Термин Ноември 2024 - 2 тема

• 39 400
  • 871
  •   1
Отговори
# 765
Благодаря за отговорите, момичета! Hug Че се бях притеснила с тоя аспирин.

# 766
Момичета, усещате ли болка в срамната кост? Четох, че е нормална и е подготвителна за раждането, но не знам до каква степен на болка.  Не е постоянна. По-силна е вечер и сутрин. Не съм говорила с АГ, защото съм на преглед за ЖК и мисля тогава да спомена.

# 767
По принцип, ако си с тромбофилия, спират се 10 дни след раждане инжекциите.

Аз вече започнах да изпитвам някакъв подобен дискомфорт в срамните кости, но си го обяснявам и аз с подготовката на организма към раждането, при мен сякаш вечер се усеща повече.

# 768
Аз от време на време усещам такава болка, но може да е на няколко дни веднъж тоест не е никак често да кажем, но някой път усещам бях чела че е нормално също и не съм се притеснявала. Simple Smile
Момичета, които сте с втора бременност нова помпа ли ще взимате или ще ползвате старата, гледам доста мами взимат нова аз не знам тя е доста запазена но знаете все пак си се зацапва пластмасата и захабява там където са маркучи, гумички и т.н

# 769
Не съм сигурна, дали говорим за същата болка, но кръглата връзка на маткат минава през влагалището до срамните устни. Връзките се разтягат все още доста, тъй като децата наддават доста повече грамове в тези седмици и матката се разширява все още.
Нормално е да се усеща пробождане отдолу. Причината обикновено е разтягането на едната връзка на матката. Не знам на Бг, дали ‘връзка’ е правилният превод.
Разбира се трябва да се консултирате с АГ-то си.

# 770
Аз не бих казала, че е някаква силна болка или нещо подобно има дискомфорт някакъв, но по-скоро като разтягане се усеща, не мога са го оприлича. Но и при мен определено не е всеки ден.

# 771
Еха колко сте изписали! Аз за болките в срамната кост вече бях ви се оплакала- е продължават си още 😂.
Аз имам електрическа помпа на Медела и мисля пак нея да си ползвам, май може да се вземе нов маркуч, но не съм търсила все още. Иначе аз съм я ползвала броени пъти понеже дъщеря ми си сучеше от гърда. Свърши ми работа,но по принцип мисля, че са малко прехвалени Медела, за тази на Авент съм чувала много добри отзиви от познати.
Бяхте писали и за страховете- аз си мислих, че с втора бременност изобщо няма да се притеснявам, ама не е така. Все се страхувам да не родя по-рано, дали ще успея пак естествено, като ме заболи нещо все лягам да си почивам, че да не стане някоя беля, особено и като съм с малко дете, което се налага да вдигам понякога и което все нещо се разболява и няма как аз да се опазя.😕🙄

# 772
Момичета колко често усещате мъниците. Аз съм 27г.с.+5 и от както съм в 27 седмица сякаш рита по-рядко и по-слабо, а на прегледа на 9ти всичко беше наред и беше вече килограм.

# 773
  • София
Аз от днес съм в 25 седмица. Откакто го усетих за 1 път мисля в 19-а всеки ден ме подритва многократно, особено като лежа по гръб, дори почти веднага видяхме и движения по корема и сега си го гледам всяко вечер. Докато работя на стола е като гъдел по скоро.
Но при мен плацентата е задна и го отдавам на това, както и на факта че нямам сланинка по корема и двете няма как да "оберат" движенията му.

# 774
Аз усещам всеки ден многократно моята бебка. Даже по обяд е толкова активна, че дори и да искам да легна за дрямка не ме оставя. Примирих се вече, че няма да се спи на обяд. 🤣  Аз съм в 27г.с. със задна плацента. Движенията много се изразяват на корема ми 😁 понякога става толкова смешен корема ми от нейното положение, че чак се мъча да я побутна малко, за да се измести. 🤣

# 775
Момичета, аз знам, че отивам много далеч 😁
Ами днес си мислех за първия празник живот и здраве на бебетата - погачата. И се зачудих какво е вашето мнение.
Синът ми се роди лятото и неговата правих на двора, викнах най-близки приятели и роднини. Сега обаче, в зимните месеци ми е чудно как ще се процедира. На заведение ми е странно, а вътре вкъщи мога да събера максимум 7-8 жени и то в бум с вируси, чак от сега ме притеснява 🫤

# 776
  • София
Ох, за погачата и аз мислех. Май се прави около 40 ден, по мои изчисления това ще е около Коледа, но и да не беше е точно сезонът на вируси. И грам не ми се занимава, а мъжът ми е по тези панаири.

# 777
Ох, за погачата и аз мислех. Май се прави около 40 ден, по мои изчисления това ще е около Коледа, но и да не беше е точно сезонът на вируси. И грам не ми се занимава, а мъжът ми е по тези панаири.
И на мен, ама изобщо...
В крайна сметка ще викна 3-4 приятелки да пием кафе и ядем сладко, ама такива, за които съм сигурна, че няма да дойдат болни 🤣

# 778
За погачата и аз съм се чудила живот и здраве. При нас също малко се получава, че би било гъчканица в апартамента, а хич не ми се иска по заведения, обичам по семплите неща. Бих могла при нашите на двора, но времето бая трябва да е нас. Joy Лошото е, че както и да ги свеждам до минимум си се въртят около 10 човека. Като цяло знам, че по-важното в случая е на 40-тия ден да се отиде до църква за молитва на бебчето, а самата почерка не е проблем малко да варира с времето.

# 779
  • София
Охх и аз съм в чуденка…засега съм решила да идем семейно на 40-тия ден за бяла молитва на бебето, а пък самата погача с приятелки да е след 2-3 месеца, да е поукрепнало малко. За самия ритуал мисля, че не е задължително да е точно на 40-ти ден, само за молитвата.

Общи условия

Активация на акаунт