Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 383
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 450
Аrwen, доколкото помня, забайонето се прави от жълтъци, захар и алкохол.😉 И май на водна баня се сгъстява, т.е. жълтъците преминават през термична обработка.🤔 Ах, какъв хубав яйчен пудинг с шампанско би се получил...но не е режимен.😁
Дара, готвенето на пара е удобно, защото оставяш купичките в тенджерата и те сами си се готвят.😉
П. П. Не съм правила забайоне- една самозванка кулинарка така ме отблъсна от този десерт (отвратителен го беше направила, а се хвалеше колко добре и' се е получил- но тя хвалеше и пресоленото си и разкашкано ризото с морски дарове☺️- а това ми беше първия сблъсък с мидите).
Елора, как така, защо?!😕 Да не се бъркаш с Нани?🤔

# 451
Ох, да, извинявай, обърках с Нани Rolling Eyes

# 452
# 453
  • София
Дара, правила съм такъв тип "пица", но тестото е от яйца и крема сирене. Пак става вкусно.

# 454
  • на острова на мечтите
Елора, 🥰
Изпитно време при мен 😭😭😭
Чета ви Най- усърдно обаче 👌
Дара, 🤗❤️
Шарпи,👏👏👏
Долче, къде щъпуркаш толкова много!?

# 455
Дара, обърках я с Нани. Добре че беше Долче да ме просветли.
Ето я Дани, цъфна да опровергае слуховете за изчезването си Joy

# 456

danilu, всеки път, като гледам клипчета с папагали, се сещам за Папчо 🤭вчера имаше един пее крещи, отварят вратата на банята - той кацнал на тоалетната чиния и вика ли вика 🤭🤭

Да кажа, че мн съм доволна от мелатонина - радвам се на пълноценен сън (вчера леко нарушен, че вечерта се отдадах на разврат и ядах диня, респективно ставах 2 пъти), а сутрин се събуждам сама с първата светлина - 5-5 и малко и съм свежарка. Доволна 😇

sharKy , ти си разумен плувец, дано нямаш повече неприятни крамп инциденти

Сигурно 15-16 г ми отне да проям крем карамел 🤭🤭хич не ми беше на сърце (от детската мразя прясно мляко и чай)
Обаче.. вчера в нета ми се завъртя снимка на махалеби 🙃което не съм яла от поне 15 год и ако ми падне нейде, няма да му простя 🤭🤭

Гущер, и аз съм от те зи “плавните” и не съм усещала кето грип

dolce, засили Д-то, според мен то е решението (мин год приемахме д и на плажа всички бяхме без проблем, а преди поне аз дори от градското слънце се зачервявах, ама като обрив)

Дробчета запичам леко на фурна. Всички малки и големи, минават и чопват по някое парченце. Друга част от тях вече така посготвени, пържа лук много и мятам дробчетата, за минутка да се постоплят. Рецепта за пастет съм гледала примврно варени с подправки и лук , пасирано с кр масло и сметана… но никога не остават деобчета за експеримент 🤔🤭

Дара, да потупаш беболина по пампито 😋

Последна редакция: ср, 12 юни 2024, 07:33 от fotokod

# 457
Привет на всички!

Искам да попитам за съвет, ако може. С инсулинова резистентност съм (следствие от гестационен диабет тъй като преди това проблеми нямаше), понижена функция на ЩЖ (неточено Хашимото го водят, открито случайно през бременността). Не ми се получават нещата с отслабването. Отскачам като подскачащо топче. Стигам до 65 и от въздуха пак до 78 (буквално кг като ме изписаха прези година от родилното).

Като цяло по принцип не ям въглехидрати. Тук там 1 варен картоф, малко ориз (кафяв или черен) винаги със салата за по-лек пик на КЗ. Сладко рядко и много малко. Вредни храни избягвам, пържено също.

В момента съм на Японско Чудо и то дава ефект, но приключвам скоро режима и ми се иска да започна КЕТО. Исках да попитам някой от Вас минавал ли е от ЯЧ или от много ниско калоричен режим към КЕТО?

