Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 81 (м. юни)

• 42 338
  • 1 355
  •   1
Отговори
# 555
Сядам да почина след няколко часово готвене. Направих яйчения пудинг, баницата с желатин, пудинг с чия, магданозено песто и останаха тиквички за утре.
Яйчения пудинг стана уникален в нинджата на програма Steam Bake. Само че аз обичам препечени храни и го пуснах за още 10-на мин. Пак ставаше, но не беше така мек. Прилича ми на крем карамел и смятам утре да направя още една доза.
Ядох и ягоди и може да пробвам да сложа няколко в яйчения пудинг, тъй като не слагах подсладител. Щях да го снимам, но свърши преди да изстине. Мъжът ми също го хареса.
Не съм виждала да продават само пилешки кожички. Звучи много вкусно. Ще попитам в нашата месарница.

# 556
Stryper, радвам се, че ти е харесал яйченият пудинг.🙂 Наистина напомня за крем карамел. С каква продължителност е програмата Steam Bake? Колкото повече се готви, толкова по-вероятно е да загуби сочната си структура. Подозирам, че с малини също ще е много вкусен.
Днес в Кауфланд видях нова заквасена сметана в асортимента- марката е Жълтуша. Направи ми впечатление, че вгх в нея са малко над 2 грама за 100 грама, досега не съм виждала заквасена сметана с толкова ниски вгх.🙂

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 16:19 от dolce miele

# 557
  • Dublin
[
Една немалка част от вкусовите предпочитания и т.нар. cravings зависят от чревната флора на човека, а тя се изменя като се промени храненето. Знаете колко често се коментира тук как в рамките на седмици човек дето постоянно му се е прияждало сладко, вече не търси. Тази промена не е само в главата, а също и в червата...
На Минди Пелц в групата са ми много интересни разни американки дето преди това не са чували за кисело зеле, примерно. Или са опитвали, ама то гадно било. И в някакъв момент не само че не е гадно, ами и почва да им се прияжда точно това и са същите лафове и там - не знам какво ми стана ама вече ми харесва Grinning

Natka, това с вкусовата промяна, в зависимост от чревната флора много интересно звучи, а особено като се спомена кисело зеле Simple Smile   нещо ме е ударило на вълна кисело зеле и почти всеки ден ям, в последните 2-3 седмици, слагам си по малко като гарнитура към мръвките. А и ги няма тези жеги като в БГ, та още по- сладко. Според моето приложение кис.зеле има около 1гр нетни въглех. на 100 гр.

# 558
Точно от зеленчуци не съм се втурнала да търся колко са въглехидратите, аз не държа да съм на най-строгото кето и никога не съм държала. Няма точно зелето или салатата да ме "объркат". От тях си ям колкото ми се яде, дертове имах само отначало защото много обичах салати и си пълнех стомаха с тях, а така не е добре. Оставаше ми недоядена по-съществената храна, не че нещо Grinning Дойдоха си нещата по местата де, просто отне известно време.

Тепърва почвам да ровя по темата за червата и чревната флора, то е и там необятно, а се отразява на всичко. Насъбрала съм си и книги, и голям списък с видеа дето чакат ред, но наистина са много и съм доникъде.  Че и не съм измислила в какъв ред да ги карам и е когато което хвана. До тук трудно мога да обобщя нещо, освен на ей такива общи приказки, тепърва ще видим дали ще успея да се запозная по-подробно или ще си остана на това ниво.
Една немалка част и от имунната ни система е там. Звучи странно на пръв прочит, но на практика храносмилателният тракт е мястото където има най-много контакт с неща които са външни за тялото ни. Да, храна са, трябват ни, но си идват отвън.

# 559
Имаше период, в който буквално обезумявах за кисело. Оказа се, че ми липсва витамин С Joy. Сега си пия по 1 г дневно и хич не се сещам. Преди това не мирясвах, докато не опоскам всички дървета с джанки околовръст.

# 560
Аз ако спра да вземам магнезий и почвам да налитам на ядки като бременна невеста. Особено точно преди цикъл, там вече и шоколадите почвам да заглеждам влюбено Grinning Първите пъти не се усетих какво става и доста се чудех на себе си, откъде да ми дойде на ума че съм свършила магнезия и все забравям да си купя. Резултатът - по късна доба Натка бърка в буркан фъстъчено масло с лъжичка, ръсва малко сол върху лъжичката и млящи блажено, ама вече чак очите подбелва докато бърка отново в буркана Joy Малко неща са ми бивали тоооолкова вкусни през живота ми както това посолено фъстъчено масло тогава. А дори не е нещо което ям редовно, май го бях взела ей така щото е на промоция и ми отлежаваше в шкафа.
Ако не бях в един съвсем целомъдрен период точно тогава, щях да съм изтичала за тест за бременност, толкова фрапиращо беше Grinning

