Термин Ноември 2024 - 2 тема

• 39 458
  • 871
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Останаха ми само дрешките на мен общо-взето, другите неща мисля, че вече сме ги взели като цяло, ние почнахме и преди 2 месеца някъде с покупките де. Искам последните 2 месеца да са ми спокойни и да не мисля за пазар, само да си подреждам, пера и гнездя 😀

Момичета, днес бях на тонове за пръв път и като ми овързаха корема и легнах, ми стана толкова зле моментално, тази вена кава ми разказа играта 😀 Поизправих се на кушетката и ми размина, та да знаете, ако на някоя също почне да ѝ призлява така - изправете се или легнете на лявата си страна.

# 736
Ние тепърва започнахме да пазаруваме, даже мислех по-скоро септември ама в момента всичко е доста намалено и решихме да си спестим тези пари. Иначе и аз все по-често се уморявам по-бързо, на обяд ако не дремна направо не издържам до вечерта. Все си казвам то има много време, но и на мен ми се иска в последния месец да си почивам повече хаха.

# 737
Края на август мислим да вземем количката, защото в aiko има хубаво намаление на бебешки продукти. А и тази,която сме харесали, е на същата цена като да си я купим от чужбина и най-вероятно ще ползваме айко.

Ние в момента сме на море, уж сме на нашата си къща. Да ви кажа не ми е толкова хубаво като минали години. С прекалено много неща трябва да се съобразявам, аз най-много от всичко обичам да се пека като кебапче на плажа - ту наляво, ту надясно. Сега седя под сянката, коктейл не мога да пия, кафе гледам по 1 само, половината неща, които ми се хапват гледам да ги избягвам, във водата не влизам.... Прибираме се като стане много жега вкъщи. Абе нещо не мога да си изкарам както трябва. Само аз ли съм такава капризна? Отделно започна да ме мори много задух, от влагата и жегата понякога едва дишам. Супер дискомфортно е....
Добре че няма да сме най-бременни в най-големите жеги, че то не си е работа....

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 19:16 от slanchogledka^

# 738
Здравейте , момичета ! Надявам се да не ми се разсърди никоя от вас и да не провокирам във вас отрицателни мисли , но ….. страх ли ви е? И ако да - как се справяте със страха …..в последно време се усещам доста притеснена - ще бъде ли наред всичко с мен и с бебето ? Как да го родя , ако всъщност има право да избирам въобще …. Всичко при мен вървеше гладко и спокойно , докато миналия месец не отидох за първа консултация при вече окончателната ми лекарка , която ме шокира с това , че бременността ми всъщност е непрофилалтирана , след като не са ми изписали досега аспирин , назначи ми фраксипарин заради граничен кръвоток от едната маточна вена и разказа за най-страшните варианти за развитие на прееклампсия или ретардация .. давам си сметка , че положението ми не е толкова драматично и тя се презастрахова , но не успявам да се справя сама..надявам се да не разстроя никой и да ми дадете съвети как всъщност да гледам положително на този най-вълшебен и съществен момент в живота на жената..

# 739
Ние сега края на август мислим да вземем количката, защото в aiko има хубаво намаление на бебешки продукти. А и тази,коятосме харесали, е на същата цена като да си я купим от чужбина и най-вероятно ще ползваме айко.

Ние в момента сме на море, уж ме на нашата си къща. Да ви кажа не ми е толкова хубаво като минали години. С прекалено много неща трябва да се съобразявам, аз най-много от всичко обичам да се пека като кебапче на плажа- ту наляво, ту надясно. Сега седя под сянката, коктейл не мога да пия, кафе гледам по 1 само, половината неща, които ми се хапват гледам да ги избягвам.... Прибираме се като стане много жега вкъщи. Абе нещо не мога да си изкарам както трябва. Само аз ли съм такава капризна? Отделно започна да ме мори много задух, от влагата и жегата понякога едва дишам. Супер дискомфортно е....
Добре че няма да сме най-бременни в най-големите жеги, че то не си е работа....

Аз съм супер зиморничава по принцип и обичам топлото. Е, сега не мога да издържам на топло въобще. Голяма мъка ми е. Чакам зимата с нетърпение

