Какво не бихте искали да работят децата ви един ден?

• 15 995
  • 398
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Да, успешните хора са независими и имат власт над себе си и над дейността си, не над други хора, защото тогава пък над тях има други (хора или интереси).

# 76
Не бих искала децата ми да са политици или футболисти! По цял ден ще ми горят ушите от псувните по техен адрес "да ти таковам майката" Grinning

# 77
Още когато дъщеря ми беше в 8. клас я посъветвах към коя професия да се насочи. Всичко бих направила, за да не избере моята. За щастие тя нямаше никакви интереси към моята и прие моето предложение с почти- ентусиазъм. Направи бакалавър и две магистратури в областта на финансите, работи доста години вече и е доволна засега. Ако беше решила друго, щях да я подкрепя.

# 78
Като ви чета се чудя, какво бихте желали да работят децата ви?
Кои професии намирате за "подходящи".
Синът ми, който е на 10г иска да стане футболист. Аз го виждам да завърши средно професионално образование - финанси или строителен техник смятам за подходящи за него - справя се прекрасно с пари още от преди да тръгне на училище, а вторият вариант дава възможности за сигурна и добра работа. Ако иска да учи може да надгражда или да се развива на ниво средно образование. Умението да управлява парите ще му е полезно, ако изпълни мечтата си да стане футболист. Иначе има и други професии, които смятам за подходящи за момче като се започне от капитан на кораб, корабен механик, програмист, инженер, заварчик, автомонтьор и т.н.
За дъщеря ми смятам, че лаборант, медицинска сестра, учител, екскурзовод / туристически агент би й подхождало, но не я влече. Възможностите й са ограничени по обективни причини. Също се е насочила към средно професионално образование. В момента иска да се занимава с фотография и печат. Подкрепям я.

# 79
  • София
Като ви чета се чудя, какво бихте желали да работят децата ви?
Кои професии намирате за "подходящи".

Много ми се искаше да се занимават с интериорен дизайн или архитектура. 3 от 5 са далеч от тази област, но още имам надежди за малките.
Всъщност работата на втората ми е много по вкуса - медицински лаборант с амбиции да работи в генетична лаборатория.

# 80
  • София
Искам синът ми да работи нещо, което е подходящо за него. Още като по-малък ме питаше кои професии са перспективни, обсъждали в училище, и му казах, че на всеки му е перспективно само това, в което е добър. Човек и добър чистач да е това може да му донесе много пари, в същото време ако посредствено айти може да крета едва във финансов и всякакъв план. Та други претенции нямам. Писах какво не бих искала, но ако му е зор да е войник, което дълбоко се съмнявам, как ще го спра? Та всеки каквото му е на сърце. Тепърва има година до завършване на училище и 4-5-6 години следване, ще се види междувременно накъде ще го отвее вятъра. Аз учех социология и то теоретична в СУ пък се озовах като репортер и после водеща в телевизии разни. Междувременно учих и МИО. Накрая още е рано да се каже какво е излязло от мен, с толкова неща съм се занимавала.

# 81
Подходяща професия е тази,която може да даде власт... Съвсем не е задължително да е политик... Може човек на изкуството,но известен. Или талантлив учен. Авторитетен лекар,когото всички харесват и му се доверяват,(познавам само един такъв,но почина наскоро...). Военен с висок чин. Шеф на районно полицейско управление,дори и да е в малък град като Капсичан. И т.н.
Нали се сещаш, че никой млад 20-30 годишен човек не е военен с висок чин, шеф на полицейско управление, авторитетен учен или лекар ... Всичко това обикновено става с къртовски труд и отнема десетилетия.

# 82
Ницше на 24 години е станал професор.

Слави Трифонов проби млад... А Сергей Станишев още със жълто около устата се добра до най-високият пост – премиерския... Един мой познат през 90-те години тръгна от сергия с дъвки и джунджурии пред портала на завод и още преди да навърши 30 години вече беше изградил империя от магазини за търговия на едро. Без "връзки".

# 83
# 84
Имаш много изкривени представи за успешен човек.
Само ще ти кажа, че лекар или учен могат да вземат специалност или докторска степен най-рано на 28-30 години и то при положение, че са се захванали с това веднага след завършването. На 30 години те се появяват в медицината/науката като млади и прохождащи имена. Докато натрупат актив, спечелят доверие и изградят име минават още 10 години в най-добрия случай.

# 85
Трябва да е било някъде в пети или шести клас,когато моя рисунка спечели първо място в конкурс организиран от Варшавският договор! Туш! Yum Наградата беше три хиляди лева,(около 15 000лв. днешни пари).

# 86
Имаш много изкривени представи за успешен човек.
Само ще ти кажа, че лекар или учен могат да вземат специалност или докторска степен най-рано на 28-30 години и то при положение, че са се захванали с това веднага след завършването. На 30 години те се появяват в медицината/науката като млади и прохождащи имена. Докато натрупат актив, спечелят доверие и изградят име минават още 10 години в най-добрия случай.
По принцип, по конференции, young professionals се водят до 40 години. За медицински конференции говоря конкретно.

# 87
Ха-ха-ха!
Сравняваш Ницше, който на 24е професор с безработния Станишев, който на около 40г направо Премиер стартира Joy

# 88
Ницше може и да е станал професор на 24, но иди стани в България при сега действащия закон. На 25 завършваш магистратура и започваш - три или четири години докторант, след това минимум две години главен асистент, после минимум пет години доцент (по закон са такива сроковете) - та в най-бързия случай ако няма прекъсвания или удължавания можеш да станеш професор на 38-40 години, но пак е голяма рядкост и би било изключителен късмет.

# 89
  • София
Според СЗО младежи са хората до 35 г.

Общи условия

Активация на акаунт