Какво не бихте искали да работят децата ви един ден?

• 16 048
  • 398
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Не че е важно, но криминалистика се казва на български това за разследването по следи от престъпления. По филмите го превеждат често едно към едно като криминология. Криминология у нас е "социологическата" част на науката за престъпленията, за престъпното поведение.

# 166
Не че е важно, но криминалистика се казва на български това за разследването по следи от престъпления. По филмите го превеждат често едно към едно като криминология. Криминология у нас е "социологическата" част на науката за престъпленията, за престъпното поведение.
не че не е важно , но аз съм написала точната специалност, която дъщеря ми иска- криминология
учи се девиантно поведение
социология
зависимости
психологически профили
право- криминално и наказателен кодекс
и е 4г като правото, споделят факултет

допълвам: в едно мнение чета, споменават се 5г учене...
за какви 5г става въпрос?
1ва степен  е 3/4 г в зависимост от специалността
и магистратурата ли смятате?
а, как знаете каква магистрарура ще иска да запише детето?

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 22:34 от Mamagemelar

# 167
  • France
Има специалности, които задължително включват мастер. Иначе отпадаш без нищо.

# 168
в днешно време 1ва степен не е нищо
трябва магистър
аз попитах, защо ги смятате веднага 5г- може да не се кара веднага , или дори- да не знае какво точно иска за магистър
още повече, има специалности със задължителен стаж- в Бг наистина не знам как е, но примерно правото
за да имаш достъп до държавен  изпит ,и до ордена на адвокатите - 18 месеца стаж след 1ва степен240 ects

# 169
В някои европейски държави продължава да има директни магистратури. Племеницата ми е приета математика в университета в Хелзинки. След три години ще е бакалавър, но програмата и е 5 години и излиза с магистърска степен. В Канада мисля, че няма, но не съм проверявала навсякъде. Зная, че фармация може да кандидатстваш след 2 години бакалавър, а право след третата година (при общо четири).

# 170
Доколкото знам и юристите студенти в България имат задължителен стаж, преди държавния си изпит. Но са магистри.
Аз имах задължителни часове стаж и е бакалавърска, и в магистърска програма - хуманитарни специалности.

# 171
има и директни магистри, има и отделни тук
но , според мен , ако не е някаква много специфична специалност ( архитектура, медицина...), взимане на степените отделно, дава възможност да премислиш какво наистина искаш - във всеки момент могат да се появят нови възможности и идеи

# 172
има и директни магистри, има и отделни тук
но , според мен , ако не е някаква много специфична специалност ( архитектура, медицина...), взимане на степените отделно, дава възможност да премислиш какво наистина искаш - във всеки момент могат да се появят нови възможности и идеи
Тук медицина, право, фармация, вет медицина са след бакалавър. В Квебек след гимназия карат 2 години седжеп му казват,  аз го оприличавам малко на A levels
След това може директно да кандидатстват в професионални програми

# 173
Имам почти 17-годишен син, който ще лети от догодина. Желанието му да бъде военен пилот от американските ВВС е нещо, което колкото и да се страхувам, не мога да не подкрепя.
Опитвах да го насоча към медицина (имаше известни колебания), но иска да лети и ще лети. Опита за известно време програмиране, но каза, че не е неговото. Просто го подкрепям, Господ да ги пази!
В епизод от комедийният сериал "Теория за Големият взрив" един от героите учени (онзи слаботелесния) го избраха за космонавт да лети до Международната космическа станция. Гаджето му обаче,беше против,понеже се страхуваше за живота му. Yum Като чета,мисля че тук някои съфорумки биха я подкрепили... Yum

# 174
Имам почти 17-годишен син, който ще лети от догодина. Желанието му да бъде военен пилот от американските ВВС е нещо, което колкото и да се страхувам, не мога да не подкрепя.
Опитвах да го насоча към медицина (имаше известни колебания), но иска да лети и ще лети. Опита за известно време програмиране, но каза, че не е неговото. Просто го подкрепям, Господ да ги пази!
В епизод от комедийният сериал "Теория за Големият взрив" един от героите учени (онзи слаботелесния) го избраха за космонавт да лети до Международната космическа станция. Гаджето му обаче,беше против,понеже се страхуваше за живота му. Yum Като чета,мисля че тук някои съфорумки биха я подкрепили... Yum

Нормален човешки страх изпитвам, предполагам всяка майка би го изпитвала. Професията не е никак лека, отделно немалките нива на радиация, невъзможността да си видиш детето с месеци. Живеем във времена на войни, винаги е възможно да бъде изпратен на мисия, защото ще бъде обвързан с договор.
Ако се опитвате да прокарате ирония - недейте.

# 175
Също така ще е желан от много момичета за партньор и ще е финансово стабилен.

# 176
Дали ще е желан от много момичета е спорен въпрос 😀. Предполагам.
Между другото има много млади дами, военни пилоти и са прелестни, че покрай него следя…
Един път се возих с България Еър с наше момиче, граждански пилот - беше вързала русата си коса на плитки и с униформата беше такъв красив бонбон 😍, чудна!
За финансовия стабилитет - да, от първата година в академията ще получава добра заплата, отделно имат добри бенефити и всякакви екстри. По-натам са чудесно платени, пенсионират рано, но винаги можеш да останеш в авиацията или да преминеш към гражданска авиация.
Говорих му, че винаги може да се прибере, или да се намери някаква възможност, тъй като българските военни пилоти ги пращат в американските военни бази за обучения, предвид чаканите F-16.
Да действа, както прецени. Светът е малък. Докато ме има, а и след това ще съм до него. Моята задача е да се тревожа.

# 177
Тези от вас, които са живяли винаги в България, но имат деца в чужбина ..
Скрит текст:
сигурно са се сблъскали с това, с което с сблъскват и моите родители. Едното е, че с възрастта осъзнават колко е трудно да се виждаш с децата веднъж на година, на две или три. Затова и напълно разбирам хората, които не искат децата им да емигрират. Другото е връзката със евентуално внуците. Някои от тези деца дори не говорят и български, разбират всичко, но се притесняват или не искат да говорят. Едно такова имам и аз. И това тежи на родителите ми, и е невъзможно да ги убедя че самото дете е такова. Но светът е такъв и такива неща ще се случват.
За професията - не искам да работят нещо, което ще ги държи под стрес. Ужасно нещо е да отиваш с отвращение на работното си място, и да се прибираш със скъсани нерви. Верно е и друго обаче - повече от 50 % зависи от това, с кого ще работиш и какъв е шефът ти. На първото си работно място в чужбина, това което ме изнедада най-много беше, че шефът ми дойде сутринта със работните дрехи. Предприятие. И лично ми показа какво ще работя и какво се очаква от мен да върша. След една седмица, пак със работните дерхи ме закара в банката за да ми отвори сметка, по която да превежда заплатата ми. Но в момента, в който влезе в банката един от служителите дойде "Добро утро мистър Харис. Заповядайте". Две неща, с които човека ми се издигна в очите. Може би защото не бях виждал подобно отношение в България.
Съжалявам, че се отлконих от темата.
чета темата на час по лъжичка, но исках да се включа тук
...
проблемът с бабите и внуците много голям, дори внуците да говорят български
само че, те говорят ежедневен български
и се получава невъзможно, да комуникират на бг в друг контекст
а дядовците и бабите, или трябва да са широко скроени, или...се сърдят Worried
Скрит текст:
миналата зима , моите родители, се засегнаха по този начин
децата бяха попаднали в някаква ситуация в училище, и многословно и много разпалено ни обясняваха- естествено с над 99% португалски..
помъчиха се, ...после пак...накрая си разказаха всичко на португалски
няма как да си кривя душата- остана ми горчив привкус, защото ние си говорим вкъщи само на български, и в самия разговор, можеше да се следи смисъла, а и аз преведох, но възрастните са и малко...инати..Sad

# 178
Един родител не би трябвало да определя какво да прави детето му и да се меси, това е ако щеш съдба, житейски път. И на мен не би ми допадвала работа с мъртви хора, но пък все някой трябва да го прави, а и явно щом това някой е избрал, очевидно му харесва. Корейшио е много готин, хубав филм, но е хубаво, че тези деца ги водят за да видят, че живота не е филм и ако някое от тях реши да се занимава с това, значи му е призвание и по-добре така, отколкото да започне, да се плати ако щеш обучението и този млад човек да осъзнае, че май филма е доста "розов", но действителността е друга.

# 179
то си е призвание , сигурно, а и учат патоанатомия поне
все едно , да откажеш един бъдещ доктор,защото ще има болни хора в работата му
Хорейшо не е криминалист , а криминолог
нали правим вече разлика между Forensic Science и  Criminology ...

Общи условия

Активация на акаунт