Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се грижим за мушкатото през зимата?
Какво да правя, когато растенията в задния двор изглеждат болни?
Как да се справим с проблемите на герберните растения, които веднага увяхват след засаждане?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се грижим за мушкатото през зимата?
През зимата мушкатото трябва да се съхранява на светло и хладно място, без да се полива много. Някои градинари съветват да ги държите в тъмни и хладни помещения, за да предотвратите изсъхването им. По време на зимуването е важно да наблюдавате светлината - ако стъблата започнат да се проточват, това означава, че им липсва светлина.
-
Какво да правя, когато растенията в задния двор изглеждат болни?
Ако листата на хризантемата почернеят и пъпките не се отварят, а при розата листата покафенеят, вероятно е необходимо да преразгледате условията на отглеждане. Възможно е да не са получавали достатъчно слънчева светлина или да има проблем с поливането. Преместването на розата в градината често помага, тъй като там тя ще разкрие своя потенциал за цъфтеж.
-
Как да се справим с проблемите на герберните растения, които веднага увяхват след засаждане?
Ако вашите гербери веднага увяхват след засаждане, уверете се, че корените не са повредени и че почвата е добре дренирана и не е прекалено влажна. Поставете ги на място с частична сянка и избягвайте пряка слънчева светлина след засаждане. Оставете им време да се аклиматизират, преди да ги засадите в земята.
-
Как да предотвратим киселинността на почвата в градината?
-
Как да се грижим за кактусите, за да цъфтят?

Май през почивните дни ще отскоча до някоя цветна борса да си потърся, че ме зариби. Мисля направо във висяща саксия да взема, ако има.

ако не ме мързеше и моята тераса щеше да изглежда така. И всички прозорци. Често ми минават такива идеи през главата