Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 227
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 005
Второто го правя, а на първите пише, че помагат и на мозъка! Две в едно е екстра Hug

Аз допълних за вдигането на краката.
Може и по-друг начин.
Лягаш си на йога постелката и краката ги слагаш на стол, ама да образува прав ъгъл. Така си почиват пак и крака и кръст.
Ако искаш чай на ламбрев, ако искаш това което Шарпи каза.
Аз редовно си попийвам от чая.
Честно казано и аз имам драма с това, понякога се подуват, понякога не. Не знам на какво се дължи, но откакто почнах на работа да се крия и да правя макар и малко гимнастика нещата са по-добре. Плюс вдигането на краката за малко като се прибера.
Имах голямо подуване на краката след операцията и отводняващи неща много ми помогнаха, ама там положението беше страшно. Изпиках 12 литра за 3 дни.
И Савина в болницата това ми каза. Движение. Особено за такива като нас на офисна работа.
Хич не помага цял ден на стол и уж спорт вечер.
Мне, не работи.
Работи през час да ходя до тоалетната и да правя бързи упражнения. Разликата е уникална.

# 1 006
Точно вдигането на краката на стената правя, него имах предвид под второто. Ако малко се понамали температурата в помещението нямам такъв проблем, ама пусто не командвам климатика аз, а човекът е по-зиморничав и обича да му е топличко. Аз съответно съм обратното и в собствен сос от сутринта Grin
Имам индивидуални стелки, но не могат да се ползват с отворени обувки, а затворени ще сложа чак октомври Simple Smile
Дани, ще си взема такива чехли, но не са подходящи за работа. Представи си ме с риза, пола/рокля и по тези чехли/джапанки… Мисля ще ми забранят и със сандали да ходя (не че не е забранено, искат ни със затворени пръсти, но се оправдавам с липсата на климатик и държа затворени обувки в шкафа - когато идват гости/външни хора да съм по правилата).
Диокета съм си го записала, но още не съм се решила да го пробвам. Така и така в момента пия противоалергично пак Rolling Eyes и ще трябва да изчакам преди нов медикамент. Ама сама съм си виновна - забравих си обяда вкъщи и купих готова храна. Явно с едни и същи прибори я слагат, защото се обринах от пържола със зеле Sob имаха разни неща с яйца, затова така предполагам.

# 1 007
Твърде вероятно е да не използват различни прибори за всяко едно нещо, Беки. Дано мине бързо.

# 1 008
Точно вдигането на краката на стената правя, него имах предвид под второто. Ако малко се понамали температурата в помещението нямам такъв проблем, ама пусто не командвам климатика аз, а човекът е по-зиморничав и обича да му е топличко. Аз съответно съм обратното и в собствен сос от сутринта Grin
Имам индивидуални стелки, но не могат да се ползват с отворени обувки, а затворени ще сложа чак октомври Simple Smile
Дани, ще си взема такива чехли, но не са подходящи за работа. Представи си ме с риза, пола/рокля и по тези чехли/джапанки… Мисля ще ми забранят и със сандали да ходя (не че не е забранено, искат ни със затворени пръсти, но се оправдавам с липсата на климатик и държа затворени обувки в шкафа - когато идват гости/външни хора да съм по правилата).
Диокета съм си го записала, но още не съм се решила да го пробвам. Така и така в момента пия противоалергично пак Rolling Eyes и ще трябва да изчакам преди нов медикамент. Ама сама съм си виновна - забравих си обяда вкъщи и купих готова храна. Явно с едни и същи прибори я слагат, защото се обринах от пържола със зеле Sob имаха разни неща с яйца, затова така предполагам.

Беки, лято е. Какви са тия зиморничеви хора. То и аз съм от тях.
Но все пак имаме климатик и лятото си работи.
Понякога ми става студено, особено ако много съм се заседяла и работя.
Но гледам да ходя навън на слънце или да се раздвижа в тоалетната Grinning
Или ако не издържам просто издебвам и увеличавам с един градус.
Те обичат на 22-23 да им е. А помещението е малко. Изчаквам ги да се климатизират и да им стане хладно и ги издебвам и пипам климатика.
Съобразяваме се. На мен може да ми е добре, ама те примерно като са прегрели и идват втора смяна ги оставям да го увеличат. Хора сме.

На миналата работа ме преместиха, точно защото аз бях зиморничевата и климатика ми биеше в гърба.
Огромен климатик, огромна студена струя.
Имаше колежка, която обичаше това и се разменихме.
Чиста работа.
Не може един да командва само, трябва компромиси от двете страни.

Диокета Беки е флавоноид, не е лекарство, естествено е.
За разширени вени, хемороиди. Пила съм подобни добавки при кризи с дупарата.

# 1 009
  • В центъра на моретата
Беки, аз ползвам Троксевазин за мазане. Доволна съм. На бюро съм по цял ден и над
8 часа понякога, имам повдигаща поставка за краката под бюрото. Преди няколко години си я купих, щото много ми се подуваха краката лятото. Абе, не е панацея, но има минимален ефект. Тъй като не ми се искаше да пия хапове, препоръчаха ми мазилото. Ползвам го и като пътуваме лятото, защото сме само по улиците от сутрин до вечер и то в доста горещи места.

