Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 85

• 69 581
  • 1 158
  •   1
Отговори
# 885
Shaylo, относно козметиката - по време на операциите и терапиите ползвах бебешка такава. Търсих и аз разни подходящи за такива като нас. Прочетох някъде по форумите, че бебешката е ок и потвърждавам, че при мен така се оказа.

# 886
  • Варна
Момичета,началото на септември изтича протокола за Резелигото.Пак ли се чака за одобрение от ЗК или автоматично се подновява от онкото.

# 887
Alatea, сега ми подновиха протокола за Тамоксифен (преди беше плюс Резелиго). Минах диспансерен преглед (кръвни и ехограф на корем) и после пуснаха електронно явно от онкото към касата, от където пък ми се обадиха след 3 дни, че след още 3 дни мога да ходя при личния лекар.

# 888
  • София
Обичайно трябва да отидеш при наблюдаващия онколог за преглед и издаване на нов протокол, оттам го пускат електронно към НЗОК, оттам ти звънят до 1-2 дни да отидеш при ЛЛ за рецепта.

# 889
Аз бях на ЯМР при В. Йорданов преди 2 седмици. Запазих си час по телефона за него за ЯМР, но все пак доплатих 100 лв. за да ми го разчете той. Незнам, ако не платиш друг ли го разчита. Дори бях с " връзки", че е син на приятелка на майка ми и пак си платих.

# 890
Ма хора, ми ще си плащаме, разбира се, няма връзки тук. Това си е труд и време, той не е в собствена клиника, такива са си правилата. Там стържат здраво, това е. Аз там съм при др Гергана Георгиева, изключително отзивчива, занимавам я по вайбър и винаги ми отговаря. Тя беше моята лекарка там още от началото. Тя се беше консултирала с Йорданов за моя случай тогава и беше организирала той да ме биопсира, бяха двамата заедно. Там апаратурата е наистина добра, мисля и че всички лекари са адекватни, има комуникация между тях. И при началничката съм била на ревизия на резултат, тогава са гледали с Георгиева заедно отново диска, тъй като искаха точното ниво на едни лимфни възли в междуребрията. Според мен не плащайте грешни пари за избор, особено ако си нямате доверен човек там. Аз например си платих за Георгиева последният път, защото тя ми знае историята от началото.

# 891
Не подценявам на никой труда, образованието и времето. Да, никой не ни е викал. Но има лекари, на които бих дала и повече от благодарност и други, на които ме е яд, защото са загубили човешкото в себе си.

# 892
Здравейте!Не съм диагностицирана и надявам се ,да не бъда честно казано😔!Другата седмица ,ще потърся доктор!От няколко дни забелязах,че едната гърда доста се е изменила!По голяма е ,по плътна и от под мишницата напипвам нещо,но не мога да разбера лимф ли е или е бучка!Определено се усеща и не си внушавам!Пиша тек с молба ,някой да обясни как точно изглежда и как да опипам най правилно ,защото не смея да кажа на никой за момента ,за да не всявам паника докато не разбера!Какво точно да тэрся !Видимо има разлика,на пипане има също!По принцип не са ми еднакви гърдите ,при смяна на кг се променят ,имам 2 кърмени деца и съм на 35!Преживях огромен стрес ,последните години!очаквам вашите отговори!Благодаря ви!

# 893
Бубето, преди седмица бях в сходна на вашата ситуация. Отидох веднага на преглед - не чакайте и вие, в понеделник още търсете специалист, мен д-р Виктор Йорданов от Ситиклиник ме взе същия ден. Много съм доволна от него, обадете се и обяснете на регистратурата, че ви е много спешно. Ако няма възможност, вижте няколко страници назад, на мен ми препоръчаха доста други специалисти.
До прегледа ви съветвам да не се притеснявате толкова, аз се бях вцепенила, дори се разплаках на прегледа. Оказа се киста, лекаря ме нахока, че много чета преди да се консултирам със специалист. Спестете си този стрес, вярвайте, че всичко ще е наред. Успех пожелавам !

