Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 77

• 35 585
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Йодът влошавал автоимунните заболявания. В България нямало йоден дефицит, т.е. употребата на йодирана сол е достатъчна за нуждите на организма, всичко отгоре идва излишно. Да забравим и за хималайската сол, смисъл тя няма добавена йод, а все пак имаме нужда от йод. Аз сега се филмирах, защото давах Имунотрофина (съдържаща йод) на дъщеря ми, щом аз имам проблем, значи и тя е предразположена…
Значи до миналата седмица се чувствах що годе прекрасно и от както попрочетох и си видях показателите, рязко взех да се навивам, че имам симптоми 😄
Иначе в листовката на Тошков пише, че може да се прилага за всякакви щитовидни проблеми включително Хашимото, но пък съдържа орехи т.е богато на йод, който не трябва да се приема допълнително при тази болест…

# 511

Моля за някакво мнение. Не приемам хормон т.е ендокринолога каза че всичко е наред. Като симптоми имам постоянна умора, някакви пристъпи на паника, тревожност. Щитовидната е с големи възли и кисти, не съм вземала мерки до сега, препоръчват биопсия. Пия вит Д, хомеопатия тиродиум 12 ch. Трябва да добавя и желязо. Цикълът ми е редовен но болезнен и обилен.

# 512
По-скоро растителното хранене може да е - растително означава до голяма степен въглехидратно с липса на протеин. Направи си експеримент и си запиши/претегли 1 ден храната и въведи в Cronometer, за да видиш колко е протеинът например - дори само 1 ден на закуска. На закуска на повечето хора им липсва. Дори само 2 яйца са 12 г протеин, което е малко

Колко трябва да е протеина и въглехидратите за хора в хипофункция?И изобщо какви са препоръките, когато няма ИР?

# 513
Колко трябва да е протеина и въглехидратите за хора в хипофункция?И изобщо какви са препоръките, когато няма ИР?

Всеки човек трябва ежедневно да приема по около 1 г протеин на всеки килограм от теглото си.
Ако можеш да консумираш по 2 г, ще е дори още по-добре, но малко хора са способни да приемат толкова много протеини за един ден. Аз, признавам си, не успявам.

# 514
Sunny_82, предполагам питаш за мнение. Моето е, че имаш хипофунция, преддиабет и ниско желязо. Няма Б12 и вит. Д, но няма да се учудя ако и те са ниски. Обърни сериозно внимание на здравето си! Тези стойности на глюкоза на гладно никой ендокринолог няма да подмине. Имаш нужда от хранителен и двигателен режим, метформин (за съжаление няма да минеш без него) и левотироксин.

# 515
По-скоро растителното хранене може да е - растително означава до голяма степен въглехидратно с липса на протеин. Направи си експеримент и си запиши/претегли 1 ден храната и въведи в Cronometer, за да видиш колко е протеинът например - дори само 1 ден на закуска. На закуска на повечето хора им липсва. Дори само 2 яйца са 12 г протеин, което е малко

Съмнява ме. Обикновено двете диагнози се водят за ръчичка.

# 516

Съмнява ме. Обикновено двете диагнози се водят за ръчичка.
Да, и при мен вървят паралелно. Няколко месеца пих Ентеросан Т, но и това не помогна. Вие позволявате ли си всеки ден плод и по колко? Извинявам се за въпроса, но много съм объркана.

# 517
Ентеросан за оправяне на чревната флора ли?  не съм  вземала . По време на летен грип - вземах пробиотик Флора .Колкото до плодовете - да аз ям плодове - но търся такива с нисък, максимум до среден  ГИ - т.е без диня , грозде , банани  . Хапвам череши, боровинки , малини, круши , праскови, ябълки ... кайсии  и пъпеш, но по внимателно  от тях - това са сега сезонните  плодове , в по-големи количества  ям зеленчуци особено краставици . Въобще храня  се по Зоната - а там количествата  на плодовете са около 100 гр /блок (  това е половин ябълка )на едно хранене са 3блока , като част от тях отделиш за зеленчуци  - доста малко е количеството на плода

# 518
Аз съм с Хашимото и все още нямам ИР. Ям много плодове, изобщо не се ограничавам с тях. Ограничавам глутен картофи и някои видове ориз, защото ми причиняват стомашен дискомфорт!

