Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 604
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 375
  • на острова на мечтите
В Италия това кафе" като торта" се прави през лятото и се нарича crema caffè. Не пия по принцип подобни напитки, но веднъж опитах. И капучино опитах веднъж, откакто съм тук. Жен шен няма начин да опитам, изобщо не ме съблазнява.
Преди малко намериха RuledMe кето златно мляко. Утре ще пробвам.
https://youtu.be/nJdnvOMrDZM?si=Tbq0O74njO30_L6r
Имам соево мляко. Нямам сметана, ама здраве да е. Ще стане по- рядко.

# 376
☕добтро утро!

Такова кафе крема и подобни им се радвам само на картинка 🤭за мен кафето трябва да е по възможност чисто и горчиво 🫣така ми харесва.. от вр на вр капвам мляко

sharkY, ти не си ли на море? 😇Колегата.. там ли е още? Крадливия?

Скрит текст:

Днес и утре имам да “дояждам” тиквички на кубче от фризера 🤭 Явно ще са с кайма и яйце.. Че се задават и пресните на хоризонта

Крейзи мандей 🙄и ми започва с ..гладене 🤨

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 09:08 от fotokod

# 377
  • Варна
Да, аз исках да ви питам при ИР идеята не е ли, че инсулинът е много висок и КЗ спада рязко… докато се стигне до Д2, където и КЗ е перманентно висока.
Аз нямам нито 1 оплакване и проблем, с глюкомер напоследък сутрин меря 4,6-7, но вече 2 вечери 2+ часа след храна е 6,8-9, което ми се струва много, като е имало зеленчуци (тип морков) и месо  + да кажем няколко черешки - нищо фрапантно като количества въглехидрати.

# 378
Три седмици, откакто закусвам. Понеже ми се струваше, че нещо не се получава, тази сутрин се измерих: + 1 кг., +1 см. на корема. Sad Тази мисия я прекратявам предсрочно! Sad

# 379
Не, не спада рязко КЗ, май даже това са по-малкия процент хора. Точно затова е резистентност, защото клетките не реигират на отделения инсулин, КЗ стои висока и продължава да се отделя инсулин, а клетките си стоят гладни, съответно и ти.

# 380
  • Варна
Супер, благодаря, изясни ми се, това ми се губеше. Отдавна ви чета, извинявам се, че нахълтах грубо 😅 ще си направя обременяването май като дългосрочно решение, за да проверя притеснението си 🤗

# 381
  • София
Здравейте!

Аз още се ориентирам в режима. Бяхте ми много полезни преди няколко дни като отговорихте на въпросите ми. Имам нужда от още помощ, моля! И простете, ако в се струва тъпо това, което питам, но, както казах, ориентирам се те първа и се опитвам да минимизирам грешките. Изчетох много и ми дойде в повече. Трябва ми време да асимилирам прочетеното, за да го приложа адекватно в храненето си.

1. Четох, че кореноплодните не са ОК. Обаче преди два дни съгреших с няколко бейби морковчета - хранихме се навън и задушените зеленчуци с парче печено свинско месо бяха единственото, подходящо за мен. Излапах ги и тогава се плеснах по челото, че морковите са кореноплодни. Съвсем-съвсем ли трябва да ги избягвам?

2. Царевицата позволена ли е? Респективно царевично брашно?

3. Брашно от лимец?

И тихичко да си поплача за червеното цвекло - много го обичам, а е кореноплодно.

Иначе без сладко май започвам да свиквам. Прияжда ми се, но успявам да отклоня мислите си. Поне засега. В очакване съм да се появи абстиненция. Smile

# 382
  • София
Тия дни като давате линкове към ихерба ми излиза това

И при мен не работят. Дайте снимки моля 😃

Някои продукти не могат да се изпращат до някои страни. Политика на сайта. Аз лично поръчвам до Германия и оттам идва с превозвач.

Ето тук се правят регионалните настройки:

При мен линковете работят и с настройки за България, и за Германия, и за Обединеното Кралство.