# 894
Привет, бубето:) Като бях малко по-млада и на мен ми се е случвало да имам несъразмерна структура на гърдите и понякога да напипвам разни неща, но не съм се вкарвала никога в подобни мисли. До над три годинки кърмех малкия, той сега е на 6г., значи аз съм била тогава на 43г, и се е случвало покрай кърменето да имам втърдявания, да напипвам разни неща, но са отминавали. Аз лично напипвах едно много миниатюрно топченце под мишницата, като топченце на кърфица, но никога не му обръщах внимание, даже не помня кога се е появило. На ппофилактичните от работа нищо не видяха, а си го имах. Няколко месеца по-късно отидох на профилактичен при друг образен и тогава изненада - биопсия, едно друго, 4мм образование, но слава Богу на време хванато, извазиха го и ето ме на жива и здрава пия си хапчетата и си слагам инжекцийката, кво да правя Simple Smile Отиди на добър образен да се  успокоиш, и се надявам, че ще са излишни тревогите ти.  На всички ни се случват такива напипвания, за това жените и мъжете трябва редовно да се следим Simple Smile
Аз в банята се поопипвам , за аномалии разрични от стандартните Simple Smile голям майтап съм, ама нямам голям избор, за всеки случай се преглеждам от време на време на ехо..

# 895
Здравей бубето.Ако става въпрос за Пловдив мога да ти препоръчам да отидеш при Валентин Иванов младши или доц.Дойкова,огромни специалисти.Първоначално бях при друг доктор който твърдеше че няма нищо притеснително.Направих консултация с Валентин Иванов и веднага хвана проблема.Аз да кажа ,че съм на 31г.При мен се напипваше бучка,дни преди менструацията в областта на бучката имаше син оттенък (за 1-2 дни)и мястото където беше бучката стоеше тип целулит.След раждането на първото ми дете,моя гинеколог ми обясни как палпаторно сама да преглеждам гърдите си,помня нещо,което ми каза тогава “Ако е бучка,няма как да я объркаш с нищо друго” и така си беше (поне при мен)
Действайте и не губете време.Здраве и късмет ти желая 💐

# 896
Вчера ми дойде цикъла!Прегледа Трабва да е сред това нали?За да знам когат да запазя час?

# 897
Момичета, струва ми се, че някоя беше писала за слюнчена жлеза преди време, но не откривам назад в писанията. Днес се събудих с подута слюнчена жлеза, след като смуках лимон малко ми спадна отока на бузата, но все си седи. В спешното ми предлагат да ме оставят 4-5 дни в болница да ме наливат с антибиотик и ношпа, за да се отпуши. Обаче аз не знам това съвместимо ли е с ХТ. Затова да питам тук дали някоя от вас е имала този проблем по време на ХТ , а и не знам колко е опасно. При положение, че ми спадна от лимона дали да не пробвам днес с това да се оправя и тогава да ходя на болница

# 898
jjjenq,според мен ако нямаш други симптоми, изчакай до понеделник и се консултирай с онколога, до тогава можеш да дъвчиш дъвки.

# 899
  • Добрич
bubeto89b, още от студентските години имах "бучици" от мастопатия в гърдите. По-късно от един дезодорант получих възпаление на л.в. и бучка под мишницата (още си е там).

Когато години по-късно ме диагностицираха с карцинома той не се виждаше и напипваше по никакъв начин (трима хирурзи не го напипаха), но на образните изследвания излезе. Лимфните ми възли са чисти.

Искам да кажа, че не всяка бучка е опасна и не бива да се вкарваш във филм предватително. Правилно са те посъветвали, трябва да направиш образно изследване и най-добре е да бъде ЯМР. Личният лекар може да те прати на ехограф или мамограф. Ако напишеш за кой град търсиш добър лекар, може да получиш конкретни имена. Вече са ти писали,  за София д-р Виктор Йорданов,  за Пловдив д-р Валентин Иванов,  за Варна д-р Вълкан Иванов.
В повечето случаи образуванията са доброкачествени. Освен това е възможно да изчезне след цикъла.

☆☆☆  

jjjenq, прибвай ако искаш гаргара с шарлан (студено пресовано слънчогледово олио). От студено пресованите масла това го дават, като най-добрия вариант. Прави чудеса и при зъбобол и при проблеми с венците, при бучки и др.  Пречиства организма и извлича токсини. Прави се 15-20 мин. по веднъж или два пъти на ден (в твоя случай, по-добре да започнеш с два пъти). Бях скептична, когато за първи път научих за гаргарата с шарлан, но се оказа, че наистина помага. Единия път на мен ми разнесе бучка на венеца, която не се повлия от антибиотика.

Ето информация.

Прочети и коментарите.
А в понеделник може да потърсиш лекар.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 13:38 от Вела

Общи условия

Активация на акаунт