Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 227
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 020
Arwen, радвам се, че ти се е получила. За риба тон и сардини съм използвала майонеза и преди- не знам защо на скумрия чак вчера ми хрумна да добавя.😅
Какво ти е маслото по-точно?

# 1 021
Зеле с майонеза щях да предложа и аз, там с морков, без морков, със селъри, с копър, с още каквато щуротия се сетиш.
Някакъв сос или дип тип ранч също евентуално, като си се хванал с американските. За мръвки, за зеленчуци.
Яйчена салата добре звучи но в тая жега поне на мен нещо яйцата не са ми толкова апетитни напоследък. Е, колко да не са, като се прибрах с една кора днес ама по-малко от нормалното Grinning

Сега, за тия дето питахте за това против комарите - прекарах часове на брега на реката и не съм се пръскала с репелент нарочно. Нито един не ме ухапа, много съм щастлива.

# 1 022
  • В центъра на моретата
Късметлийка си ти. Аз вече съм подута от две ухапвания без да съм ходила на река. Засега удържам без хапове, но утре ако продължи да нараства отока, ще взема.

# 1 023
Добро утро.
Какви яйца ползвате за майонезата? При тези температури ме е страх да са от магазина, а много ми се яде майонеза.
След малко ще почна да готвя за седмицата.
Мисля да пробвам да направя гофрети само от белтъци. И да ги ползвам вместо чипс.
Вчера правих гофрети с тиквички. Страхотни се получиха.
Правих и лазаня с кори конджак, но беше ужасна. Този конджак не ми хареса в голямо количество. Като ориз и спагети ставаше добре, но лазанята беше лигава.
Елора, може ли линк към устройството за комари? Не го откривам в постовете.
Хубава неделя на всички Simple Smile

# 1 024
Аз лично ползвах яйца от Кауфланд. Не че имам нещо против домашните яйца, но не бих ял сурови, освен ако аз не ги извадя от полога. Във веригите би следвало да се предполага, че ги съхраняват според предписания, а също, че произходът е от проверени доставчици.
Като казвате, вероятно в маслото ми е проблемът. Седи меко като маргарин в хладилника.

# 1 025
Гущер, сменяй маслото. По-добре да дадеш повече за качествено масло, стига да можеш да си го позволиш, отколкото да хабиш излишни пари за ментета. На мен тези така наречени Дойче Маркенбутери са ми силно съмнителни и не съм виждала нито едно от тях в Германия. Хубаво немско масло съм купувала на Мегле, но си е скъпичко. В България много харесах датското Лурпак.

# 1 026
Оттук взимам масло, яйца, сирене, кашкавал, мляко…всичко. Имат и месарница и плод зеленчук на същото място, та всичко ми е накуп. Май само от тях пазарувам.
Млечни продукти "Наслада"

# 1 027
Масло купувам на Елби почти само.
Чат пат на Лурпак.
Президент има два вносителя и не е ясно на кой ще попаднеш.
Едното май е некачествено. Така ми казаха де. Човек който работи с много доставчици.

# 1 028
На оригиналното пише French Butter и е 250 грама, а другото е Gastronomique. Аз така се научих да ги различавам, но цената ме убива. Elle & Vire също се води качествено, но и неговата цена е солена.

# 1 029
  • София
Взимам българско масло на "Хармоника", 200 гр излиза около 10 лв., не ядем много и едно на месец, месец и половина ни стига, особено сега в жегите. Иначе вкусът му е супер, маслен, мммм.
За готвене взимам гхи от ДМ, доста добра цена и на вкус е супер, понякога направо ей така с лъжицата ми иде да го захвана. Joy
За течна мазнина съм се заредила със студенопресован зехтин и МСТ масло.

# 1 030
  • В центъра на моретата
Не купувам масло Дойче  маркенбутер - имам дълбоки съмнения в качеството му. Напоследък вземам Жълтуша, ако намеря там, откъдето пазаря. Вземала съм рядко и на Лурпак, Верея и Арачиеви. Последното най-много ми прилича на масло.

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 10:42 от zaek

# 1 031
Не купувам масло Дойче  маркенбутер - имам дълбоки съмнения в качеството му. Напоследък вземам Жълтуша, ако намеря там, откъдето пазаря. Вземала съм рядко и на Лурпак, Верея и Арачиеви. Последното най-много ми прилича на масло.
Това масло доказано е фалшиво. Фирмата дистрибутор беше осъдена през 2021г. и плати милион и половина. Тя е най-големия вносител на палмови масла, скоро пак имаше казус за същия продукт. Аз съм визамала 2 пъти такова и вкусът му няма нищо общо с маслото на калъп, което купувам от една ферма до Пловдив. Сто про е бъкано с палмова мазнина. Предпочитам да дам повече пари и да знам, че ям масло, а не да търся промоциите и да ям палмова мазнина.

# 1 032
В брошурата на Лидл гледам за другата седмица някакво Гхи което звучи чак съмнително добре като цена... кофичка половин кило за 14,99лв. Ще ми е много интересно ако някой го пробва да каже как е. Има надпис че е ново, т.е. нов продукт а не кампаниен, та би трябвало да го имат и занапред а не само през тази седмица.

# 1 033
Моят фаворит за масло е едно жълто с мишка. Купувам го или от италианския аутлет или когато ходим до Италия. Последно в Италия беше 8 лв за 400 гр.
Тук го виждам, но е 16 лв:
https://shop.gladen.bg/product/parmareggio-krave-maslo-83-2

Яйцата са ми проблемни, но ще пробвам за една майонеза.
Благодаря за споделеното!

# 1 034

За готвене взимам гхи от ДМ, доста добра цена и на вкус е супер, понякога направо ей така с лъжицата ми иде да го захвана. Joy

Качествено ли е на ДМ? Наскоро ми щукна да купя гхи, но не съм още.
Чудя се откъде.

За гхи от лидл Нати, някъде из нета четох и лоши отзиви.
Наскоро беше. Наистина е съмнително половин кило за 15 лв.

Общи условия

Активация на акаунт