За тази омега беше линка:

Скрит текст:

Тази също съм ползвала. Там омегите са в по-големи количества, но може да се приемат 2 вместо 3 капсули и да се нагласи количеството. Даже в момента е на прИмоция:

Скрит текст:

Комбинирам го с Масло от крил:

Скрит текст:

Ето какво съм записал за маслото от крил:

""Масло от Крил (МК)е масло (ЕМК), което се добива от Крил ( вид ракообразни).
МК,както и Рибеното Масло ( РМ) е богато на омега 3 (EPA, DHA и дриги омега 3 мастни киселини) Разликата е в това че:

МК - омега 3 са във фосфолипидна форма, кол-вата EPA и DHA са по-малки, съдържа антиоксиданти - Астакасантин , вит. Е, Кантаксантин... респ. с по-висок ORAC, по-стабилно, с по-висока бионаличност, богато на фосфолипиди (напр. фосфатидилхолин - полезен за мозък, НС-ма, мембраните на клетките...), няма рибен послевкус ( ако е добро кач-во и чисто) и т.н.

РМ - омега 3 са в триглицеридна форма, съдържа повече EPA и DHA.

Масло от Крил - ползи, най-общо: има силно противовъзпалителнo действие, подпомага ССС-ма (при висок холестерол, триглицериди, високо кръвно налягане...), очите и зрението, с ползи при диабет и ИР, ПМС, метаболитен синдром, подпомага отслабването, Имунната с-ма, функцията на мозъка (за памет, концентрация, когнитивната функция...), при ADHD, при депресии, с ползи за Костната с-ма – артрит, проблем с колене, стави...) , за косата и кожата."
"

# 383
А има ли смисъл да се пие 3,6,9 или само омега 3?

# 384
Pandachina, в началото избягвай кореноплодните. После, когато стабилизираш показателите, ги вкарай отново. Колкото по - изчистено хранене в началото, торкова по-бързо оправяне на показателите. Два маркова няма да обърнат каруцата, споко. Не си изяла купя ориз все пак. Продължавай напред.
Fotokod, дааааа, на морето смеее. Кака ШарКи чака гларуси да ги яде 😆 Режимни били.
Още няма много хора, времето е супер, морето е тепсия. Вчера бая плувах и много добре ми се отрази.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 09:14 от sharpy

# 385
омега 6 и 9 няма смисъл да се пият, те се натрупват достатъчно от храната. Само Омега 3 не достига и се приема само тя.

# 386
  • В центъра на моретата
Pandachina, кореноплодните не са режимни-имат много захари (сладнят като се ядат). Чела съм, че след топлинна обработка гликемичния им индекс се увеличава доста. Ако се прави компромис, то трябва да са сотирани, за да се извлече и усвои бета каротина (визирам тези, които си писала). Изтегли си таблица с гликемичен индекс и глик. товар на продуктите и се ориентирай от там. Гледаш за нисък гликемичен индекс и товар. Шарпи беше пускала тук- трябва да я потърсиш назад. Аз вземам ряпа и алабаш. Първото е сезонно, второто още го има в Лидл. А брашната ги забрави. Режимните са бадемово, конопено, хуск (това са фибри).

Шарпи, ама вече и тен си направила - бравос!
Нещо не мога да се насиля да се опъна на плажа, макар че съм на 5 мин. пеша от него. Ама, то и  по тена  се познаваме тези, дето живеем на морето Joy

Последна редакция: пн, 10 юни 2024, 11:07 от zaek

# 387
Неведнъж е повтаряно, че Омега 6 има в големи количества в храната и винаги има дисбаланс спрямо Омега 3. Затова и трябва да се приема допълнително, освен другите й ползи.

# 388
  • София
Благодаря за отговорите!

Таблицата на Шарки вече не може да бъде изтеглена. Потърсих друга в интернет. Има доста таблици. Ще си сваля някоя, но ще съм благодарна, ако може Шарпи или друг да пусне нейната таблица отново, защото предполагам, че ще е по-добра от случайна такава.

# 389
Аз не мога в момента, че съм на морето, а ми е на компа у дома. Някой ако я е свалил, да я пусне отново.

Общи условия

Активация на акаунт