За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 11

• 21 603
  • 727
  •   1
Отговори
# 675
  • Там, където мечтите се сбъдват
На предпоследния епизод на Red Swan съм, сама съм до утре и ще го приключа днес. Образът, който най-много ми допада до момента, щото не знам накъде ще избият нещата (на корейския фронт човек винаги трябва да е нащрек, никакво отпускане) е този на мъжа на главната героиня. Това е героят, който до момента показа защо и как е стигнал дотук. Плюс, че е симпатичен, добре играе, абе любимец на сценариста ще да е. Образът на главната героиня за сметка на това не е добре развит, стои ми еднопластова някак си, на този Rain, който за първи път гледам, не го знам кой е, също. Трябва да се научат да разказват истории, имат какво да кажат/покажат:)  Ама има време де, за два епизода може да преобърнат нещата.

# 676
pppqqq, тези последователни стъпки трябва да ти излизат. Изскачащите междувременно реклами просто ги затваряш. Понякога са 2-3, понякога може и да са повече.

Скрит текст:

тук е от mega

тук от pixeldrain

Аз свалям най-често от тях. При първите не знам дали има лимит за сваляне на ден. При вторите е 5 Гб дневно.

# 677
А, ясно. При мен нищо такова не излиза - само непрекъснато ме препраща на друг сайт. Сигурно нещо не е наред с този браузър - ползвам само Файърфокс (нямам друг на компютъра).

# 678
Много съм впечатлена от играта на Йогито в Джакпот. Само на 19г. е изиграл крал Йонджо и като 20г. принц и като 31г. крал. Показва не само различните емоции на героя си, но и етапите на неговото израстване и трансформация според събитията в живота му. Така ги играе, че забравям че гледам актьор влязъл в роля. Има и наистина кралска осанка и излъчване. А какъв глас, и с каква интонация говори в кралския период на героя си. Харесах сериала, но основната заслуга е на великолепната игра на актьорите. И четиримата главни са впечатляващи актьори със страхотно представяне на героите си, но за мен най-силна е играта на Йогито. Неговият крал, въпреки крехката му възраст по нищо не отстъпва на възрастния крал, баща на героя му. Даже и баща изигра, когато според корейските стандарти самият той още е дете.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 19:15 от Рори72

# 679
Той наистина изигра добре трансформацията - как от мекушав младеж се превърна в истински крал. Изглежда този крал е бил един от малкото, които не са се оставяли някой да ги води за носа. Повечето чосонски крале са невероятно смотани.

Мен ме беше впечатлило, че възрастният крал се справяше доста добре с опонентите си и успяваше да управлява държавата в продължение на десетилетия, въпреки пристрастяването към опиума. Знам, че докторът каза, че го взимал отскоро, но тези пушеци се виеха покрай него още когато си избра съпруга.

Успях да изгледам няколко епизода на мис Ма - малко му липсва консистентност (започва тежко, след това се превръща почти в комедия, после пък имаме сънища и подобни неща, после пак тежки моменти), а и полицаите и прокурорите са представени като некадърници, но това е типично за корейските сериали, едва ли се брои за недостатък. Утре ще го догледам (той е кратък и с кратки епизоди).

# 680
  • пак на Рив Гош
Пишете, пишете, тъкмо да пусна новата тема преди да замина на море в петък Joy

Пускам ви малко снимки от една изложба на корейско дигитално изкуство, на която бях днес. За пореден път се убеждавам, че съвременното изкуство не е за мен Grinning.
Скрит текст:
От всичките произведения, най-много ми хареса една анимация на демилитаризираната зона, на чийто фон вървеше разказ на военен, служил там в продължение на 25 години. И два експириънса с каски с виртуална реалност.

Тук сред цветята се крие войник с пушка:

И една фенка от Олимпиадата:

И Олимпийския балон отдалече. Не успях от по-близо, понеже достъпът беше отрязан, заради тренировка на колоездачите

Искам да си купя такъв суичер:
Скрит текст:

# 681
Аз се бях заблудила, че Мис Ма: Немезис е 20-тина епизода, а той бил 32 по 25 минути Simple Smile Нищо, пак ще го изгледам бързо.
Може да ви е смешно, аз по принцип съм пурист (в смисъл че не обичам промени при адаптациите), обаче тази адаптация на мис Марпъл ми харесва повече от епизодите на ВВС.
Те уж са по-точни, но реално са със съвсем различен тон от книгите на Кристи. Мрачни, драматични и често - отблъскващи.
Скрит текст:
Незнайно защо, в няколко епизода от английския сериал са включени гнусни сексуални отношения (включително инцест), които не са в книгите. Предполагам, че някой от сценаристите си пада по такива неща. Друго, което изпъква е, че ВВС открай време са свръхлиберални и затова са вкарали и хора с различна сексуална ориентация - например в тази история, от която сериалът е взел името си - Немезида, става дума за убита млада жена (все още момиче, но не малко).
Накрая се оказва, че неговата леля (или нещо като леля - не помня дали наистина са кръвни роднини) го е убила, защото й е било приятно да го отглежда (лелята живее усамотено и е странна). А момичето е искало да замине с годеника си, който впоследствие е обвинен за убийството.
В сериала на ВВС, убийцата е монахиня, която е приютила момичето в манастир в труден за него момент, но когато то се влюбва и съобщава, че ще си отиде от там, благодетелката изпада в бяс и го убива, защото тя самата е влюбена до полуда в него. Rolling Eyes
Всеки един сюжет в този сериал, е направен колкото се може по-вулгарен. Има само 3-4 епизода, които всъщност са се получили добре, въпреки че някои от тях нямат нищо общо с книгите.

