Термин Ноември 2024 - 2 тема

• 39 478
  • 871
  •   1
Отговори
# 720
Съжалявам, но малко не разбрах, следене на какво? На бременност или някакъв друг пакет. Болничният се издава или от АГ или от личен лекар.

# 721
Бебето трябва да е записано при ЛЛ или педиатър.

# 722
Момичета, здравейте! Мисля че днес и аз за пръв път усетих бебка да хълца. Много ми стана интересно ☺️ Имам питане при вас колко време траеше хълцането? При моята бебка някъде към 10 мин . се усещаше леко тупкане по корема ми на едно и също място. Четох, че трябва вече да се усеща и разпознава от майката. Аз съм в 26+2г.с.

# 723
Днес ходих на масаж за бременни и много ми хареса, почувствах се толкова тонизирана и раздвижена след това, препоръчвам много - можело да се прави до 7ми месец включително Simple Smile

# 724
ЛуизаМар, а сложиха ли те да легнеш настрани? Масажираха ли ти краката, дупето, бричовете? Много ме блазни, доста схваната започвам да се усещам. Вече спрях и да тренирам, някъде до 5ти есец бях сравнително активна, но вече само ходя, а в тази жега и не ходя... И имам нужда от раздвижване на лимфата.

# 725
ЛуизаМар, а сложиха ли те да легнеш настрани? Масажираха ли ти краката, дупето, бричовете? Много ме блазни, доста схваната започвам да се усещам. Вече спрях и да тренирам, някъде до 5ти есец бях сравнително активна, но вече само ходя, а в тази жега и не ходя... И имам нужда от раздвижване на лимфата.

Лежах настрани със специална възглавничка за бременни от тези дето могат да се гушкат Grinning Масажираха ми гърба, краката с много леки движения, ходилата, ръцете и главата най-накрая, бричове и дупе - не. Ползва се само кокосово масло.

# 726
Момичета да се включа, скоро не съм Simple Smile Аз съм 27г.с тази седмица съм на преглед последно беше бебчо 640гр в 24гс или 23 нямам спомен, нямам подготвителни контракции, но вече от газирано много ме боли корем ако пия, а в началото само сода ми действаше добре… Става си ми зле някой път, особено от миризми 😀 И отделно бебето явно на моменти доста ми притиска някой орган или не знам и аз но си ме боли и усещам че е като натиск, даже в момента ми е така и съм полегнала дано се размести малко. Последно беше седалищно сега ще видим как ще е Simple Smile

# 727
Момичета, връщам се от преглед. Всичко с госпожицата е добре, но се притесних, че ми измери шийката на матката 2,4 см - 25 седмица. Изписа ми утрегестан вагинално и в понеделник иска пак да ме види. Някой в подобна ситуация, както и съвети Confused

# 728
На мен ми мина обременяването с глюкоза. Всички ми казаха колко е ужасна на вкус напитката, но моята беше хубава - с вкус на портокал и сладка, все едно сокче си пия. Резултатът беше добре, нямам гестационен диабет.

# 729
Здравейте,
Знам, че още е рано, но вчера на прегледа ми казаха, че бебето е седалищно, а до сега беше главично. Много се притесних дали ще се обърне. Мамите с втора и трета бременност, споделете как е било с предишните бебета.

# 730
На моя приятелка бебето се обърна седмица преди раждането, та, не мисля, че трябва отсега да се притесняваш. Ако не се лъжа повече ходене и разни упражнения помагат да се обърне.

Относно шийката, знам, че е хубаво да се следи и да си почиваш повече.

# 731
Здравейте,
Знам, че още е рано, но вчера на прегледа ми казаха, че бебето е седалищно, а до сега беше главично. Много се притесних дали ще се обърне. Мамите с втора и трета бременност, споделете как е било с предишните бебета.
Не съм с втора или трета, но бебето си сменя позицията супер често още. Няма абсолютно никаква причина за притеснение още.

# 732
Моята също е седалищно, или поне до последната ЖК беше така. По-големия ми проблем е, че много ме ръчка в ляво от пъпа, не знам коя част от тялото ѝ е там точно, но чак ми прилошава, когато седя, не знам какво се притиска, но ми се реве. Днес, я усещам супер много да шава, иначе не е особено активна. Май си промени генерално позицията, че усещам да ме рита на ново място. А коремът ми претърпя драматична промяна за няколко часа, от сутринта до сега - нищо общо. Стана доста по-изпъкнал и окръглен. Одеве 10 минути му се радвах само на корема, не го бях виждала така. 😂

# 733
Здравейте,

Моето е седалищно в момента. Дъщеря ми (първата бременност) се обърна сигурно 10 дни преди термина, тогава и аз много се бях притеснила кога и дали изобщо ще се обърне, но така или иначе нещата завършиха със секцио, така че не го мисли - както дойде! Relaxed

# 734
Единственото, което може да се направи, за да помогнеш да се обърне бебето е много движение, стълби, упражнения на топка. Но и това не е гаранция. И аз мисля, че още е рано и ще имат място да се въртят. При мен с първата бременност си беше застанала в изходна позиция още на втората фетална и не мръдна повече, сега уж пак е главично, но не смея да се надявам, че ще остане така.
Докъде сте с подготовката? Аз все си мисля, че имам много време и се успокоявам, че големите неща ги имаме от каката, но има някои дни, в които изпадам в ужас, че абсолютно нищо не съм подготвила вкъщи. Мислих си от септември да започна, но ми става все по-тежко и трудно, пък и тези жеги адски ме морят 🥵

Общи условия

Активация на акаунт