Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 376
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 435
Като почнах режима, не бях прочел, че има странични ефекти като отпадналост и главоболие. Почнах го от 01.01. На Нова година изпих три шишета шампанско и си викам после: "Баси, тоя махмурлук една седмица държи!" Joy

# 436
Хахаха ама ти си се подредил мъжката...
Аз прехода не го усетих, но при мен не беше толкова рязък. Ей по това време на годината някъде мисля че да беше, абе топличко беше със сигурност и вече имаше зеленчуци в изобилие. Постепенно доизядох каквото имах из шкафовете откъм ориз, паста и подобни, аз и не ще да съм имала големи количества де. Но разредих готвенето им и съответно повече не попълних което се свърши, салати на корем вместо друга гарнитура, аз с тях чак прекалявам. И вече не помня със сигурност, но като се знам едва ли да съм махнала млечните, прекалено много ги обичам Grinning Хляб спрях да пека, аз десерти, безалкохолни и плодове и без това не държа да имам, освен някой случаен плод чат-пат.На сегашния акъл сигурно бих разчистила и млечните отначало, ама свърши то вече. В някакви периоди вече по-нататък съм пробвала да видя с тях и без тях имам ли разлика, за щастие явно ги понасям добре тях.

# 437
На мен млечните не ми пречат. Тествах се за лактозна непоносимост, нищо не излезе. Вчера забелязах, че калориите ми бяха много ниски. Добавих още едно яйце към закуската днес + два слайса пълномаслена гауда и нещата си дойдоха на мястото. Знаех си обаче, че ще ми е трудно да огранича протеина. Да не би пилешкото да е с най-висок процент и от там да идват високите му стойности?

# 438
Зависи какво пилешко ядеш- с кожа или без. Пилешкото без кожа е "постно" месо, съответно с повече белтъчини спрямо мазнините.
Яйченият пудинг може да се направи с желатин, като яйцата преди това се загреят със сметаната и водата или пък с пастьоризирани яйца (мисля, че трябваше яйцата да стоят за определено време при температура над 60-70 градуса, но не помня подробностите). После се добавя желатинът и воала.
Ако вчера се изпържих, днес се изпържих х2!🤪 Чувствам се слънчасала и след слънцезащита 50+, нямах търпение вкъщи да отмия мазилата от себе си.😬 Крачки- 16000. Обяд- фрапе, бъркани яйца с бекон и масло. Вечеря- сардини и газирана вода с много лед.😉
Гущер, махмурлук, а😂 Аз преминах плавно към режима, но всъщност бях започнала да изключвам някои храни, още преди да реша, че ще минавам на режима. Не съм имала никакви неприятни симптоми.
Дара, наливам гореща вода на дъното на тенджерата. Поставям на дъното решетка за готвене на пара, върху нея купичките с пудинг, покрити с фолио (но и без фолио става, просто може да падне някоя капка вода в купичките, но не е драма). Слагам капака и оставям да ври на не много силен огън.

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 22:05 от dolce miele

# 439
Дробчета и воденички, пържени в масло.

# 440
Утре ще го пробвам този яйчен пудинг в нинджата. Е, сигурно и малко подсладител ще му сложа, че иначе ще ми бие на омлет с канела. Wink

# 441
  • Варна
Аз ще го тествам с кокосова сметана… мисля, че ще стане. Звучи така готино. Воденички аз варя под налягане с морков и лук само и стават суууупер

# 442
Дара, точно за нинджата щях да казвам, щом шунката беше варена на пара върху решетка - това нещо същото трябва да е, имаш я установката вече налична.

# 443
Баууу. Паздрави от морето Kissing Heart
Днес яко се раздадох с плуване. Направих към 3 часа. Единият прасец направи опит дапсе схване, но за радост не успя. Като цяло се храня по последната си схема,  но признавам си всяка вечер ям по един сладолед. Не си го слагам на сърце, защото ядейки го, сме на разходка и го изразходвам. Аз сладолед ям 5 пъти в годината, та сега ми се е паднало.
Днес готви моят половин. Някакви пилешки мръвки със зеленчуци. Екстра му се е получило.

Скрит текст:
Ааа и по чашка бяло винце фиркам 😋

Последна редакция: вт, 11 юни 2024, 22:31 от sharpy

# 444
Послушах ви да не са сурови и в крайна сметка забърках нещо средно между омлет и палачинки, обърнах ги малко в тигана с масло.    И това беше “пудингът” Joy Вместо желатин сложих малко бадемово брашно за сгъстител.  Абе вкусно стана, но не беше пудинг. Аз си мисля, че и в суров вид ще стане добре, но трябва стевия да има поне, иначе ще е блудкаш. Обожавам суровия десерт забайоне, та с него асоциирах тая идея, ама той е с много захар и сурови яйца. Друго няма практически в него.
И аз имам комбиниран фраер с с кукър, мислех си да го направя вътре, ама не бях сигурна как? С капака на кукъра или с фраера?

# 445
Забайон не се ли прави само с жълтъци, а не с цели сурови яйца?
Имаше нещо че белтъците не бива да са сурови, то дето за салмонела и прочие се притеснява човек, но и съдържаха нещо което пък пречи да се усвояват някои от нутриентите в жълтъка. Та жълтък суров няма проблем, супер даже, но белтъкът да е сготвен че тогава се неутрализирало това.
Не помня поименно веществата в яйцата за които говоря, та ще ме прощавате за общите приказки Grinning Запомнила съм това което ми трябва - че това че обичам сготвен белтък и течен жълтък си е баш правилно и да продължавам така да правя Grinning

# 446
Това забайе не е крема с яйца който се приготвя да тортата москарпоне. Бърка се над съд с вода и не си консумира суров. Моя колежка Италианка редовно го прави ако е същият ш съм.я виждала как бърка яйцата над този съд и те не остават в суров вид.
В днешно време да ядеш сурови яйца си е цяло "приключение ". Не бих аз 😃
Долче сега схванах
natka аз пък съвсем изкл за Нинджаго
Леле Шарпи какви мускули. Нямаш достигане мац❤
Дани се изгуби

# 447
Да, май беше само с жълтъци. Не съм го правила от над 10 г. и съм забравила. Но над пара не съм със сигурност. Поне свекърва ми, като италианка, не ми е показвала така  Blush. Ама то там от регион до регион - балкан разлика Grinning

# 448
Само жълтъци като се бъркат едно хууубаво със захар, захарта ги "сготвя" някакси, не знам точно как да го обясня. Ти си ги сложи над гореща вода Grinning

# 449

Тя напусна форума Confused

Общи условия

Активация на акаунт