Мис Ма следва сюжета на книгите горе-долу колкото и този сериал. Например случаят с анонимните писма е по Анонимният подател.
Там убиецът и съответно авторът на писмата, е точно
Скрит текст:
богатият съпруг на основната жертва (наричам я основна, защото останалите са между другото), който е искал да се ожени за красивата бавачка.
Тук беше малко по-различно, но нещата се развиха в същата посока.
Стигнах до втория случай (още не съм го догледала и не знам как ще го представят в сериала) - Проклятието на огледалото. Още отначало има доста познати елементи. Предполагам, че някоя от неприятните дами от клуба скоро ще си отиде...

Що се отнася до убитото дете (дъщерята) - имам теория, но може и да е напълно погрешна.
Скрит текст:
Мисля, че е "племенницата" и са я разменили с друго дете, като бащата е платил на прокурорката да подмени необходимите документи.
И ми се струва, че полицаят подозира нещо такова и идеята му дойде, когато неговото дете се направи на умряло, за да го стресне.

Впрочем, много ме дразни, когато крещят като луди. Не би трябвало полицай, прокурор и каквито и да е хора с длъжности да крещят по този начин - изглежда много грозно и непрофесионално да изпадат в истерия. То и при хората без длъжности е грозно, но да речем може да се случи някой семеен скандал, а в работата си да викаш така на колеги или на заподозрения, е пълна идиотщина. Би трябвало такива хора автоматично да се уволняват, заради истерични пристъпи и нестабилна психика.

# 682
Пак се вкарах в беля с текущ сериал, защото ми хареса, а ще трябва да чакам 6 дни до следващата серия. Интересен е Заличителят на лоши спомени и се радвам да видя Дже отново на екран.
Обаче мислех, че ще е комедия, а някак стиска за гърлото и почти през цялото време бърсах сълзи.

# 683
Малко красоти
https://www.facebook.com/share/r/TBapBqzDuNGLf5em/

Аз започнах Good Partner с Jung Na Ra. Филмът излиза в момента. Видях две серии- без да е нещо изключително е приятен филм за "да минава времето".
Хубава вечер!

# 684
  • пак на Рив Гош
Вики, и аз го следя (Good Partner), защото харесвам Jang Na Ra (нищо, че в последните сериали, в които съм я гледала, героините ѝ нямат късмет с мъжете Wink ). Само се надявам да не ни занимават само с един развод следващите 10 епизода.

Рори, кажи как ти се вижда "Заличителят на спомени" (Bad Memory Eraser (2024)). Много му се чудя, понеже сюжетът не ме грабна от първо прочитане.

Аз си продължавам с Arthdal Chronicles. Само не мога да разбера защо на английски са го изписали като "Arthdal", при положение, че в сериала си го произнасят явно "Асдал". Мистерия!

# 685
Имайте в предвид, че Good Partner временно е спрян докато минат ОИ. Ще възобновят излъчването от 16 август.

...........................................
Аз си продължавам с Arthdal Chronicles. Само не мога да разбера защо на английски са го изписали като "Arthdal", при положение, че в сериала си го произнасят явно "Асдал". Мистерия!
Е, ти за няколко букви се чудиш Crazy.
Аз не разбрах как Скандал в семейство Хуаин стана Червен лебед smile3529 Mr. Green .

# 686
Не знаех за отлагането. Благодаря, че щях да се ядосвам, че не излизат нови серии.

# 687
  • пак на Рив Гош
Е, ти за няколко букви се чудиш Crazy.
Аз не разбрах как Скандал в семейство Хуаин стана Червен лебед smile3529 Mr. Green .
Joy Joy Joy
Взели са челен опит от френските преводачи Joy. Понякога тук така преименуват филмите, че се чудиш откъде им е хрумнало.
Видях, че са спряли временно излъчването на сериала. Дано да си спомням подробностите по действието след 2 седмици Joy.

Какво ще кажете за една "date" в Сеул?

# 688
Продължавам с Мис Ма - изгледах втория случай - Проклятието на огледалото. Учудващо точна адаптация. Фактически всичко е като в книгата, с изключение на това, че в книгата
Скрит текст:
има само един убиец - актрисата. Разсиновената дъщеря съществува и е фотограф, но е фалшива следа. Тя презира "майка" си и не е привързана към нея. Сменила си е името, когато е започнала нов живот, не заради лоши намерения.
За мен беше много странно, че според сценаристите тя би трябвало да се чувства толкова привързана, след като е била нейна "дъщеря" само за няколко месеца.
В книгата тя казва, че първоначално всичко е било като сбъднат сън, но много скоро тя и другото дете (актрисата е осиновила и момченце - двете деца не са роднини помежду си) са осъзнали, че новата им майка не се интересува истински от тях. Сякаш си е играела на майка или е играела роля и се е опитвала да се самоубеди, но всъщност изобщо не й е пукало за тези деца. Тя е мечтаела да стане майка, но на свое дете - единствено това е било важно за нея.
Другото дете - разсиновеното момче, също е заподозрян, но изобщо не се появява (очаква се читателите да подозират някой от персонажите, че всъщност е той, но с ново име, и съответно, че той е убиецът - друга фалшива следа).

Освен това, съпругът на актрисата не е бащата на детето й, а последният й съпруг, който е по-млад и красив и всички мислят, че е златотърсач, но той всъщност наистина я обича и я познава изключително добре (т.е. знае цялата история и осъзнава какво се случва).
И други промени, които са маловажни за сюжета -
Скрит текст:
детето се е родило и дори към момента на развитието на действието е живо, но е с тежки увреждания, не може да общува и не разпознава никого.

Първата жертва е фенка, а не фризьорка - тъпа жена, която е била нещо като суперфен на тази актриса. Когато се срещат на приема в къщата тя едва ли не очаква, че нейната идолка ще я помни - затова й разказва, че преди години й е искала автограф, докато е била болна от шарка (забравих точно какъв вид - при всички положения това е увредило плода). Тя си мисли, че е направила някаква върховна саможертва, дори геройство, като е отишла да види любимата си актриса и до самия край не осъзнава, че е съсипала живота й.
Иначе всичко е така, както е в сериала - съдбата на секретарката (която незнайно защо наричаха продуцентка), историята с изнудването, иконата, краят.

Стигнах до третия случай - играта на мафия, който изглежда е по Предизвестена смърт. Тук ситуацията е по-сложна -
Скрит текст:
една жена е на път да получи огромно наследство, но умира малко преди това да се случи. Нейната сестра, която рядко излиза от къщи, защото е болнава, знае за това и измисля план - да заеме мястото на сестра си, за да получи наследството (то не е от роднина, а от бивш работодател, така че не се пада на нея), а в същото време да представи починалата си сестра за себе си (т.е. разменят си местата). След години се появява човек, който знае истината, има риск всичко да излезе наяве и наследството да се върне при роднините на наследодателя (така е щяло да стане първоначално, след като оригиналната наследница е умряла преди този човек - всичко отива при неговите роднини). И фалшивата наследница започва да убива.

Този сюжет винаги ми се е виждал малко объркан и затова ми е интересно как ще го представят, дали ще се придържат към книгата, или са измислили нещо съвсем различно.

Въпреки че харесвам случаите, ми се струва, че разтягат прекалено много действието - можеше разследванията да протичат по-бързичко и да обхванат повече книги за мис Марпъл. Освен това цялата ситуация с истинската писателка ми изглежда твърде измислена и невъзможна.

Между другото, вчера се чудех откъде ми е толкова позната тази актриса - гледала съм я в корейския обир, но и там ми изглеждаше странно позната. И чак сега загрях, че е Сун от Изгубени Sweat Smile

# 689
Роца, най-общо казано Заличителят на лошите спомени е нов поглед, без намесата на извънземни както беше в Кръг: Два свързани свята" по темата за ролята на спомените в себеусещането ни като личности. Историята започва с токсични родители, които ползват децата си като източник на материални и емоционални блага. След като голямото на около 13г. защитавайки малкото получава сериозна травма те го зарязват във всякакъв смисъл докато завърши училище, за да се раздадат на макс като родители за другото си дете. Даже и не са смятали да се съберат с него отново, но той се появява в луксозния им дом и те го пращат да живее в помещението за хладилника, където стои кимчито, като дори кучето е по-важно за тях от сина им. Главният е тотално отхвърлен и се чувства смачкан, като в добавка на психологическа основа изпитва и някакви болки следствие от травмата. Когато открива че първата му любов е любимата на брат му губи последна надежда да намери смисъл да живее. При опит за самоубийство попада в болницата и по стечение на обстоятелствата му изтриват лошите спомени като част от експеримента. Без негово знание, но по молба на брат му, който се чувства донякъде виновен и иска да помогне по някакъв начин. Остават само хубавите спомени на главния, но те свършват до момента на инцидента и след това няма никакви спомени. Майката обидена, че той няма спомени от семейството решава, че е с амнезия. Но как да има спомени със семейството като те го зарязаха при баба му веднага след травмата, а след това го игнорираха дори когато беше с тях на масата. След това показват как изчезването на лошите спомени се отразява на психиката, личността и живота на главния.
Харесва ми сериала, като смятам, че втора серия беше по-добра във всяко отношение. Харесвам Дже по принцип, хареса ми и играта му в сериала. Много добре показа героя си и като развалина, и като самоуверен обичащ себе си човек след като премахнаха спомените, които го правеха нещастен. Историята е напълно по мой вкус. Мъжкият каст също ми харесва. Очертава се да има и романтика, но все още е рано за нея.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 19:13 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт