Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 248
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 990
Беки, редактирах поста. Има още Grinning

# 991
Второто го правя, а на първите пише, че помагат и на мозъка! Две в едно е екстра Hug

# 992
Долче, дано се подобри жената. С такива неща никога не се знае със сигурност.

Беки, преди време бях попаднала съвсем случайно на обувки с някакви ортопедични стелки. Лошото е че ги мернах в една втора употреба, явно ги бяха дарили от някаква разпродажба защото си бяха чисто нови със стикерите за намаление по тях и много чифтове, така че няма как да си намеря същите. Ей, вярваш ли ми, в най-големите жеги си ги носех, ако и да бяха затворени като мокасини, с тях не ми се подуваха краката грам. Само и единствено с тях, буквално ги съдрах от носене. Имаха много особена като възглавничка под свода, много ме е яд че не знам как да ги търся същите, преди години беше.
Та, има си значение за лимфотока в ходилата и глезените как и върху какво стъпваш. Пробвай с някакви ортопедични стелки евентуално. За вкъщи съм си взела масажиращи чехли - тези дето са цялото ходило на едни като бодлички. Много са грозни, иначе ако не те вижда никой и за работа са оферта за под бюрото. Като се прибера, с такъв кеф си ги обувам, много ми олеква като походя с тях.
Ако само ходилата и глезените отичат а не подпухваш като цяло, това не ми звучи като да имаш вода да източваш, колкото от седенето плюс жегата просто да е. Стелки, масаж, краката вдигнати когато можеш, охлаждащи гелове, гледаш да се раздвижиш колкото можеш по-често, ако ще и малко да е. Първо с тези неща бих опитала, отколкото направо зорлем да се опитвам да се обезводнявам в жегите. То може накрая пак до това да се стигне, но не бих поне аз почвала от него.

За телефоните - на всеки един до сега съм го настройвала така, не давам аз да ми заменя думите както си иска, аз това нещо съм убедена че е пияно! Grinning Огризка не съм имала де, но последните ми три бяха различни марки и при тях със сигурност.

# 993
Мерси Нати, така четох и аз из нета, но с обувките съм много сложна. Ще взема някакви мадамски чехли за из работа (виждат ми се краката) и ще се охлаждам. Имам поставка за крака под бюрото - няма ефект от нея. Последно се сетих да напръскам с вода (ползвах пръскалката за цветята Grinning) и имаше облекчение. Просто е много горещо тези дни, а в Пловдив направо не знам как мърдат момичетата! След снимката на Шарпи може да си помисля да мина от там през февруари…

# 994
А, не става щом се виждат, тия чехли наистина са супер грозни Grinning Освен да гледаш възможно най-често да ставаш за нещо, ако ще и само няколко крачки да са.
Просто като знам как не смогвам да си доливам вода и ближа сол като овца по цял ден, направо ми звучи грехота човек зорлем да търси как да се обезводнява Grinning

# 995
Отводняване и обезводняване са различни неща.🙂

# 996
Знам че са две различни, ама ако нямаш реално нужда от отводняване, какво според теб ще се случи ако пиеш диуретичен чай като този за бъбреците, примерно?

# 997
А, аз нямах предвид чая за бъбреците. А отварата от джоджен. То би се разбрало доста бързо, ако няма какво да се отводнява, съответно и, ако има.
Аз чай за бъбреци не бих пила, ако нямам проблеми с бъбреците, симптоми, съмнения поне.
Беки, ти ми повреди мозъка  да знаеш!🤣 Дано не се изпусна да нарека нечий телефон огризка...😆😆
Понякога направо вицове създава Редакторчо, та поне ме разсмива.😅

# 998

Кажете нещо за отичане на краката в горещините от глезените надолу. От дълго седене на стола следобед вече едвам се събират в сандалите. Разходките не са опция, особено в тези жеги Confused
И аз имам този проблем, но при мен отичането е основно в глезените  и по-малко в стъпалата. Нагоре към коленете нямам.
Едни упражнения правя, но не виждам голям ефект, да не кажа никакъв. По-ефективно е вирване на краката над нивото на сърцето, но на работа не е много практично.

Причината не ми е ясна, освен недостатъчно движение при мен, но вероятно има и друго, но за сега удрям на камък. Подуваха се и преди режима.

# 999
Nevermoresleep, твоята професия е "седяща", та предполагам, че е от това. Клековете са добро упражнение също, ходене на пети и пръсти.

# 1 000
Беки, купи си Диокет. Не пий в жегите отводняващи чайове, ще си вкараш автогол.  Диокета чиста работа. Фотокод също по моя препоръка го пие и е доволна. Аз също пия в жегите, защото ми се надуват прасците. Всяко сутрин по едно като станеш.

# 1 001
Ами той си е диуретичен чай, буквално си промиваш бъбреците и пикочните пътища с него. Кара си те да изкарваш вода и туйто. Чай от джоджен ако върши някаква работа, ще да е на същия принцип, то няма на какъв друг.

# 1 002
По въпроса със стелките, оказва се, че е най-добре да се направят индивидуални ортопедични стелки. Скъпи са, ММ си прави скоро заради проблеми с гърба (дискова херния). Оказа се, че проблема с гърба при него е следствие от проблем в стъпалата. Правят се като човек стъпва на едно стъкло и камера снима отпечатъка, после гледат къде са допирните точки и правят стелките или машина ги прави.  А приятелка ми каза тест за плоскостъпие - намазваш стъпалото с олио и стъпваш на бял лист. Важното е веднага да се очертае отпечатъка.

# 1 003
  • на острова на мечтите
Натка, Беки, аз имах едни такива чехли с бодлички много красиви. Бяха маркови, така че дерзай. Не знам дали не са все още в кампера? Много удобни. За хвърляне са, но все отлагам.

Ей такива.

# 1 004
Оказва се, че отварата от джоджен помага и при целулит.☺️
https://laserclinicparis.com/prebori-celulita-d-r-atanas-mihailo … D0%BB%D0%B8%D1%82.

Общи условия

Активация на акаунт