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 11:48 от Princess Sissy

# 519
Ентеросан за оправяне на чревната флора ли?  не съм  вземала . По време на летен грип - вземах пробиотик Флора .Колкото до плодовете - да аз ям плодове - но търся такива с нисък, максимум до среден  ГИ - т.е без диня , грозде , банани  . Хапвам череши, боровинки , малини, круши , праскови, ябълки ... кайсии  и пъпеш, но по внимателно  от тях - това са сега сезонните  плодове , в по-големи количества  ям зеленчуци особено краставици . Въобще храня  се по Зоната - а там количествата  на плодовете са около 100 гр /блок (  това е половин ябълка )на едно хранене са 3блока , като част от тях отделиш за зеленчуци  - доста малко е количеството на плода

Да, Ентеросан Т е при нарушена функция на щитовидната жлеза. Приемах го 5 месеца.
Питам за плодове, тъй като във фейсбук страницата на д-р Недялкова и предизвикателствата й има доста плодове, зърнени, разбира се- бавни въглехидрати.

# 520
Да, Ентеросан Т е при нарушена функция на щитовидната жлеза. Приемах го 5 месеца.
Питам за плодове, тъй като във фейсбук страницата на д-р Недялкова и предизвикателствата й има доста плодове, зърнени, разбира се- бавни въглехидрати.
[/quote]
 сега се загледах и да производителя пише че е за ЩЖ, но не дава състава !? и количествата на съставките ?Защо?
единствено във Фрамар сайта видях, че е даден състава на пробиотичните бактериии- но те са за червата.
T@ormina имаш ли състав? и какъв е ефекта от това продължително вземане . Чувала съм за тази д-р Недялкова , не я познавам, не съм виждала и страницата й... и не мога нищо да кажа,.
Аз чета Рей Пийт и Бари Сиърс (Зоната е негова) и никой не отрича плодовете , дори ги препоръчват. Колкото до зърнени - трябва да избягваш глутеносъдържащите - т.е пшеница , коноп , ръж ... Остават ориз , царевица и овес те са с висок индекс . Аз ям през  ден по 14гр овесени трици за закуска - това е 1бл въглехидрат , което е пренебрежимо малко като гликемичен товар и много рядко царевично брашно като панировка и за сгъстяване на ястия . ПП има и брашна от ядки - ббадемово, кокосово и т.н ама на мен все ме избиват на сладкиши - ползвам ги когато правя палачинки в къщи за другите

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 12:08 от tky

# 521
Това е съставът на Ентеросан Т:
http://www.enterosan.net/bg/product/Enterosan-3129

Аз си позволявам 2 пъти в седмицата нахут, който смесвам с краставица, връзка магданоз, варено яйце, авокадо и оцет.
Не консумирам глутен.

# 522
сега се загледах и да производителя пише че е за ЩЖ, но не дава състава !? и количествата на съставките ?Защо?
единствено във Фрамар сайта видях, че е даден състава на пробиотичните бактериии- но те са за червата.
T@ormina имаш ли състав? и какъв е ефекта от това продължително вземане . Чувала съм за тази д-р Недялкова , не я познавам, не съм виждала и страницата й... и не мога нищо да кажа,.
Аз чета Рей Пийт и Бари Сиърс (Зоната е негова) и никой не отрича плодовете , дори ги препоръчват. Колкото до зърнени - трябва да избягваш глутеносъдържащите - т.е пшеница , коноп , ръж ... Остават ориз , царевица и овес те са с висок индекс . Аз ям през  ден по 14гр овесени трици за закуска - това е 1бл въглехидрат , което е пренебрежимо малко като гликемичен товар и много рядко царевично брашно като панировка и за сгъстяване на ястия . ПП има и брашна от ядки - ббадемово, кокосово и т.н ама на мен все ме избиват на сладкиши - ползвам ги когато правя палачинки в къщи за другите
[/quote]

Защо конопа да е глутеносъдържащ?

# 523
Каква е връзката между ИР и Хашимото. И аз съм с двете. Защо вървят заедно?

# 524
Защото тялото е скачен съд и ако нещо не работи добре, бута другото.Връзката е метаболитния синдром, който се отключва у някои хора, които са предразположени.

Общи условия

Активация на акаунт