовка преди изследването.

# 85
Ми и след преливане ми пада бързо. Това е положението. Не съм намерила "лек". Приемам и деугите добавки, да му "помогна".

# 86
Здравейте!
Има ли предварителна подготовка преди изследването на хормоните за ЩЗ? МЦ влияние по някакъв начин на резултатите? В първият пост не видях да има писано за предварителна подготовка преди изследването.

Желателно е на чист ден да е, аз обикновено правя след МЦ. Иначе без кафе, храна, лекарства стандартните неща.

# 87
И вит С, и фолат се пие. Пак мижави резултати и при двете. Сега и аз взех малтофер фол, пък да видим. Явно си е в пряка връзка с автоимунното, защото когато раждах първото дете, ми правиха кръвопреливане, че бях с хемоглобин 60. Тогава пих тотема около 2 месеца и всичко се възстанови без проблем. Но тогава нямах Хашимото.

# 88
Здравейте!

Желателно е на чист ден да е, аз обикновено правя след МЦ. Иначе без кафе, храна, лекарства стандартните неща.
Моя МЦ ще е след 3-4 дена. Утре мога да направя изследвания предполагам?

# 89
Момичета, ако желязото пада бързо, дори и след суплементиране, трябва да се помисли от какво се губи. Ако не е от обилен цикъл, най-вероятно става въпрос за кървене, което е малко и не се забелязва лесно, но едновременно с това е постоянна загуба на кръв, а оттам и на желязо. Най-често става въпрос за кървене в храносмилателния тракт, което се установява с гастроскопия или колоноскопия. Кървящите венци също могат да доведат до ниско желязо. Мисълта ми е, че трябва да откриете първопричината, а не просто да суплементирате. Аз също съм с ниско желязо и периодично взимам Сорбифер, но си знам, че причината е в обилния цикъл заради миомните възли. (Между другото след като започнах Еутирокса, цикълът ми стана по-нормален.)

Общи условия

Активация на акаунт