Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 69 477
  • 1 158
  •   2
Отговори
# 1 050
Opossum,

Благодаря ти, ще се опитам да се успокоя Grinning На мен гърлото ми е слабо място, преди 3г направих над 10 гнойни ангини и затова сега имайки предвид ситуацията съм се наплашила. А и понеже явно сливиците ми са издали багажа, всичко отива към ушите ми и сега са заглъхнали яко, та трябва да отида на УНГ. Иначе парацетамол пия ако се вдигне над 38 , като е по-ниска гледам да я наблюдавам, сега не пих защото исках да видя дали ще падне от антибиотика, ама ТЦ Grinning

# 1 051
Шайло, ти си изпила две хапчета антибиотик, което е нищо. Изчакай още малко, да се понатрупа лекарството. И аз вдигнах температура по време на химиотерапията, като страничен ефект, на 3та вливка, но падна след няколко часа. Случва се. Не е толкова фатално. В Интернет каквито и да четеш,все е страшно.
 Момичета, с какво се мазахте по време на лъчетерапията, че взе да ме сърби вече. На 12 процедура съм. Още 8 остават.

# 1 052
Дефламол след 19-тата процедура като се зачерви кожата + компреси със смрадлика (тетра). (По съвет от лекарката)
Компресите със смрадлика много ми помогнаха, силно ги препоръчвам. Елементарно нещо, а помага колкото лекарствата, че може би и повече.
Haidi, непременно кажи следващия път като отидеш, че те сърби. Огледай дали имаш и зачервяване. Би трябвало веднага да те прегледа лекар и да ти каже кокво да правиш. Недей да чакаш да стане по-зле или да разчиташ, че все ще изкараш останалите процедури.
Изгарянето става много бързо, буквално единия ден сутринта е леко зачервяване и до вечерта може да си на рани. Вземай мерки веднага.

# 1 053
Аз пък бях с висока температура след вливка и грипоподобни два три дни. Говоря за наистина висока, над 39, обаче съм проклет инат и не пиех нищо, лежах от сутрин до вечер и се охлаждах на едни замръзнали възглавнички за хладилна чанта, увити в кърпи. И сега след кадцайлата пак вдигам и ми гори главата, но си ходя и на работа и тн. Обаче след третата кадцайла, когато в коц Плд при левкоцити 3, решиха да ми сложат дексаметазон, незнайно защо, първия ден и на втория пак с декса и зофран премедикация ме наляха, страшно ми бутнаха имунитета и банална настинка ме бутна жестоко за две седмици….
Не можех да стана от леглото, оглушах с двете уши, двоен отит, с двоен синуит, с двоен конпнктивит, плюс кашлицата и проблемите с белия дроб. Тогава вече темп беше най-малкия проблем. После бях на унг и човекът се хвана за главата. Та така, тогава се разделихме с лпбимия коц и продължих в Пълмед. Внимателно с вирусчетата, всичко си преминава, но иска ПОЧИВКА и както е казала Opossum, здрава храна и ведра мисъл, щом аз тогава прескочих трапа, не се мре така лесно.

# 1 054
Оф, момичета, как разбрахте къде сте разпределени в ТЕЛК? Нали уж веднага дават дата, а аз ни писмо имам, ни в e-gov виждам нещо. И в сайта на НОИ гледах, ама и там няма.

# 1 055
  • Добрич
Пращат съобщение на електронната поща, а освен това и в сайта за медицинската експертиза го пише.

Линк

# 1 056
Мацки,
Тез, дето сте приключили преди две-три години, правили ли сте си вежди,  перманентен грим и ботокс след лечението?
Чак в края на ноември съм на диспансер, а да ходя да питам онколога дали е безопасно за нас ми се струва неуважително някак 😀

# 1 057
Вежди направих веднага след лечението, не съм се и сетила да питам дали е вредно. Все пак и аз душа нося, трябваше да го боря този външен вид някак... Късмет и сили на минаващите през тази гадост!

# 1 058
Дексометазонът сваля имунитета, Зофран - не. Но основното, което го компрометира е химията, не случайно се сриват левкоцитите и слагат Неуласта.
Когато бях на химия, още преди пандемията, дъщеря ми забрани да се возя в градски транспорт без маска, в големи магазини да влизам без маска, на работа също бях с маска. Това налагаха да спазват и пациентите им в националната хематология.
Спазвайки тези мерки, бях абсолютно здрава, нито вирус, нито бактерия, нищо не ме хвана.
Пазете се по време на химия! Черният дроб е достатъчно претоварен с нея, че успоредно с това да разгражда антибиотици и парацетамол.
П. П. И химиотерапията не е просто лечение като другите лечения, това е най-тежкото изпитание, на което можем да подложим организма си. Но е жизнено необходимо. Ползите надвишават вредите.

# 1 059
Мацки,
Тез, дето сте приключили преди две-три години, правили ли сте си вежди,  перманентен грим и ботокс след лечението?
Чак в края на ноември съм на диспансер, а да ходя да питам онколога дали е безопасно за нас ми се струва неуважително някак 😀
Защо да е неуважително? Ние не сме станали монахини, защото сме болни.
Даже напротив, това си е част от лечението.
Защо не пробваш да се обадиш на 1 от 8? Те правят курсове за гримиране за онкоболни, а освен това са жени, които са минали по нашия път и знаят какво е да шскаш да изглеждаш добре след терапиите. Мисля, че биха ти дали добър съвет, без да се чувстваш неудобно, че питаш.

# 1 060
Пращат съобщение на електронната поща, а освен това и в сайта за медицинската експертиза го пише.

Линк
Отваря ли ти този линк? Щото на мен ми дава това:

# 1 061
  • Добрич
Приветка, отваря се с електронен подпис. Влизам с КЕП на Борика.

# 1 062
  • София
Приветка, точно същата грешка ми дава на мен в момента, в който цъкна на вход за пациенти. А аз имам КЕП на Евротръст. Отказах се вече да се боря с този сайт.

Моли, ако е минало лечението и са се стабилизирали показателите, няма проблем. Основният риск е от инфекция, ако са ти ниски левкоцитите.

# 1 063
  • Северозапада
Аз пък много се опасявах, че ще хвана нещо от малката, но тази зима и хрема не съм имала. Дано и предстоящата ми е така!

# 1 064
Haidi, аз също се интересувам от лъчето. Бях чела, че помагат две кремчета r1 и r2, прилагам снимки. Ако някой ги е ползвал нека да сподели.                              
  Molly, в Пловдив ще има благотворително събитие за микроблейдинга при  рак на гърдата, може да ти е полезно. Прилагам снимка

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 07:39 от Vinci

Общи условия

Активация на акаунт