Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 215
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 1 080
BFF, мернах домашен любимец на едната снимка.🙂 Но не се виждаше добре.

BFF, много сладък бонбон.
Иначе и като дете съм губила куче и беше много рязко.
Вета объркал ваксините. Кучето беше по-болнаво и на определени лекарства.
Въпреки всичко съм израснала сред кучета и котки.
Всеки път е тежко.
Бих взела да ти кажа. Но ако съм вкъщи. Да го наглеждам поне докато го възпитам. А това не виждам как ще стане.
Значи като се пенсионирам.

И моето беше прахосмукачка. Каквато храна падне, той омиташе милото.

Оф,стига, че пак се присетих и ми стана мъчно.
Все още пазя снимките му на компютъра и като ги мерна и рева.
Че и го сънувам редовно бре.

# 1 081
Нашите се интелигентни. Четем им приказки

Голямата е на 7 и няма ден, откакто сме я взели да не ми се свива сърцето, като си помисля за края. Но няма как, като деца са ни, а пък живеят толкова малко Sleepy..
Слага ни във форма обаче наистина. Кога иначе ще се юрна да трамбовам в парка на -10 или гаден дъжд. Никога.

# 1 082
О Боже, рошавото, припадам    

само да ми падне

Едното от кучетата обаче пуши ел. цигари, да ги спира Grinning

# 1 083
Едното от кучетата обаче пуши ел. цигари, да ги спира Grinning
🤣
Arwen,😅 Ама наистина много интелигентно гледат.😍

# 1 084
  • на острова на мечтите
Arwen, ти мисли за моят папи, че е само на пет години, а живеят до 60 или 80 години. На кой ще го оставя? Сладури са ти кучовци😍BFF, и твоят кучо е сладур. Две кучета загубих и рекох, никога вече! Много боли!
Аз съм се загледала ,в майонеза с варени яйца. Вижда ми се по-безопасен вариант в жегите. Утре ще пробвам.
https://www.instagram.com/reel/C7MXfJyIjEQ/?igsh=MTRxNzR3dWlsb2NlYw==
Днес на обяд бъркани яйца, а за вечеря сардини( пак Долче 🤗❤️).
Завиждам ви за ентусиазма! Нито ми се кляка, нито гирички ми се махат. Обичам да ходя по  бреговата ивица. Но още съм на работа.
Елора,🤣
На мен пак не ми дава да слагам ок под постовете. Като мина на трета страница в темата и не ми дава повече😭

Последна редакция: нд, 23 юни 2024, 23:04 от danilu

# 1 085
Не ща да видя и чуя за шаване навън днес аз, колкото можах се раздвижих из къщи и толкоз. Смятайте щом махнах с ръка и дори боклука си не изнесох Grinning Майната му, ще го метна сутринта, не мога да се прежаля да сложа дрехи че да го свърша тая вечер. Редувам шишетата в хладилника - с обикновена и с газирана вода цял ден и разправям на всички каква съм божествена и че заради това днес в неделя никаква работа Joy
Поне огладнях порядъчно най-сетне докато стана време да вечерям, наядох се с телешки кюфтета, да не ме мисли мама Grinning

# 1 086
  • Пловдив/София
Здравейте, нова съм в тематиката. Подозирам, че имам ИР по следните причини:
- от години кръвна захар малко под горна граница- над 5
- напълняване без да съм променила нищо, даже правя фастинг по 16ч- не свалям нищо. Качвам на ръце, корем и лице. Краката и дупето са горе-долу ок.
- преди време пробвах диета тип Дюкан- само протеини, през ден зеленчуци. За няколло дни свалих 3-4 кг от раз. Но си прецаках бъбреците и сега много внимавам с всичко…

Тъй като според мен е в начална фаза, не искам да пия лекарства.

Опитвам следното:
- намалявам сладкото (много обичам шоколади, но просто не купувам, за да не се изкушавам)
- когато мога спазвам принципа зешенчуци- протеини- чак тогава въглехидрат
- ходя пеша, почти всеки ден около 7-10к крачки

Някакви други по-малко крайни идеи?
Мога да фаствам, но ям ли, ям обилно. Иска ми се да си хапвам с кеф, да пия вино и бира, не да си заробвам живота.

Същевременно не искам да развия диабет и да стана 100кг, все още се харесвам.

Откъде да започна бавно да променям навици?