Разсмяхте ме с “огризката”. При мен телефонът не ми е правил проблем с редакцията, ама и спомен нямам да съм бутала настройките.

# 1 010
Дайте акъл за салата с майонеза. Редичка ми стана и не се маже, а да я кусам с лъжица нещо не ме кефи. Някаква като руска с повече мачкани яйца, моркови, грах за цвят, стърган лук и може би от това варено месо, дето си го правя. Това ми се върти в главата, но ако имате някакви топ попадения, може да споделите.
Днес правих клековете с по-събрани крака и верно товарят задника. Баш не мога да клякам до пода, но сигурно предстои.

# 1 011
  • В центъра на моретата
Настъргани или мачкани яйца с лимонов сок, , майонеза, лук, авокадо, подправки. Гъби с майонеза, подправки и лук. Пълнени яйца. Майонеза със скариди или морски дарове. Печена риба, накъсана на парченца, лимонов сок, майонеза, копър, краставички (пресни или кисели)……

Клековете не е необходимо чак до долу да се правят. Ако се правят до долу, не трябва да се отпуска тяло, мускули и така да се вдига нагоре. Мускулът трябва да е стегнат (под напрежение) при вдигане нагоре. Същото важи за коремните преси.

# 1 012
https://www.youtube.com/watch?v=965Fwq2aVIo

Хубаво клипче за дълбокия клек.

# 1 013
Аз всъщност нямам климатик в моята стая, а шефът си оставя отворена врата да ме охлажда. Просто си държи климатика на 24 градуса и не може да охлади хубаво и при мен. Ако го засили при него ще е студено - той не обича да е студено…
Значи ще започна с мазило и упражненията на бюрото. Ако не става ще взема и диокет. За чая ще почакам да се сетя какво беше - спомням си, че пих, но още не се сещам какво-що беше.
Гущер, защо са ти клекове до долу?

# 1 014
Гущер, можеш да използваш майонезата като сос към месо, яйца или риба. Вчера ядох печена скумрия с майонеза- изненадващо добре беше (досега не бях пробвала точно тази комбинация). Иначе и Заек е дала доста предложения.
Каква марка масло и оцет използва? Или пък си сложил лимонов сок?🤔 Аз се замислих, че сега за първи път смених не само маслото, но и марката оцет- по-рядка стана от друг път, но си стегна в хладилника. Прилича си на майонеза, не е рядка. При температура в стаята 33 градуса (😂) правих последната майонеза аз и с почти вряло масло. Хм, да не си използвал от онези масла, които остават меки и в хладилника?🤔
Аз вечерях яйца с бекон в масло, гарнирани с малко от майонезата.
Беки, а при теб имаш ли представа какви са градусите?
Спомням си преди години как рекламираха, че Мall Plovdiv е най-хладното място през лятото- 23 градуса.😆 Ами, горе на последния етаж направо си беше ледено...

# 1 015
Не знам какви са, нямам термометър вътре. За мен е топло. Нищо де, ще ходи в отпуск скоро и ще си направя леденото кралство Joy

# 1 016
О, да седиш в поза клек до долу е много полезно.
Когато мога го правя, даже си цъкам на телефона или пускам нещо за 2-3 минути.
Трябва да се опитам да го правя и сутрин и вечер.
Даже като го правя и перисталтиката много се подобрява. Понякога веднага се получава, но друг път просто става по-лесно.
Беки, някакъв вентилатор, въртящ обаче ако можеш вземи.
Абе я си поискай климатик най-добре.

# 1 017
Deutsche markenbutter. Сложих две чаени лъжички горчица и сока на половин лимон.
Абе екстра е на вкус, но редичко. Много ми хвана окото това с печената риба и краставички, но не планирам риба тия дни. Вчера я избих в Лидл Simple Smile Купих свински пържоли , а също и агнешко бутче, и двете на 50%. Та нещо с яйца ще бъде майонезеното. Американците слагат майонезени сосове на айсберг. Мога и това да пробвам.

# 1 018
E, то много голяма част от маслата са Deutsche markenbutter.🙂 От едно до друго има разлика. Аз предишните пъти правих майонезата с лидълското масло Pilos. А сега използвах масло Аmmerlander (пак е някакво немско май, но не виждам да пише дойче маркенбутер). Майонезата и към пържолите ще е екстра.😋
Беки, ние на 24-25 охлаждаме вкъщи с климатиците. За мен това е нормална температура. Но наистина едва ли от другата стая ти можеш да усетиш климатика. Поне вентилатор няма ли как да се сложи?

# 1 019
Моята стана перфектна с половин лимон. Ама маслото е българско, на калъп от фирмен магазин. Не ходя в супермаркети аз.
Винаги ям рибата с майонеза. И в айсберг или зелева салата винаги слагам майонеза или сосче с майонеза, кисело мляко и чесънче.

Общи условия

Активация на акаунт