Успяхте ли да забравите и да продължите напред?

• 5 745
  • 95
  •   1
Отговори
# 30
Т.е. той е влюбен в другата, виждат се, правят кекс, гушкат се и той се прибира у вас и ти чакаш разкаяние и любов, защото....?
Защото не искаш да повярваш, че е хвърлил на вятъра 15 години например?
И мислиш, че той ще изтрезнее и нещата ще са постарому.
От 20 години тук и хиляди прочетени истории, няма такъв случай.
Знам, че боли, но всички споделят, че след като мине първоначалният шок се чудят защо са чакали толкова.

# 31
Той чака ти да си тръгнеш първа, ти се съревноваваш другата и чакаш той да избере теб, докато обясняваш, че го правиш заради детето.

# 32
За да простиш на някого, той трябва да се разкайва искрено. Също трябва да е допуснал грешка и най-вече трябва да те обича. По това, което пишеш - не е така.

Ти го обичаш, той теб - НЕ.

Болезнено е. Като юмрук в корема. Поеми си дъх. Плачи. Крещи. Чупи. Напий се, ако трябва, обаче приеми фактите и спри да се унижаваш.

Стомната е счупена. По-добре проучи добри бракоразводни адвокати, отколкото да го чакаш да се извини. Виж си правата. Особено при доказана изневяра.

# 33
Грозната истина е, че не те обича. Едно е да има забежка за една вечер, друго е да има паралелна връзка. Щом продължава, мачът е свирен. Нито един мъж не заслужава да се унижаваш така и да продължаваш да стоиш. Взимай си багажа и децата  и бягай далеч. Живота е един за всички, така че помисли за себе си!

# 34
ОМГ та той не само, че не съжалява, ами и продължава най-нагло пред очите ти!! Scream
Веднага отивай при адвокат и се консултирай за развода и жилището! Може да трябва той да се изнесе. Виж как стоят нещата.

# 35
Виж как си влязла в ролята на майка, която търпеливо чака да се наиграе палавият ѝ син.

Продължава се напред когато има разкаяние, извинение, съжаление и пълно прекратяване на отношенията с другата жена/мъж. Тогава има шанс. А ти пишеш, все едно вината е твоя, че не преглъщаш непреглъщваемото. Защо?

# 36
Продължава се и се прощава, когато отсрещната страна е осъзнала грешката си, прави всичко възможно да поправи нещата, влага във връзката ви и това НЕ се повтаря. При този случай не знам какво се мъчиш да простиш и да оправиш с въпросния. Той не само, че си е признал, не се е разкаял ами и продължава пред очите ти и ти стоиш там??? За какво? За слава? Никой няма да дойде и да ти даде медал, и да ти каже “Браво! Желязна си!” А детето ти искаш един ден да приеме този модел за нормален.? От коя страна ще бъде, не се знае. Като не можеш заради себе си, заяви се заради него. Събирай му багажа на този плужек и да отива при нея.
Ще стои той до мен и ще ми се лигави с някоя, а аз ще се вайкам дали да простя!? Вземи се погледни в огледалото и кажи честно, това ли заслужаваш?

# 37
Виж как си влязла в ролята на майка, която търпеливо чака да се наиграе палавият ѝ син.

Продължава се напред когато има разкаяние, извинение, съжаление и пълно прекратяване на отношенията с другата жена/мъж. Тогава има шанс. А ти пишеш, все едно вината е твоя, че не преглъщаш непреглъщваемото. Защо?

Знам,знам че е така.Стоя и се чудя какво ли не му дадох през всичките години за да постъпи така.
В същото време той през цялото време се опитва да ми вмени вина.Откакто разбрах за другата,той доста често се обръща и казва отивай при любовника си или какво правихте днес с детето,да не би да го запозна с любовника си?Само че аз никога любовник не съм имала.Можело е да имам,но винаги твърдо съм заявявала пред мераклии,че аз съм омъжена жена и обичам съпруга си.

# 38
Избий си ги тия от главата "Какво не му дадох"! Не се обвинявай, причината Най-вероятно изобщо не е в теб. Той освен, че е кръшкач, ами и токсичен. Бягай с 200 и изобщо не се чуди защо е станало така. Егати нагляра, честно!

# 39
Той се опитва да ти вмени вина, че ти си виновна. И ти още таиш чувства?
След като пада до там да не се чувства виновен, да се прибира и да изкарва теб виновна, че той ти изневерява.
Как изобщо търпиш това?
Защо се изтезаваш така?

# 40
Имаш ли къде да отидеш?
Отдели се временно поне от ситуацията, за да може да си дадеш пространство "да смелиш" какво се случва, своите емоции и т.н. При възможност, направи консултация с терапевт - понякога външен безпристрастен поглед помага. Приятели, родители няма да са ти от полза, защото все пак имат лоялност към теб и ще ти казват само каквото искаш да чуеш, което е приятно, но не помага.

# 41
Променям си съвета. Изнеси се веднага с детето! То това не знам как може да се търпи. И после отивай при адвокат.
На кого е жилището?

# 42
Това е класика с внушаването на вина, пази му представата за него самия. Той е добрият герой, поведението му е оправдано, защото всъщност и ти сигурно изневеряваш, заслужаваш си това, което ти се случва. Така се откъсва емоционално от теб, губи емпатия. Иначе трябва да приеме, че се държи като егоистичен задник, а няма капацитета за тази оценка поради незрялост. Това не е нещо ново, винаги си го е имало, вероятно и в други сфери се е проявявало.

# 43
Нищо не ти е искал и нищо не си му дала. И сега не те иска и нищо не му даваш. Проумей го и почни да искаш и да взимаш от него. Адвокати, жилище, издръжка...

# 44
  • София
Правилно. Той не иска прошка. Иска да си тръгнеш и затова не се крие, но ти явно си се заинатила и в неговите очи си една досадници, която го манипулира уж с детето. И той се бори все по-ясно да ти става,че не се разкайва, а си иска любовта.
Не позволявай да се гаврят с теб. А и с детето ти. Защото вероятно всички знаят за любовницата, щом като и ти знаеш.
Аз не бих понесла да ме съжаляват и да ми се подиграват, че нямам достойнство и се натискам да стоя при някой, който дотолкова не ме уважава, че си гука с любимата в мое присъствие.

Общи условия

Активация на акаунт