Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 469
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Acid наистина ли и кървящи венци могат да причинят такава кръвозагуба, не съм предполагала. Периодични имам кървящи венци, но никога не съм се сещала, че може от това да е.

# 91
Правих два пъти гастро+колоно, нямам миоми. Няма очевидна причина.

# 92
Acid наистина ли и кървящи венци могат да причинят такава кръвозагуба, не съм предполагала. Периодични имам кървящи венци, но никога не съм се сещала, че може от това да е.
Да, знам го от лекар. Може да кървят по малко, но кървят постоянно или почти постоянно, а така се губи желязо. Най-добре отиди на зъболекар, за да ти назначи лечение за венците, защото кървящите венци сами по себе си са симптом за по-сериозни състояния.

HAPPY, говори с хематолог каква може да е причината.

# 93
Може и бактерия в стомах да "яде" желязото. Другото е неусвояване от храна поради чревни проблеми или недостатъчен прием на такива храни с желязо. При сина ми вечните анемии (желязо и В12) накрая показаха многото непоносимости - т.е. пропускливи черва, е той и месо ядеше рядко.

Бонго и аз след раждането бях с 80 хемоглобин, Малтофер фол точно ми изписаха за 2 месеца.

йоко да можеш.

# 94
Освен тат, мат, ft3, ft4, tsh какво е добре да пусна за изследване?
През април изследвах вит. Д (26) и от тогава пия по 6-7000+вит. к
В12 също приемам, желязо спрях за известно време.
КЗ ми е 3,8-4, но та май не е толкова важна колкото инсулина. Преди 2 г. правих изследване НОМА и резултата беше 1.
Инсулин през 2021 г. беше 9,2, през декември 2022 г. 4,2.

# 95
  • София
И аз съм с постоянно падащо желязо, без да има установена причина  - гастро и колоно ОК. Лекуван хеликобактер преди години, чиста съм, тествала съм се няколко пъти след това. Единствено от МЦ може да е, ама чак пък толкова.

Пия Тардиферон периодично, Тотема 2 пъти на дене ми дава бърз резултат, ама много ми е сладка. Почнах с анемията по време на втората бременност, стигнах хемоглобин 80 тогава. И от тогава се съм така и сега просто периодично се тествам, като видя, че пак спада, почвам да пия. Моя колежка и тя е така, даже вливки си прави и пак и спада за няколко месеца. А тя дори и Хаши си няма.

# 96
Излязоха резултатите на майка ми. Днес ги видя невролог и каза хиперфукнция. Странното е, че в друга лаборатория на 22.05 ТСХ е било 1.80 mIU/l а вчерашната стойност в Цибалаб е 0.60 mIU/l. Разликата ми се вижда доста голяма...

..

# 97
Как хипер, тя е с хипо?

# 98
И аз точно това щях да кажа. Simple Smile

# 99
Желязото трябва да се пие и да се следи, общо взето трябват курсове и да се наваксва, става бавно.Аз пия Сорбифер след цикъл по 10 дни за поддръжка, но при мен нямаше феритин, хемоглобин ок, вит Б нисък.

# 100
ДХЗ колко беше феритин? И моя го няма около 3-4 е. Започвам стриктно да пия няколко месеца, после ми идва в повече всичко спирам всичко..после пак се стягам започвам, не знам кога ще е всичко ок.. имам вече някакви налудничеви мисли, че може да прекаля с желязото или нещо да не гп усвоявам, че толкова прием ми отключва някаквид други неща.. не знам възможно ли е реално, внушавам ли си. Ям храни уж полезни за желязото, а противопоказни за холестерола. И сега холестерол от 3.2 преди година в момента е 4.9. И мисля че може би от желязото и храните, които гледам да приемам за него.. не знам къде е истината и къде е баланса най-вече

# 101
Моят беше 8 от мин. граница 13.
Следя го 2 пъти годишно.Ако се наложи ударно приемам Сорбифер, после по 10 хапчета след цикъл.Така докато не вдигна прилично ниво.
Феритин вече може да се покрива по ЗК, пуснат от специалист( ендо. да речем).Вит Д също.
Приемам го с фолиева и вит Ц( него не го спирам).
Но аз почти не ям месо и вероятно и това допринася.Правила съм си колоноскопия.

# 102
Аз даже натъртих на хипер и тя потвърди. Ще се наеме ли някой да каже дали е за лекарства и да търсим лекар, защото ще стане най-бързо. Аз не се наемам към този момент да се образовам по темата, защото съм с две малки деца и изнемогвам. Да не говорим как ме изцеди тази седмица да ходим по прегледи с тях Expressionless За една седмица сме минали през 6 прегледа и една лаборатория, а утре и е понеделник продължаваме....

# 103
Да, в хипофункция е, но с това тсх никой няма да й изпише хормон. Трябва да навакса витамините преди да започне хормон. Единствената възможност е сама да се дозира. На фона на останалите резултати обаче, щитовидната не й е на преден план. Много лош холестеролен профил, бъбреците са обременени, кръв в урината. На първо време търсете специалист за бъбреците, да оправи креатинина, за да не направи недостатъчност. После холестеролния профил и накрая щитовидната. Трябва хранителен режим, но лекар да се ангажира да назначи. През това време да наваксва витамините и може да не се наложи т4. Тази хипофункция дори може да е във връзка с проблема с бъбреците.

# 104
Да не би да са и изписали лекарства за хипер?

Общи условия

Активация на акаунт