Нашите цветя - обща тема 24

• 33 160
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Точно дървовиден вид трябва да добие клонче и тогава се ашладисва. Продават се едни специални устройства за това- купихме на баща ми преди време от Кауфланд,  но забравих точното име.

# 466
  • гр.Пловдив
Аз чакам вече пети месец да покара цикас от семена,но няма никакви изгледи,и при положение ,че е на перфектно място,през деня е като оранжерия ,но без пряка слънчева светлина -незнам какъв е проблема Thinking

# 467
Цитрусите от семка цъфтят и плододават без проблем, лошото е чакането, 7-8 години и нагоре, както и неизвестния резултат - може плодът да е невъзможен за белене или да е киселаж, или предимно кора и пр. Доколкото ми е известно лимона много лесно се присажда.

Мангото:

Изкарва и шума, в началото винаги е светла или червеникава, увиснала надолу като повяхнала, след време листата щръкват. Подобно на цитрус е много ароматно при стриване на листата, с доста силен аромат на манго:

Сатсума, вързала е две мандаринки:

# 468
За присаждането знам, че дръвчето трябва да е поне тригодишно, и диаметърът на вдървената част, където се присажда да е минумим 1.5 см, плюс другите условия за мястото, което се избира да се ашладиса.

Ако ми остане време, имам старите учебници  на дядо ми  и баща ми и там има много готини илюстрации как точно се прави, ще ги снимам и ще ги кача.
Баща ми навремето е записал второ висше агрономство заради лекциите на писателя Димитър Димов, преподавал невероятно интересно, по време на неговите лекции, нямало къде игла да хвърлиш и тишината била невероятна, а някой мръднел се чувало, всички го слушали в захлас.. Аз също помня разказите на баща ми за вредителите, 26 точковата калинка и т.н и за анатомия на животните, предметите, които е преподавал Димов.

Grinning Но от моя опит добрата теоретична подготовка, но винаги дава отличен резултат. А има хора, които просто си знаят как се случват нещата, но едва ли могат да ги  опишат.

bonetti, ще ядеш скоро манго  Grinning

Последна редакция: ср, 10 юли 2024, 18:56 от zari65

# 469
Малко цветя от градинката за успешна и щастлива седмица!

# 470
Едни копривки

И едно бебе агаве, мисля че се хвана и това.

# 471
Кои цветя биха вирели добре на северна веранда?

# 472
  • Бургас

Не мога да им се нарадвам.

# 473
Някой дали знае кои цветя са подходящи за сенчеста тераса? Благодаря

# 474
Някой дали знае кои цветя са подходящи за сенчеста тераса? Благодаря

Седуми има различни , а има и студоустойчиви . Някои да не кажа всички цъфтят и няма да си играете да прибирате и изкарвате . Може и хортензии за сянка .

# 475
Още един разцъфтял красавец.

Идеята да се садят луковиците разсрочено, се оказа много добра. Догодина пак така ще ги садя, но ще подбирам по-внимателно сортовете. Има леко разочароващи, може би заради много голямата разлика в климата между Холандия и България, някои холандски хибриди изглеждат като опърлени, вероятно искат по-умерени температури и по-висока влажност за да са красиви.

# 476

Кактуса ми ме изненада с втори цъфтеж. Преди месец прецъфтя, сега нови пъпки! Моля, някой с повече опит с кактусите да каже това нормално ли е. Аз за пръв път гледам кактус и съвсем не съм наясно.

# 477
  • Пловдив
Pippi, можеш само да му се радваш. Нищо странно няма Wink.

# 478
Аз му се радвам, но сутринта определено останах много изненадана, като видях новите пъпки.

# 479
Момичета, ще режа от височината на Исусовия си венец. Ако някой иска , да ми пише. Става висок, голям, с едри листа и кичести цветове. Ето го за припомняне. Този е на 7 г сигурно. От 10 см клонче съм го отгледала.
Ще отрежа централния клон, лв много висок и нестабилен. Падна пак.
Ще има за много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт