Нашите цветя - обща тема 24

• 33 147
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Мики, разкошни Петунии Heart Eyes Аз бих питала със сигурност. Май има по 2 сандъчета или виси толкова надолу цветето?Има една каскада Петуния - Сурфиния, тази дали не е такава? За съжаление от неянамирам само семена онлайн, но не ми се занимава, предпочитам разсад. Ех, много бих дала за такава петуния Heart Eyes

# 91
Точно петуния сурфиния е. Купувала съм си такава същата в лилаво преди години в София. И моята стана огромна и цъфтя много. Имаше масово разсади от сурфиния тогава.
Сега, като продават разсади, все пишат, че са каскадни, но ме съмнява да е така.

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 01:39 от Diorela

# 92
  • In transit
Диорела, Сладкодъвка, много ви благодаря момичета! Страшно сте полезни! Утре ще прозвъня градинските центрове за разсад, иначе намерих семена във Варна, но дали не е късно да ги сея сега?

# 93
Късно е за семена. Трябва да ги сееш януари, февруари, за да имаш хубави петунии през юни.

ПС Сурфинията се отличава, освен с ампелната падаща форма и с обилен каскаден цъфтеж.

# 94
Тази и миналата година купувам разсад каскадна Петуния от Кауфланд. От три коренчета стандартно сандъче прелива от цвят, но не е като показаната от Мики. Показвала съм ги, мога пак да ги снимам. Вече е късно за разсад, но ако все пак откриете някъде, кажете, моля!
Милена, случайно открих мушкатото в един цветарски магазин, не съм го поръчвала онлайн. Живея от няколко години в Петрич. Едва на няколко дни е, не мога да дам никакви насоки за отглеждането му. Жената в магазинчето спомена, че е разновидност на кралското мушкато и се отглежда по същия начин. Ще се учим в движение, нали?

# 95
  • In transit
Да докладвам. Прозвъних няколко градински центъра. Казаха, че малко съм закъсняла със сурфинията. До преди две седмици имало много от нея. Обещаха да ми потърсят и доставят все пак. Ако стане, ще се похваля. Разбрах, че разсадите са италиански.

Сладкодъвка, ако се сдобия с такава, ще ти пратя коренче.

И нещо да питам, как се вкоренява сакъз? Отчупих си клонче оня ден и го сложих във вода, но най-доброто листо взе да пожълтява. Директно в почвата ли да го сложа, или?

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 10:34 от Mikkey

# 96
Сакъзи и мушката бучкам направо в почвата да си се хващат там . Никаква вода . Като напоследък взех мушкатата да ги местя лека полека в единични саксии . Сакъзите в сандъчета някои само във висящи саксии като есента ще премахна всички стари сакъзчета защото вече стеблото им е дървовидно и ще ги заменя с нови прихванали се . Мисля някой мушката да сея направо в градината , че стават по хубави .
Редовно премахвам както на тях ,така и на розите прецъфтелите цветове и листа . Един път в седмицата поливам с йод , мая , аспирин или купена течна тор . Редувам ги . Това са грижите ми за тях .
Гледала съм клипчета като слагат някакво брашно костно ли беше и цъфтят като луди .

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 15:23 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 97
Мики, благодаря ти предварително Flowers Hibiscus

Показвам още една нова придобивка - Калибрахое.

# 98
Момичета жасмина какво място обича ? Слънце или сянка ?
Кампанула мога ли да сея сега или няма да се хване ?

# 99
Нямам опит с жасмин, но като бяхме в Италия ми направи впечатление,  че на слънце предимно бяха храстите.
А как ухае! Kissing Heart

# 100
Майка ми си поръча и днес ходех да и го взимам. С пъпки е . Обаче  съм нямала жасмин и не знам какви грижи да полагам за него .
И друго да питам рано ли е да цъфти индийския люляк . Миналата година взех един и го сях преди да паднат студовете мислих, че е изсъхнал или замръзнал , но от скоро почна да избива. По рано тази година взех друг и е около 70 см висок . Момичето ми каза , че ще цъфне , но още не е напъпил . При него дълготраен ли е цъфтежа или бързо прецъфтява ?

# 101
Сладкодъвка, калибрахоето ти е разкошно  (по принцип много обичам белите цветя). Дано оцелее и те радва цяло лято.

За мушкатата потвърждавам, че се хващат като се боднат директно в пръстта и без да са вкоренени. Обичам ги, с обилен цъфтеж са и лесно се гледат. През зимата всичко друго успявам да уморя, но не и мушкатата .😂

Ангелските очи и аз доколкото знам са разновидност на кралско мушкато. Красиви са, но като всяко друго кралско не мога да опазя до следващата година или пък ако ми оцелее не цъфти. Не се отказвам, де. Пак си отглеждам.🤪

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 16:13 от Margarita N.

# 102
Сладкодъвка, калибрахоето ти е разкошно  по принцип много обичам белите цветя). Дано оцелее и те радва цяло лято.

За мушкатата потвърждавам, че се хващат като се боднат директно в пръстта и без да са вкоренени. Обичам ги, с обилен цъфтеж са и лесно се гледат. През зимата всичко друго успявам да уморя, но не и мушкатата .😂

Ангелските очи и аз доколкото знам са разновидност на кралско мушкато. Красиви са, но като всяко друго кралско не мога да опазя до следващата година или пък ако ми оцелее не цъфти. Не се отказвам, де. Пак си отглеждам.🤪

Убедих се  , че има сортове нискостеблени , които не спират да цъфтят и правят по няколко огромни топки . Вече гледам само такива да вземам , че другите стават колкото мен , а и повече цъфтят . Оранжерията е до нас и днес ако е отворена ще ида да разгледам .

# 103

Маргарита, момичета, какво е това цвете? Видях от колата един цял бордюр преди 2 седмици и отдалече помислих че са космос, но той е по-висок, а онези бяха по-ниски и много приличаха на цветето от снимката и всички бяха в същия цвят.

# 104
Кити Кет, това е Йонотера.
Margarita N, благодаря ти! Калибрахое знам да гледам, там пръскам за въшките и справя ли се с тях при мен цъфти до октомври. Едно от любимите ми цветя е, лесно се гледа според мен.

Общи условия

Активация на акаунт