Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 167
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 210
При мен не е толкова, дали ще мириша, а навик. Нищо ми няма на стомаха, но зъбите ми ме болят като ги мия когато съм прекалила с дъвченето, а аз серионо натискам челюстта си.

# 211
Дъвченето на дъвка си е навик. По едно време имах и аз такъв (когато бях навън сред хора) заради кето дъха...Но отвикнах.🙂

# 212
Струва ми се поредната зависимост дъвченето на дъвки, но всеки с неговите си Simple Smile

fotokod, да има зависимост. Ако хемоглобинът е нисък, може да има фалшиво завишен гликиран, но моят е добре - 137, така че ако е фалшиво завишен, не е от това. Не съм убедена че е нереален моя, но очаквах по-нисък. Не повече от 5

# 213
Абе за Хая казвам, всеки си решава.
Съмнителни са ми и са скъпи колкото други доказани добавки със сертификат на GMP примерно.
На сила бг и хелтстор имат също други марки, които не са доказани. Уж американски, ама в някое ихтиманско мазе се правят.
Бая инфо има из нета за хая и pure.

За дъвките. Сигуро е някаква зависимост. Ама съм я намалила. Само на работа. Не че се целувам с някой там, просто така съм си свикнала. И не я дъвча дълго. 10 минути и стига толкоз.
Ако съм отпуска, няма да пипна дъвка. На работа само една.
Като съм яла чесънче вечерта и сутрин, но е рядко.
Преди години бях така се надумкала  с чесън и сутринта мия зъбки, пък с конец, жабуря. И знам че си ухая.
Тръгвам, лапам дъвка. Отивам. Лапам ментов бонбон.
Знам че колежката не обича чесън, ма като имаше пиле със зеле не можах да устоя.
И тя вика - много интересно съчетание - мента с чесън Joy
Викам - егати, не помага ли, усеща ли се. Хили се колежката Joy
Бях забравила обаче, че най-ефектно е всъщност дъвчене на магданоз и пиене на прясно мляко.

# 214
Nevermoresleep, не вярвам това да ти е реалният гликиран хемоглобин. В смисъл, не вярвам да отразява обичайния тримесечен живот на еритроцитите и съответната гликация. Според мен твоите просто "живеят" по-дълго и затова гликираният хемоглобин  излиза такъв.
Моят гликиран хемоглобин постоянният сензор ми го изчисли 4,8% (ама на кето+ фастове; пак на кето+ фастове ми е излизал 4,9%, 4,95%, 5%):

Ето тук малко след полунощ на графиката от постоянния сензор се вижда и пикът след клековете😆:

# 215
Офтопик, ама кафени зърна също стават (след чесън🤭). Дъвчат се

# 216
  • В центъра на моретата
dolce, това вземам, ако го има, разбира се: https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X313682/0032/0021/PASLEK-%D0%9 … B0-2%D0%BA%D0%B3#

https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X340015/0032/0021/2%D0%9A%D0%9 … D0%90%D0%9C%D0%A0.

https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X343458/0032/0021/METRO-Chef-% … %B0-2%D0%BA%D0%B3

Не намирам тази, която е на калъп по 1 кг, може да я няма към момента.

Има едни дъвки от восък, нямат вкус и сладост. Има ги в турските магазини.

# 217
Заек, благодаря!
Фотокод, а не са ли твърди зърната от кафе?🙂
Уф, пак ми блокира бутонът "Полезно".😅

# 218
Офтопик, ама кафени зърна също стават (след чесън🤭). Дъвчат се

А неее, зъбите си ги искам целички Grinning

# 219
Елора, имаше преди време в Лидъл зърна от кафе в шоколад- казаха, че не били твърди, но не съм опитвала. Може да са  или и обработени по специална технология, за да не са твърди, знам ли.😃

# 220
Добре изглеждат моцарелките, на етикет поне... ами съм станала такъв циник, че и за етикетите си имам едно на ум вече Grinning
Нагледала съм се как кисело мляко или крема сирене дето по етикет естествено нямат нишесте, след капка йодна тинктура стават тъмнолилави докато се обърна.
Може и нещо друго да са измислили да слагат за да не се слепва настърганото сирене, отдавна не съм вземала и няма да взема само за да го пробвам и него с йода. Но пък каквото и да е това другото, него също не го виждам на етикета. А съм сигурна че има нещо добавено, това нещо ще се слепва иначе в пакета.
Те не стига че и сирената не са вече баш каквото трябва, ами и за това да ме лъжат ми идва малко в повече.
С киселите млека е същата работа, пише само мляко и култури а пък при някои е очевидно че не е само това. Ама и там не вписват какво е. Крема сирене - пише извара, сол, масло. Ама ако аз си направя такова от същите съставки, нищо общо няма Grinning
Обожавам всякакъв вид сирене, кисело мляко и каквото се сетите млечно. Обаче не само заради режима, съм ги намалила в последните години. Не че съм спряла да ям, но аз съм способна да ги ям в количества като за основна храна, вече не си го позволявам това освен в супер редките случаи когато са домашни и то правени в моето семейство. Т.е. много, много рядко. Такива с плесен ги гледам като гладно чаве, алергична съм и ми отпадат сами пък те.
И по малко домашен кефир си пия всеки ден, но и там няма как да знам колко е добро млякото в магазина. Има си разлика какъв става с една марка или с друга но те тия хайванчета се радват на лактозата и за другото не им дреме особено. Разчитам че за два дни ферментация са поизяли и лактоза, и белтъците в млякото не са каквито са били, те при кефира дори и мазнините се променят като състав накрая.

# 221
Малко по-напред коментирахте млечните като кисело мляко, сметана, прясно мляко, сирене, извара. А за котидж, кефир, скир какво ви е мнението?
Кисело мляко, извара, сирене и кашкавал си правя, но от изварата най-вече зверски огладнявам и мога да изям 300 гр наведнъж за това вече почти не правя или малки количества от 100-200 гр. разпределени за 2-3 дни.

# 222
За мен скирът е голямо недоразумение, супер обезмаслено и стои като трици, не знам какво му харесват но имам идея защо по-често се продава овкусен и подсладен - без това нещо няма много желаещи да го ядат Grinning

# 223
крехки са, но си остава на парченца т.е на гинала се изплюват (за който не може да ги глътне) 🙄 става въпрос за 1 зрънце т.е 2 половинки и е напълно достатъчно

# 224
Натка, кажи твоя кефир как го съживи?🙂 Помня, че беше сушила някаква част, а дали не беше и замразявала от него?🤔 Моят е дълбоко приспан😂 в буркани в хладилника в малко вода- като ми потрябва, го "събуждам" с няколко ферментации в минимално количество разредено с вода мляко (което изхвърлям)- за няколко д и се получава читав на вкус.🙂 Иначе ми се иска да изсуша/замразя някаква част за всеки случай...
Йоко, за котиджа ми е супер мнението (но не го консумирам често), кефир обожавам, но също не го консумирам в момента (просто отдавна не съм правила), скир понасям като сгъстител за заквасена сметана с горски плодове или ядки (примерно) или за С ежанка. Скир съвсем пък не купувам често.🙂 Млечни, сирена се старая да използвам като допълнение, не в количества като за основно хранене/наяждане.

Общи условия

Активация на акаунт