# 740
Здравейте , момичета ! Надявам се да не ми се разсърди никоя от вас и да не провокирам във вас отрицателни мисли , но ….. страх ли ви е? И ако да - как се справяте със страха …..в последно време се усещам доста притеснена - ще бъде ли наред всичко с мен и с бебето ? Как да го родя , ако всъщност има право да избирам въобще …. Всичко при мен вървеше гладко и спокойно , докато миналия месец не отидох за първа консултация при вече окончателната ми лекарка , която ме шокира с това , че бременността ми всъщност е непрофилалтирана , след като не са ми изписали досега аспирин , назначи ми фраксипарин заради граничен кръвоток от едната маточна вена и разказа за най-страшните варианти за развитие на прееклампсия или ретардация .. давам си сметка , че положението ми не е толкова драматично и тя се презастрахова , но не успявам да се справя сама..надявам се да не разстроя никой и да ми дадете съвети как всъщност да гледам положително на този най-вълшебен и съществен момент в живота на жената..
Аз имам ретардация на едното дете (близнаци). Също съмнения за лош кръвооток, но ми казаха, че няма никакъв смисъл от кръворазреждащи на този късен етап. Диагнозата дойде в 22ра седмица, което за жалост е доста ранна ретардация…обикновено се проявява в 30-32+…
Няма много как да се справиш напълно със страха…аз свикнах да живея с мисълта, че може да остане само едно дете и тн. Свикнах и с мисълта, че наистина всичко може да се случи…
Погледах малко научно популярни филми с проф. Николайдес, който е бащата на феталната медицана в днешно време. Видях, че леталният вътреутробен изход не е мит…и просто се опитвам да се доверя на тялото си, че знае какво да прави.
Няма как да няма страх…говоря за проблемите си с избрани хора и това ми помага да ги осъзная.
Определено късните и гадни усложнения не са мит.
Както бях поръчала количката, така я отказах преди седмица.
Нищо повече не съм купувала…разбира се рискът при близнаци и то след инвитро се покачва много, за това не бих се психясвала при нормална бременност прекалено много.

# 741
Ние си позволихме да вземем количката, легълце и скрин за повиване - в Айко има 20% и … крещеше “купи ме, купи ме…” 🧐
Нещата са в гаража и няма да го сглабяме до октомври.

Аз искам да ви питам друго - тази сутрин както и преди малко изкарах сополоподобна консистенция, но с кървав цвят. Беше ми запушен носа, мм се оплака, че много хъркам и аз да си почистя носоглътката и от гърлото същото излезна. Не ми тече кръв иначе от носа. Не ме боли нищо, освен връзките на матката, но влизам в нова г.с. и винаги съм неразположена на този етап. Та… някой нещо да доложи по въпроса с носа/гърлото и кръвта?

# 742
От носа и гърлото ли излезе? Нищо ти няма!

# 743
Врабченце, от самото начало на бременността запушен и кървящ нос са ми най-постоянните симптоми... Питах АГ, тя ми обясни,че е абсолютно нормално, увеличен кръвообем в организма и т.н. Чак ми се е случвало да ми текне кръв спонтанно, както си ходя или спя, а ако реша да почистя - става страшно. Спокойно, не е нищо притеснително това! И от гърлото съм имала.

# 744
Да, да, точно!
Ох, успокоих се, мамита!
Благодаря!
Продължавам да си хъркам значи 😃🧸

# 745
Аз днес минах на УЗ бебето е 1.100кг, главично е за сега, но и аз мисля че може да се върти все още😀 Да ви кажа в айко има -20% на бебешки и детски стоки до 18ти август аз днес взех че видях, но пък ние сме взели каквото трябва още малко дребни работи Simple Smile Мен ме сви леко корема не знам при вас има ли такива болки някакви от време на време, проблема е че не ги различавам дали не са си от корем и газове, защото преди си ме болеше но сега отдавам всичко на бремеността и се чудя дали са нормални, предполагам ако има проблем ще се види на преглед нали? Защото днес бях и всичко е наред

# 746
Свиването на корема вероятно са контракциите на Бракстън-Хикс. Напълно нормални са

# 747
  • София
Anniey, бъди силна и вярвай, аз изобщо не съм вярваща, но в последната 1.5 г се убедих че съдбата ни е начертала пътя си и каквото и да правим срещу нея не може да излезем.

Относно страховете при мен чисто физически и с мен и с бебето всичко върви добре, чак прекалено и това малко ме плаши. И ме е страх от момента в който ще ме оставят сама с бебето и няма да знам какво да го правя.

Вчера се възползвахме от промоцията в Аико и купихме креватче и матраче заедно с няколко по дребни неща. Но аз имам количка, доста дпуги неща и супер много дрешки от сестра ми, даже живи и здрави момченцата ще са родени в 1 месец, голям късмет за мен

# 748
И ние днес се възползвахме от Айко и накупихме мебелите, матрака и разни протектори, комплекти за кошарата, за количката, доста съм щастлива, зареждат ме бебешките неща определено 😍❤ сега ще сглобяват таткото и чичото 😍
Количката я взехме от брат ми щ, както бях споделила, остана да купим и някаква готина ваничка със стойка, но тези в Айко не ми харесаха.
И вече разни дребни неща, но тях ще ги оставя за есента.
А за страховете, аз си поставих нарочно блокажи, появи ли се подобна мисъл в главата ми гледах на секундата да я отхвърля, аз съм с една загуба в ранните седмици миналата година и първите месеци често ми се случваше да изпадам в разни паники, но гледах за няколко секунди а се мобилизирам. Сега като видях, че всичко е наред изобщо даже не мисля за “лошите неща”, а повярвайте ми изчела съм всичко що може и съм наясно с реалността покрай бременността и раждането, не живея с глава заровена в пясъка. Но и не искам да си карам най-прекрасния период в живота( и така желан) изпълнен с паника и страхове.

# 749
Инфлуенснахте ме с това Айко и аз засилих един матрак вчера, посред нощ. 😀 Чакам го да пристигне следващата седмица, нищо, че леглото все още не е дошло.

Общи условия

Активация на акаунт