Какво не бихте искали да работят децата ви един ден?

• 15 998
  • 398
  •   1
Отговори
# 60
Deaf е с нов алгоритъм явно.

Тракаме си по клавиатурите, но не се знае докато децата ни (особено по-малките) станат на възраст да си избират професия докъде ще е навлязла АI в ежедневието ни и колко и кои професии ще са конкуретноспособни на трудовия пазар.

# 61
В България професията на държавния/общинския служител е безсмислена. Цял живот клатене на краката и изпълняване чинно на заповедите "отгоре". В една Франция или в градче в прерията на САЩ,кметът и общинарите след спечелени честни избори влизат в кметството и претворяват собствените си идеи и цели в реалността. Тук у нас – къде ти...

# 62
Повлияла съм на личния им избор дотолкова, доколкото да нямат нереалистични очаквания, избирайки сфера, в която нямат ресурс да функционират и да се развиват.
Не мога да отговоря на въпроса.
В осми клас се записах на кръжок в дисекционните зали на МУ, добре че нашите не скочиха да ми разправят какво не искат да работя.

# 63

В моя род всяко следващо поколение избира различна професия и започва от нулата. Мисля, че не бих била щастлива мое дете да избере реализация в сферата на актьорското майсторство и оперното изкуство - веднъж в живота си изживях травмата от отхвърлянето и не искам това нещо да бъде ежедневие, а то е в професиите, свързани с кастинги. Не бих била щастлива и от реализация в професионалния спорт, заради травматизма, свързан с него и доживотните последици. Същевременно бих адмирирала упражняването на спорт и свиренето на музикален инструмент като хоби. Дано имам силата да понеса това, което ми готви животът Simple Smile

Само да кажа, че моето дете точно такова решение взе. Завърши бакалавърска степен по биологични науки и започна магистратура по епидемиология…
В свободното си време играе балет и модерни танци и участва в мюзикъли. Обикновено е във второстепенни роли, но като се има предвид, че в университета ѝ има катедра по драма и музикален театър, както и колеж по изкуствата, не е за чудене. Освен друго, тя го предпочита, защото е по-малко работа - достатъчно е заета с друго. Моето мислене беше абсолютно същото - детето можеше да танцува и да пее, но не мисля, че има таланта да участва в спектакли на Бродуей или Уест Енд. Така ще има добре платена професия и чудесно хоби….

# 64
Не бих искала да е военен и полицай. Пожарникарството и то не ми се нрави, но да кажем, че е благородна професия. Така де, всичко опасно има червен хикс от мен. Grinning

Не бих била много щастлива и от актьорско майсторство, средата е потресаваща за млад човек.

# 65
Като ви чета се чудя, какво бихте желали да работят децата ви?
Кои професии намирате за "подходящи".

# 66
Подходяща професия е тази,която може да даде власт... Съвсем не е задължително да е политик... Може човек на изкуството,но известен. Или талантлив учен. Авторитетен лекар,когото всички харесват и му се доверяват,(познавам само един такъв,но почина наскоро...). Военен с висок чин. Шеф на районно полицейско управление,дори и да е в малък град като Капсичан. И т.н.

# 67
  • France
Нямам никакви претенции за децата ми. Ни-как-ви. Чак ме изненадват някои коментари.

# 68
  • София
Ето това не искам. Не искам да имат или да си мислят,че имат власт. Властимащият е зависим от това усещане и е като наркоман, но реално той е една бурмичка в машината и накрая просто го изхвърлят, когато ръждяса.
Искам да бъдат независими и да определят собствените си правила.

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 17:36 от Fever Ray

# 69
  • Пловдив
Е, да не мислите, че Деф е сериозен - той го играе наивен трол.

# 70
Така,така тези с власт били зависими,а другите без власт – независими и свободни! Някаква логика?

# 71
Не знам какво ще работи, но се надявам искрено животът му да е по-лесен от моя, а за целта трябват пари или ресурси.
Надявам се да стане оправен човек, който да може да носи последиците от собствените си решения,  не животът да го носи като река.

# 72
Не искам да е трол. Че то това не си е работа.

# 73
Като майка на дъщеря към сегашния момент не бих искала един ден дъщеря ми да работи в някакъв вид нощно заведение (хостеса, сервитьорка, барманка, промоутърка), защото известно време съм била в сфера близка до тази и имам наблюдения как се изкривяват представите за нормално и морално на тези хора. Не бих искала да работи нещо свързано с хазарт.
С една дума, не държа да има висше образование, ако не иска, но би ми се искало да практикува професия, в която достойно и с труд да си изкарва парите и да си ляга с чиста съвест и спокойна.

# 74
Надявам се, да познават себе си много добре и да изберат да не работят нещо, което да не им пасва на интересите, темперамента и способностите. Както се казва, намери нещо, което обичаш, и няма да работиш и ден в живота си.

Последна редакция: нд, 02 юни 2024, 14:35 от ierldan

Общи условия

Активация на акаунт