За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 558
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
Ha Seok Jin ли е?

Помня, че Something About 1 Percent ми хареса.

# 46
  • пустинен пъпеш
Да и в шоуто The Devil's Plan(2023)/има го и в Нетфликс,и в дорамите/ като участник актьорът е в пълния си блясък

# 47
Ооооо, той е голяма бонбон.Аз много го харесвам и много страдах, че в Crash Landing on You героят му беше само флашбек.
В Blind прави много добра отрицателна роля.

# 48
  • вятърничава
А така, помрънкай! Нищо,че не е вторник.
Вечният брат и все неправилният,тц,тц.

# 49
Добре 🤣
Уф.До сега гушках възглавницата и се хилих като идиот, после крещях на приятелка по телефона, а тя дори още не беше гледала епизода. Много са гадни тези часови зони. Не можеш да си крещиш с приятелки когато главните се обяснят в любов.
После плаках (защото епизода е веднъж седмично) и казвам на половинката да ми подаде кърпичката и сетих, че само момчетата (от Япония,Китай, Корея и т.н.) носят кърпички по себе си през цялото време и започнах да плача още по-силно.
Така....
Не,че Бини е зле, но в Crash Landing on You имаше цял епизод как правят кимчи, а героя на Ha Seok Jin дори няма благоразумието да е жив.

# 50
Crash Landing on You Изгледах 5 серии и продължавам . Яко се посмях . Хубаво сериалче. Северна Корея сигурно са го забранили за излъчване на тяхна територия. Наивно по корейски но интересно.
Който не слуша веднага го пращам при селянките в Северна Корея да се състезава по приготвяне на Кимчи  Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 19:37 от yopen

# 51
# 52
  • пак на Рив Гош
Северна Корея сигурно са го забранили за излъчване на тяхна територия.
yopen, по принцип, в Северна Корея ако те хванат, че гледаш южнокорейски сериал, те чака затвор (ако не ме лъже паметта).

Вики, ти ли рожденичката (Близначка)? Ако да, честито и само най-хубави пожелания! Champagne Birthday
Скрит текст:

Tuon, кой сериал гледаш на по епизод седмично? (предполагам, е японски)

Аз напредвам полека с Descendants of the Sun - този е един от най-бързите сериали, които съм гледала досега. За по-малко от 10 епизода успяха да се срещнат, харесат, разделят, намерят отново, нацелуват, разделят отново и пак отново пътищата им да се пресекат. А още не сме стигнали до 13ти епизод!
Иначе сериалът ми харесва Grinning

# 53
Честит рожден ден и от мен Simple Smile

Descendants of the Sun - така и не го гледах, въпреки че е супер известен, защото не ми харесва темата (лекари зад граница). Но съвсем наскоро гледах дълго видео за развода на главните актьори, като ю тубърката представи нещата така, все едно жената е многострадална Геновева. Аз съм фенка на Song Joong-ki, а от друга страна не се интересувам от партньорката му. Но и не мисля, че това, което е станало е толкова фатално - и двамата са заети актьори, няма по-нормално нещо от това да се разведат. Не разбирам защо това трябва да се превръща в драма - все едно се е разтурила някаква велика любов (при положение, че това е най-вероятният изход).

# 54
  • вятърничава
Но съвсем наскоро гледах дълго видео за развода на главните актьори, като ю тубърката представи нещата така, все едно жената е многострадална Геновева.
Лъже мръсницата, не и вярвай! Joy
А сега сериозно - тя е имала толкова страхотни партньори, че само може да и завиди човек!

yopen, какъв наивник си, не отивай в Северна Корея, моля те, няма да оцелееш там! Hands Pray

# 55
  • България
ЧРД Simple Smile

Толкова ми се е догледала уся, че направих немислимото и изтеглих The Last Immortal (2023) с Zhao Lu Si.
Дано да мога да я изтърпя, че е като грип. Навсякъде е.

# 56
Кой има рожден ден? Blush

Роца, японско гледам, но текущото ми е тайландско и е толкова сладко, че еднорозите ми ще хванат диабет докато пикситата пръскат любовен прашец, но от друга е такова клише, че ме е срам как чакам сряда. Така, че съм леко раздвоена за изборите, които правя.
High School of the Dead е японското ми и е аниме.  Подготвям се за All of Us Are Dead сезон 2. Знам, че сериала не е завършен. Решението е взето след смъртта на автора, но мангата е. Ама и него не препоръчвам.

Обаче гледах  симпатичен ромком, особено ако не се взима на сериозно -  Love Reset
Трябва да се гледа и след финалните надписи.
Като цяло това е прилична, симпатична корейска история за изправянето пред страховете ви с модерен обрат. Приказка за изгубена памет... това е очарователна любовна история, с принудителна близост, много хумор и нестандартна химия.

# 57
На туристите в Киото са забранили да посещават Гион- улицата на гейшите, за да не ги смущават, когато отиват на работа. От април насам улицата е отворена само за живущи там, за гейшите и техните клиенти. В света стават странни неща. Едни се чудят как да привлекат туристи, други- как да ги ограничат... В Киото има цяла правителствена програма по въпроса. Ако е интересно мога да разкажа.
https://youtube.com/shorts/flpFS2EoHMU?si=QtNPl5hC2MZNO9Ga

# 58
Според мен е хубаво, че правителството се грижи за местните Simple Smile

# 59
Амстердам още миналата година забраниха обиколките на De Wallen (улицата на червените фенери). Сега има предложения да го преместят или поне да затворят прозорците.
Венеция пък въведоха дневна такса за посещение на града.
Всеки се стреми да се справи с прекомерния туризъм. Живяла съм в туристически град и наистина е лудница за местните.

Друга японска новина свързана с чужденците, които живеят в страната е, че няма да могат да плащат кеш за онлайн покупките си. Не стига това, но е много трудно да имаш кредитна карта на местна банка, а не всички магазини приемат чуждите. Горкият чужденец трябва да отиде в 7-Eleven да си плащаш предварително покупките и да ти издадат код, който да представи при взимане на покупките или да въведе ако е от стационарен автомат.

Общи условия

Активация на акаунт