Термин Ноември 2024 - 2 тема

• 39 442
  • 871
  •   1
Отговори
# 750
Правилно, на мен жената на брат ми ми каза и дойдохме в най-голямото в Люлин, добре, че успяхме да уредим и бус, че да можем да си превозим всичко 😂 този уикенд ще се сглобява

# 751
  • София
И ние вчера бяхме в Айко за матраче 😀 Вие какво взехте? Ние Магнифлекс Пиер Карден, уж е най-препоръчван…вече е в сглобеното легълце ❤

# 752
  • София
И аз взех това на Пиер Карден Joy.
Но се разбрах да си го вземем с креватчето през октомври. Мерак ми е, но няма нужда да ги заобикалям.
Гледах помпите за кърма,препоръчаха ми Медела, но как да дам 250 лева като не знам дали ще имам кърма чак за изцеждане. Затова мисля че е по разумно да взема ръчна, пък после ако трябва да купувам друга. Вие какво мислите?

# 753
  • София
Аз взех Медела Соло от немския амазон, просто беше много намалена (75 евро беше) и реших, че си заслужава риска от покупката сега, пък ще видим като дойде ред дали ще я ползвам…иначе съм по-скоро да не се бърза с по-скъпите, ако са си на редовна цена.

# 754
Аз за помпата ще изчакам.
Със сина ми си взех ръчна, много ненужна покупка. Той приемаше само от гърда, имах си кърма, а едвам изцеждах 60 мл със зор ...
Сега ми се иска да имам, защото не ми се ще пак да съм вързана през 2 часа и да не мога да си сваля бебето от гърдите, кърмех на повикване, имам чувството непрекъснато, а го отбих на 2 години и нещо... Сега не ми се ще да в така, ама съм се убедила, че планове и реалност е съвсем различно 😁 в краен случай мъжът ми ще търчи за помпа.

# 755
И аз поръчах този на Пиер Карден. 😀

# 756
Най-добре за бебчо- Пиер карден и ние 😂

Аз помпа си взех от тик на Авен- четох мнооого добри отзиви за нея: https://kati-eshop.com/
Взех и стъклените шишета на Авен пак от там. ❤

# 757
окончателната ми лекарка , която ме шокира с това , че бременността ми всъщност е непрофилалтирана , след като не са ми изписали досега аспирин , назначи ми фраксипарин заради граничен кръвоток от едната маточна вена и разказа за най-страшните варианти за развитие на прееклампсия или ретардация ..
Това означава ли, че всяка бременна трябва да пие аспирин или друго кръворазреждащо, за да е сигурна, че е намалила риска от ретардация при детето? Не съм изпила и един аспирин досега, явно вече е и късно. А толкова други мерки взех да е психически здраво детето. Какво е това с аспирина сега? Не го изписват на всяка, защо?

# 758
окончателната ми лекарка , която ме шокира с това , че бременността ми всъщност е непрофилалтирана , след като не са ми изписали досега аспирин , назначи ми фраксипарин заради граничен кръвоток от едната маточна вена и разказа за най-страшните варианти за развитие на прееклампсия или ретардация ..
Това означава ли, че всяка бременна трябва да пие аспирин или друго кръворазреждащо, за да е сигурна, че е намалила риска от ретардация при детето? Не съм изпила и един аспирин досега, явно вече е и късно. А толкова други мерки взех да е психически здраво детето. Какво е това с аспирина сега? Не го изписват на всяка, защо?
Това с аспирина е едно голямо нищо. Първо изказването на лекарката не е правилно. Няма такова нещо като ‘непрофилактирана’ бременност, ако не е пит Аспирин. Аспиринът се изписва при повишен риск от прееклампсия в 12-13та седмица. Също така той не предотвратява настъпването на ретардация. Освен това в случая няма ретардация, а предполагаемо лошо кръвоснабдяване на матката. Това дали ще настъпи ретардация или друго в случая изобщо не е ясно.
Причините за ретардация са много и кръвоснабдяване на матката рядко е една от тях. Най-често е лошо развита плацента (нещо, което се случва още в първото тримесечие).
Освен това има и допълнителни фактори, които завишават риска (диабет, много ниско тегло на майката, тежка анемия, възраст на майката (под 18 и над 35), лоша пъпна връв, многоплодна бременност, хромозомни аномалии на плода или плацентата, тн).
Изобщо не го мислете този Аспирин. Това е доста остаряло разбиране…
Изобщо не я мислете и ретардацията…тя също е рядка. Ако децата са м/у 10-90% перцентила в тегло, обиколка на глава, корем и дължина на фемур, няма никакъв повод за притеснение.

# 759

Не, в никакъв случай. Аспиринът разрежда кръвта и може да доведе до кръвоизливи. Не е безопасен, просто в някои случаи ползите са повече от вредите. В никакъв случай не трябва всяка бременна да го пие профилактично, дори ако е болна жената, пак не бива да пие аспирин ей така

# 760
Аспирин и кръворазреждащи като цяло не се приемат на своя гласа просто така, изписват се на хората спрямо нуждите им. В никакъв случай не ги пийте просто така. Ако има необходимост, ще ви каже АГ

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 21:45 от miaa7

# 761
  • София
И задължително и с хематолог консултация.

# 762
  • София
Аз пия аспирин вечер заради тромбофилия, по спомен са до 34 седмица. Предписани от АГ и след консултация с хематолог. Първите 14 седмици биех клексан. На за късмет знаех за тромбофилията преди бебето.

# 763
И аз съм на клексан от началото до края обаче, отново заради тромбофилия.

# 764
Аз също съм на фракси/клексан и аспирин от началото на бременността.  Не знам кога ще ми ги спрат, но в момента съм 27г.с.

Общи условия

Активация на акаунт