# 1 087
От началната публикация на темата, това вместо Здрасти Grinning
Сериозно, в твой интерес е да се запознаеш какво представлява ИР, ако действително имаш такава това помага с мотивацията немалко. Друго си е да знаеш защо точно го правиш (нямам предвид само килограмите) и какво следва ако не вземаш мерки.
Освен кръвна захар нещо друго изследвала ли си? Инсулин поне на гладно, гликиран хемоглобин, щитовидни, витамини, друго?
Не пишеш и на каква възраст си, имаш ли скорошни или текущи хормонални проблеми като менопауза или пък бременности или процедури с опити за такива. Скорошни боледувания с по-сериозно лечение, особено кортикостероиди.

А това "по-малко крайни идеи" поне аз не се сещам какво може да значи.
Според някои дори само да яде човек "без хляб" е нещо страшно, вредно и крайно Grinning
За храненето, предполагам и от заглавието на темата си личи предимно какви съвети би получила тук. Но дори и да не се спреш на такова хранене (държа да подчертая дебело че това не е Дюкан), информацията в началото пак ще ти е много полезна.

# 1 088
Пипи, а мазнини?
В първия пост си има достатъчно инфо.
От там почни, да натрупаш знания.

# 1 089
  • Пловдив/София
Самите постояе четох, чела съм и книгата “Глюкозната революция”, но линковете в темата са десетки и не знам дали и кога ще изчета всичко…

Години 38, 2 нормални бременности без проблеми. Винаги съм хапвала повече сладичко. Също и пици, тесто, допреди втората бременност нищо не ми се отразяваше.
Тат, мат, тсх са ми в норма.
Вит Д винаги е нисък, скоро не съм пускала.
Б12 се пооправи.

Инсулин не съм изследвала, още не знам къде и как се прави, чух, че може да ми прилошава и май трябва да до пусна отпуска, което усложнява нещата…

Качените кг не са драстични, държа 4 от втора бременност и общо 8 от първата. Но кръвната захар и задъхването при по-сериозна активност ме притесняват, иначе не пия лекарства, освен 2 АБ последните 3г.

# 1 090
Как реши, че не ти се е отразявало? Joy

Постовете ни не че не са важни, но това е разпиляна информация.
Колко пък да са много.
Хващаш първия линк днес. Ето, има важен клип в началото. Гледаш го. Утре  кликаш на следващия.
Изтегляш си една книга, четеш, после друга.

# 1 091
Добре де, как решаваш че имаш ИР без изследван инсулин? ТАТ и МАТ хубаво в норми, а ФТ3 и ФТ4 как са? Предполагам че и тях си изследвала, щом са изследвани и антителата. За тях не е достатъчно просто да са в норма. То това и за Б12 важи де.
Витамин Д като ти е винаги нисък, вземаш ли добавки да го наваксваш?
Малко ти е четенето, щом изобщо не ти е ясно как се изследва инсулин, но си се хванала за това че ще ти стане лошо. Наистина, не се хващай за отделни публикации в темата, ние си дрънкаме едни и същи, повечето от години, но извадени от контекст тия неща не ти вършат много работа. Ако не знаеш основните неща, само има да се чудиш. По-добре вместо това отдели още малко време да прегледаш нещата в началото.

# 1 092
Пипи2013, почва се с посещение на ендокринолог, той ти назначава изследванията и в зависимост от фазата, в която се намираш почваш по-строг или по-олекотен режим. Ако имаш съмнения относно неговата диагноза, отиваш при друг за второ мнение. Ако ти изпише лекарство, ти си предценяваш дали да го почваш или ще пробваш първо със строга диета и спорт. Аз на своя глава взимах 1/2 от предписаното и после го спрях, свалих много кг, но не постигнах подобрение. Не е толкова лесно с метаболитните проблеми.

# 1 093
Замислих се нещо.
Вит. Д, трябва ли като омегата да се държи в хладилника?

# 1 094
  • В центъра на моретата
Мисля, че само течната омега се съхранява в хладилник или фризер.  За капсулите също ли важи.Че си поръчах няколко опаковки и ги бутнах в едно чекмедже? Ама днес май ми идва и течната омега и съм й освободила едно местенце в хладилника.
Ама за витамин Д не съм чела, че трябва да е на студено.

Последна редакция: пн, 24 юни 2024, 10:07 от zaek

Общи условия

Активация на акаунт