Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 69 529
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 1 035
Да сменим темата, мисля че се разбрахме вече кой от какво го е страх. Мен освен от рака, в момента  ме е страх и от цикади, цвърчат от всички дървета големооките гадини, не ми е лесно, да знаете. Animal Beetle
Ето една интересна статия за борбата на адвокат Савина Илиева-Славчева сурогатното майчинство да бъде законно в България за онкоболни жени.
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/356300-advokat-se-bori-surog … A&mibextid=xfxF2i

# 1 036
Познавам Савина, много хубаво, че се опитва да промени нещо, защото не всички имат късмета да станат майки след диагнозата. Въпреки, че аз се запознах с две момичета родили след лечение. Но се запознах и с такива, които след неуспешни опити инвитро, се оказват с рак.
Искам да споделя друга гледна точка и друг положителен пример. Защото с това, че сме болни, че и след 5, 10 години си в хрониката "хронично болен" ...честно да си призная, мен лично ме срива.
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/novini/detaili/lyudmila-koy … zBFBuRb6bUmAvAJDA

# 1 037
Да сменим темата, мисля че се разбрахме вече кой от какво го е страх. Мен освен от рака, в момента  ме е страх и от цикади, цвърчат от всички дървета големооките гадини, не ми е лесно, да знаете. Animal Beetle
Ето една интересна статия за борбата на адвокат Савина Илиева-Славчева сурогатното майчинство да бъде законно в България за онкоболни жени.
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/356300-advokat-se-bori-surog … A&mibextid=xfxF2i
Полезно.
Аз пък ги свързвам цикадите с едно безоблачно и безгрижно лято на Тасос, маслинови дръвчета и гори и цвърченето на тия цикади и музиката на Ману Чао в колата. Мн ми се иска да се върна там със същите дребни злободневия и тревогички.

# 1 038
Момичета, идвам да ви напомня да си свалите Е-Здраве. Наистина върши работа. Примерно да не се чудите кога точно трябваше да си поръчате/ вземете Золадекса.
🥰

# 1 039
Момичета, идвам да ви напомня да си свалите Е-Здраве. Наистина върши работа. Примерно да не се чудите кога точно трябваше да си поръчате/ вземете Золадекса.
🥰
Аз пробвах, но въобще не успях да се логна. Как става тоя номер 😵‍💫

# 1 040
🥰
Аз пробвах, но въобще не успях да се логна. Как става тоя номер 😵‍💫
Аз се логнах с е- подпис. Може да сканираш QR кода, когато посетиш ЛЛ, ако не ти се занимава с регистрация на е- подписи.

# 1 041
Здравейте!

Бях диагностирана с рак на гърдата и бях подложена на  предоперативна химиотерапия. Вече имах 12 вливки седмично, а сега минахме на друга схема с 4 вливки триседмично. След шестата или седмата  вливка започна на усещам тежест в корема, и тя не се минава вече през 2 месеца. Онколожка ми предписа някакви хапчета, те не ми помогнаха. Преди месец ходих на коремен хирург, палпира ме и каза, че всичко е наред. Обаче тежестта остана. Като има пудовка в корема си, болка няма.
Храната си усвоява нормално. Тегло ми намалява през химио.
Моля споделете, ако имате същия опит.

Чужденка съм, затова мога да правя грешки в писането ми, моля ви прошка за тях.

Желая здраве на всички. 

# 1 042
Myshene, гинеколог следва да се посети, според мен, ако не си ходила скоро. Може би и ехограф на корем, ако не е правен скоро. Аз бях на следоперативна химиотерапия и не мога да взема отношение за страничните ефекти в случая, защото лекарствата са други.

# 1 043
Палпирането от коремен хирург не е достатъчно. Трябва преглед от гастроентеролог с ехограф.  Възможно е да се касае за гинекологичен проблем, ако болката е в долната част на корема, тогава трябва преглед от гинеколог с вагинален ехограф. Тогава може да се прецени какъв е проблемът и да се назначи лечение.

# 1 044
Здравейте, на мен вече една седмица след първата вливка доцетаксел ме боли корем. Имам чувството, че ми се развали стомаха. Аз миналата година имах язва, която лекува и сега май отново започва същия проблем. При вас имало ли е такъв ефект?

# 1 045
Здравейте,

Да Ви попитам, боледували ли сте по време на химиотерапия и как го прекарахте? Мен в неделята ме подхванаха болки в гърлото и хрема, цялата носоглътка ме болеше и главата също, в понеделник вдигнах 38.1 , четох навсякъде, че е много опасно да имаш температура по време на химио и се ошашках. Ходих при онколога, изписа ми Амоксиклав , че имам и леки наченки на налепи по сливиците. Сутринта температура нямах, ама сега взех пак да я вдигам, знам, че трябват 3 приема поне да подейства, ама ще изперкам, левкоцитите ги гледахме миналата седмица и уж бях в норма, на долният край обаче. Чудя се дали съм настинала или ми се е сринал много имунитета от вливките, иначе правих тест за ковид и грип А Б и е отрицателен.

# 1 046
  • София
Шайло, най-вероятно и двете - имунитета ти е паднал от химията и си хванала вирус. Пий си антибиотика и изчакай малко да подейства, трябва време.

# 1 047
Аз бях болна по време на химиото, беше вирус, защото първо го хвана мъжът ми и пет дена след него се разболях и аз.
Имах висока температура, хрема, кашлица, изобщо пълна програма. Пих парацетамол за температурата, капех ксилометазолин в носа и пих ACC за кашлицата. Гледах да хапвам силна храна, за да са ми наред показателите за следващото вливане.
В момента има гаден вирус, не е просто падане на имунитет.
И това ще мине. Heart

# 1 048
Здрасти Opossum,

При теб за колко време мина долу горе? При мен въпреки двете хапчета антибиотик е 37.7/8 и не пада : / , притеснявам се да не е станала инфекция, ще ходя и на УНГ за всеки случай.

# 1 049
Shaylo, за два дена мина темхературата. Хремата и кашлицата около седмица.
Две хапчета антибиотик нищо не са, изкарай си целия курс на лечение.
Питай дали да не пиеш и пароцетамол като имаш температура.
Температура под 38 градуса не е опасна, аз вдигнах веднъж и без да съм болна по време на червената химия, писах на д-р Кралева и тя ми каза, че е нормално и да пия парацетамол.
Иди на УНГ, разбира се, ако усещаш че имаш усложнения.
Също така гледай да се храниш добре и да пиеш течности. Лимонада от вода и малко лимонов сок например. Аз си правех и бульон от пилешки фенери и зеленчуци, после прецеден и пак с малко лимонов сок.
Мисля че хората отдават прекалено голямо значение какво е опасно и какво не по време на химиотерапията, а то си е просто еднэ лечение. Аз и работех навън, и пътувах, и боледувах.... просто е дискомфортно, но не мисля че е по-опасно от всяко боледуване, усложнеия винаги може да има.
Не го мисли толкова, ще мине. Спокойствие и силна храна, нали знаеш. WinkHug

Общи условия

Активация на акаунт