Термин Ноември 2024 - 2 тема

• 39 392
  • 871
  •   1
Отговори
# 780
Ох, и аз не съм по тези неща, но жена ми ще иска, тя си е християнка и мисля да я оставя да си организира погачи, молитви, каквото и да е. Аз съм атеистка и въобще дори кръщенето ми е излишно, камо ли молитви на 40-ти ден. А по-близките ѝ приятели са едно 15 души, почти всички са жени и не знам как ще опазим бебка от вируси на тази погача. Надявам се кърменето да помогне за имунната система, а и да не идват болни.
Всички се вълнуват за бебето, първо бебе е в компанията, и е възможно някой да не прецени добре здравословното си състояние и риска.
Мен повече ме тревожи, че всички искат да дойдат на изписването, но дори да се изпишем само с двете баби, като се приберем, пак всички ще искат да дойдат, което е нормално. И ние сме ходили да видим тридневно бебе, но майката много-много не я пазеше и всички се изсипаха тогава. Нямаше проблеми, но към 4-тия месец влязоха в болница за една седмица заради някаква простуда, бяха пратили бебето на село при баба и така, върна се болно.

# 781
Някой има ли отклонения при Д димер и ft4, при мен д димера е леко завишен, а фт4 под нормата, днес съм на преглед и ще видя какво ще правим

# 782
Стойностите са различни  за тези показатели спрямо напредването на бременността. Нека лекар да ги види.

# 783
  • Sofia
За погача и аз се чудя в този вирусен сезон, а и роднините са на 400 км а и няма къде да ги настанявам. В къщи е тясно и не е за събиране на хора. При молитвата в църква на 40-тия ден какво се носи в църквата?

# 784
  • София
Аз от вчера, от една разходка се чудя дали сте взимали, или тези с опит пробвали колани за бременни, които поддържат корема и какви са отзивите. Засега нямам нужда и не ми тежи, но понеже съм леко прегърбена се усетих, че може би се прегърбвам повече, дори се замислих да си купя ортеза за гръб, за да проверя дали ще ме държи по-изправена.

# 785
Здравейте, аз не смятам да събирам никой камо ли в сезона на вирусите при такова малко бебче и съм предопредила, че към март ще го видят хаха хем ми е второ дете. Моя приятелка наскоро прави и седмица след това бебето е болно, а няма и 2 месеца. За мен е напълно излишно и това са измислени празници от преди 10-на години.
Напоследък нямам никаква енергия. Бях решила от рано всичко да ми е готово, а нямам сили даже да разгледам старите дрешки и отбера някой. Може би защото от околко седмица иска един вирус да ме събори, но аз не сму се давам Simple Smile

# 786
Никакви погачи няма да правя, с първото също не правих. Ще дойдат по 1-2 приятелки и близки, но не наведнъж, колкото да видят бебчето и да се почерпим набързо, но като стане на 2-3 месеца.

# 787
Момичета, връщам се от преглед. Бях споменала миналата седмица, че шийката ми е 2,4 см и въпреки лекарствата, днес е станала на 2 см. Ще ми поставя песар, за да не стане някоя друга беля. Confused

# 788
И аз не мисля да правя погача, задължително ще отидем до църквата, ако беше по към пролетта-лятото щях да събера повече хора, но нашата ще се пада януари месец, баш, когато масово боледуват. Ще поканя и аз най-близките и това ще е, на първо място важното е бебчето да е добре.

# 789
  • София
Момичета, връщам се от преглед. Бях споменала миналата седмица, че шийката ми е 2,4 см и въпреки лекарствата, днес е станала на 2 см. Ще ми поставя песар, за да не стане някоя друга беля. Confused

Ехх много неприятно, почивай си повече, още малко ни остава 🍀

Което пък направо си е изумително де, поне за мен 🙂

# 790

Ехх много неприятно, почивай си повече, още малко ни остава 🍀

Което пък направо си е изумително де, поне за мен 🙂

Да, в крайна сметка важното е да изкарам до безопасните седмици, в което разбира се съм позитивно настроена. Blush

# 791
Някой ходил ли е скоро при д-р Начев (ендокринолога) в Майчин дом - София, ще ми се наложи да пия Л тироксин по всяка вероятност, последно се ходеше и се чакаше там на място без час, дали е по същия начин?

# 792
Момичета,
имам питанка - в 27 г.с. съм -
имате ли болки в кръста като стоите прави или като ставате от леглото? Аз не мога да кача едни стълби без да почивам, да не говорим за дълги разходки. 🙄 След като пусна пералнята трябва да си легна. Като си полегна и изпъна гърба всичко отминава и болките спират. В корема ту имам, ту нямам болка, изхождам се редовно, от запека получавам втвърдяване инак и факсове в корема, но болките са във връзките или в горната част при стомаха. Напоследък и при ребърцата. Втвърдявания имам ли, веднага лягам да си почина (3х2 Магнерот взимам за тях).

Сега започва филмът - четох за отлепена плацента в последен триместър и ми настръхнаха косите. Тя била комбинация на болки в кръста и в корема. Но понякога без кървене. Сега, аз имах леко отлепване в първи триместър, но си се беше оправила от самосебе си плацентата. 🥸 Разбра се за това на ФМI, когато док намери само хематома от отлепването.
Последно съм била на рутинен преглед на 8.8. Всичко беше ок. Не знам сега, филмирам ли се излишно или тия болки в кръста са си съвсем редовни? Какво ще кажете? Иначе другата седмица съм на преглед при док, при който съм си избрала да раждам. После на 3-и на рутинен при наблюдаващия и на 13-и на последна ФМ. Не знам, на всички прегледи всичко изглеждаше топ, обаче като смъртна се притеснявам (имам една загуба на близнаци в 10-а г.с. преди това и сигурно затова е филмът).

# 793
Болките в кръста са си част от бременността, особено в третия триместър. Сериозно ви препоръчвам топка за бременни/фитнес топка. Прави чудеса за кръста. Вижте и йога за третия триместър, в YouTube има много клипчета. Но топката е супер лесна и не изисква големи усилия.

Втвърдяването на корема са контракциите на Бракстън-Хикс (лъжеконтракции), които са нормални. Всички бременни ги имат, не всички ги усещат де.

# 794
Изобщо не четете из интернет като имате някакви оплаквания, че ще се вкарате в тежки филми. Аз си имам лека дискова херния от 7 клас, съответно лато се преуморя малко и започва леко да ме наболява кръста, лягам почивам си и на следващия ден съм пушка. Упражненията с топка наистина са супер при такива оплаквания, може и масажчета, но при опитни физиотерапевти.

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 00:49 от miaa7

Общи условия

Активация на акаунт