# 561
Натка, за мен фъстъчено масло със сол е по-вкусно от солен карамел (който някои много обичат, но за мен е мега натъртващо сладък🤪).😊 Разбира се, фъстъчено масло изобщо не влиза често вкъщи- не защото не мога да контролирам в какви количества ще го ям, а просто не ми е продукт от първа необходимост.🙂

# 562
  • В центъра на моретата
Заквасена сметана купувам на Олимпус - 2,5 гр въглехидрати на 100 гр. Ще потърся и Жълтуша.
Фъстъчено масло един път съм опитвала - лъжичка, две, ми.. не е моето. Мъжът ми може да омете сигурно цял буркан от него.

# 563
Заек, нещо около тази цифра бяха вгх и в Жълтуша, сякаш 2,36 или 2,38 грама, но със сигурност първата цифра беше 2.🙂 Цената е 4,29 лв (редовна). Олимпус на каква цена е и откъде я купуваш?

# 564
Натка, за мен фъстъчено масло със сол е по-вкусно от солен карамел (който някои много обичат, но за мен е мега натъртващо сладък🤪).😊 Разбира се, фъстъчено масло изобщо не влиза често вкъщи- не защото не мога да контролирам в какви количества ще го ям, а просто не ми е продукт от първа необходимост.🙂
Рядко бих яла такова - не че не ми харесва, но и не държа да го имам и него вкъщи. Отделно че там се почва едно четене на етикети... пък да не е подсладено, пък да не са му извадили олиото и да са допълнили с някакво гадно, пък незнамсикакво. Щото аз толкова рядко купувам че до следващия път вече не помня кое съм харесала и всеки път търся отначало Grinning За нещо дето не ми е основна храна и не ми е някакво супер лакомство, предимно не ми се занимава. Виж за ядки избягвам да имам, защото те се намъкват по много преди да се усетиш, уж не е лесно да ми стане тежко от храна но с ядки го постигам лесно това Grinning
Иначе е вкусно фъстъченото масло със солта, спор няма. Макар че до тези моменти за които разказах, не ми беше хрумвало баш така да го посоля и да ям. Но тогава така ме "караше" просто Grinning Солен карамел е вкусно но и на мен ми идва потресаващо сладко та там съм с много смесени чувства. Предимно надделява това колко мразя да ми остава сладък вкус в устата.

# 565
Колко процента заквасена сметана купувате? Аз срещам около 20%, но нещо много ми идват въглехидратите и засега пасувам.

# 566
20% заквасена сметана харесвам и купувам аз. В Лидъл има и заквасена сметана 12% (ако не се лъжа), но на мен не ми е вкусна като заквасената сметана 20%. Не съм се заглеждала 12% с колко вгх е, но вероятно и няма да са по-малко, отколкото в тази 20%. Не ям заквасена сметана на корем, така че избирам някаква с около 3 грама вгх и не я мисля много.

# 567
  • София
Фъстъчено масло винаги има вкъщи, защото детето го обожава. Гледам да купувам от магазини за здравословна храна и чета етикета да е 100% фъстъци състава, че веднъж дядо й беше купил от супера  някакво с добавена захар, палмова мазнина и не помня още какви "екстри".

Заквасена сметана и аз срещам само 20% с около 4 гр.  въглехидрати. Но още съм нова  не съм имала много обиколки по магазините да сравнявам къде каква имат.

Иначе днес официално стигнах до извода, че няма да е нужно стриктно да се придържам към режима , защото трети поред лекар, с когото правя консултация казва, че инсулинова резистентност нямам. Нито диабет. Но препоръчват спазване на режим с намален прием на бързи въглехидрати. Аз пък напоследък забелязах, че се окръглих около корема и ханша ( нормално, на 42 г съм) и не само ще спазвам режим, макар и не строг, но ще се опитам да започна и някакви упражнения в домашна обстановка. Дадох си сметка, че движението ми е твърде малко.

# 568
Странно ми е чак толкова пък голяма работа точно в сметана дали са 3 грама или 4. Колко сметана ядете и всеки ден ли, че тоя един грам да ви е важен. Като знам и колко съм скептична към етикетите, като нищо може и ни едното от двете да не е вярно Grinning

# 569
Странно ми е чак толкова пък голяма работа точно в сметана дали са 3 грама или 4. Колко сметана ядете и всеки ден ли, че тоя един грам да ви е важен.
Не знам за другите, но аз си правя сметка не само за вгх в сметаната, ами и за тези в зеленчуците. Определено не са точно въглехидратите в сметаната най-голямото "зло", с порция от доста зеленчуци (и храни, макар и режимни) преспокойно могат да се изядат много повече вгх.🙂

Общи условия

Активация на акаунт