Може ли да помогнете със съвет и насоки за преминаването към КЕТО без едно от скачане на кантара нагоре? В момента съм малко над 6кг надолу от японското чудо, но имам още поне 15кг надолу да дръпна до нормално тегло за мен.

Благодаря предварително на всички отделили време да прочетат и отговорят!

# 458
Сега погледнах това ЯЧ. То високо протеиново и ниско мазниннно. Вдигни мазнините и махни плодовете, соковете, морковите и сухарите. Има вероятност да паднат още кила първоначално като свалиш водата задържана от въглехидратите.

# 459
Сега погледнах това ЯЧ. То високо протеиново и ниско мазниннно. Вдигни мазнините и махни плодовете, соковете, морковите и сухарите. Има вероятност да паднат още кила първоначално като свалиш водата задържана от въглехидратите.

Благодаря за отговора!

Като цяло я карам без сухарите, соковете (на тези двете не съм им фен) и плодовете. Даже шунката е сменена с готвено месо. Само домат от плодовете, но то е в много ограничено количество (5-6 чери доматчета на ден най-много). На практика я карам високо протеинова и безвъглехидратна. Мазнина имам от зехтин или масло от авокадо пак в ограничено количество, колкото за вкус (1с.л. максимално на хранене).

# 460
Добре си решила да преминеш от тази диета към кето. Тя си е в общи линии гладуване, което не трябва да продължава дълго. Не вярвам да качиш от вдигането на мазнините, освен ако не включиш въглехидрати към тях.

# 461
Нямам намерение да вкарвам въглехидрати докато не си стигна килограмите, които искам. И тогава ще е пак хапка-две колкото да мине мерака. Даже на детето на рождения ден тортата само ще я мериша тези дни. 😅

Ами чудех се вече на къде и най-лесно ми се стори към КЕТО. Просто ме притеснява рязката промяна в калориите нагоре и да не си вкарам автогол. По цял ден тичам след детето и пак резултат 0... само ЯЧ даде резултат обаче пак не е колкото очаквах. Sad Големи надежди имам за КЕТОто.

# 462
  • В центъра на моретата
И аз имам комбиниран фраер с с кукър, мислех си да го направя вътре, ама не бях сигурна как? С капака на кукъра или с фраера?

Може само с единия, който е за под налягане. Ако искаш да има и коричка отгоре, след варенето на пара сменяш капаците и слагаш запичащия за около 5 мин. на програма “Грил”. А,иначе, могат да се направят, предполагам, и във фраер, както се прави крем карамел.

За сгъстяване нещата, които ползвам са хуск и ленено семе. С хуска даже овалвах някакви пилешки нещица, които пеках после, абе един еид като панировка.

Днес мерих ph-то и 6 излезе. Ей, няма вдигане това нещо. С колкото вода се наливам, дето уж е с високо ph. Слагам и сода уж, ама като се сетя.

Шарпи, плувай, докато не станала още по-топла водата, че тогава няма да става за плуване. И проверявайте за чистотата и`, че …

# 463
Абе то как човек да провери чистотата? Ако няма ако, плуващо отгоре, водата е чиста! Grinning
Заек, по твой съвет разделих упражненията на повече серии с  прогресивно увеличаване на повторенията. Правя по-лесно повече повторения, като смятам постепенно още да увелича. Трябват ми някакви упражнения с гири. Тези, които намирам в нета - пейки, лежанки, а аз такова нямам. Нещо прав или легнал.

# 464
Зайче, водата в момента е кристално чиста. И е перфектна за плуване също. Към момента не е и пренаселено, та е супер за плаж. Някои заведения дори тепърва отварят, защото и тук местните казаха, че до преди 3 седмици е било студено. Отложен е като цяло сезона. Тепърва предстои. Днес се усеща тук адска жега. Пясъкът пари от 11 часА още. Мале, радвам се, че избягахме от Пловдив, че там какво е...
Гущер, гледай клипове с гири в нета, аз на домашния комп имам бая запазени, но не съм в нас. Има и много в изправено положение. Аз също поднових гирите, откак (да чукна на дърво) сърцето ми влезе в ритъм. Та поднових тежестите след година почивка.

Общи условия

Активация на акаунт