Термин Ноември 2024 - 2 тема

• 39 393
  • 871
  •   1
Отговори
# 795
Няма нужда от терапевт, ако няма херния. И в третия триместър упражненията на топка са просто да се седи на топката и да се мърдат различни части на тялото в общи линии. Даже чисто и просто седене на топката и люшкане с изправен гръб помага - примерно докато се работи на бюро или се гледа нещо на тв. Ето едно клипче с упражнения, нищо кой знае какво не са, никакви акробатики не се изискват, кажи-речи всяка бременна може да ги направи:

https://youtu.be/VbwLDzn9nCk?si=kF_8dCDwe3QbLfjD

И пак казвам, дори просто да се седи на топката с изправен гръб помага много за кръста.

# 796
Място съм какво може и не може да прави, все пак тренирам от над 20 години Simple Smile физиотерапевт трябва, ако болката е силна и жената иска да отиде на масаж при добър специалист, особено предвид бременността, четете какво се пише. Не знам какво общо име хернията с нуждата от физиотерапевт 😂 при тях не се ходи само, ако имаш херния…

# 797
Момичета, скоро ви бях писала за болката в срамната кост. Днес бях на преглед и казах на моята докторка,  че имам болка там долу и тя отговори,  че е нормално. Таза и отдолу се подготвят за бъдещото раждане и да не се притеснявам. Сега обаче имам и друг проблем , но не съм писала- поддържам висок пулс от 110 и стигам до 130 и малко над. Докторката ми даде направление за кардиолог.  А декември имах отново проблем с излизането на сърцето от ритъм. Та важно е да се види с какво може да се оправи ритъма и да се знае за раждането, че има такъв проблем.

# 798
Момичета, здравейте!
Някоя ползва ли допълнително здравно осигуряване?
Аз имам към БУЛСТРАД, опция Раждане не е включена, но ползвам опция Лукс, към която има покритие АГ и патологична бременност. Чудя се как и дали мога да се възползвам от това покритие.

# 799
Момичета, здравейте!
Аз имам към БУЛСТРАД, опция Раждане не е включена, но ползвам опция Лукс, към която има покритие АГ и патологична бременност. Чудя се как и дали мога да се възползвам от това покритие.

Здравей, аз имам към Доверие. Покриват при прегледи и до 900 лв. раждане.
За всичко, което ме в интересувало съм им писала с номера на картата ми. Пиши им, така най-ясно ще ти обяснят каквото те интересува.

# 800
Здравейте аз съм от декемврийската група в 23+6 съм и съм -6 кг нормално ли е да съм свалила толкова

# 801
И аз съм към Доверие.
Пакетът на нашата фирма покрива 9 прегледа и 5 Фетални морфологии както и раждане. Но трябва да се поинтересуваш при ХР на Вашата фирма какъв договор е сключила. Може във вашия пакет условията да са коренно различни.

Момичета, здравейте!

# 802
Здравейте аз съм от декемврийската група в 23+6 съм и съм -6 кг нормално ли е да съм свалила толкова

Нормално е. Особено ако си започнала на повече кг.
Аз до преди две седмици бях -10 кг, сега върнах кг и половина, ама съм почти в 30г.с., предполагам, че беба ги е осчетоводила. 😀

Много хубави пакети имате, аз с моето допълнително здравно имам само до 400лв за проследяване на бременност и 1000лв за раждане. Хем, че съм на Уника и с най-високия пакет и застраховката е през работодател с много работници. Тези 400лв заминаха с двете ФМ, даже и не ми стигнаха. 😀

# 803

Какво е началното тегло, какво е сегашното, има ли повръщане много, лекарят какво казва?

# 804
Момичета, здравейте!
И аз съм на Лукс към тях, покриват 500 лв наблюдение и 900 лв раждане. Сигурна ли сте, че не покриват при вас, проверихте ли в приложението всички покрития? Иначе са на принципа възстановяване на разходи. Не възстановяват много, но 2 феталния морфологии и всички витамини и т.н. с амбулаторен лист и рецепта от следящия или от когото и да е.

# 805
Момичета, здравейте!
И аз съм на Лукс към тях, покриват 500 лв наблюдение и 900 лв раждане. Сигурна ли сте, че не покриват при вас, проверихте ли в приложението всички покрития? Иначе са на принципа възстановяване на разходи. Не възстановяват много, но 2 феталния морфологии и всички витамини и т.н. с амбулаторен лист и рецепта от следящия или от когото и да е.

Аз им писах днес, току-що се обадиха и обясниха, че щом нямам Опция Раждане, не мога да се възползвам от нищо. Евентуално, ако се лежи в болница за задържане, тогава бих могла.

# 806
  • София
И аз съм Лукс на Булстрад, покриват ми 600лв за следене и 2000лв за раждане, странно че има такива разлики уж за един и същи пакет…

# 807
И аз съм Лукс на Булстрад, покриват ми 600лв за следене и 2000лв за раждане, странно че има такива разлики уж за един и същи пакет…
Здравейте, момичета, от октомврийската тема се включвам.

Пакетите за дентална грижа и бременност и раждане на Булстрад се заявяват и плащат отделно, т.е работодателят може да не ги включи, ако реши. И аз съм с пакет Лукс, който обаче не покрива частта за бременност и раждане. От както съм бременна даже един ехографски преглед не са искали да ми покрият, въпреки че не е бил пряко свързан с бременността ми, а с друго оплакване. Иначе и на мен в описанията на услугите в категория болнична помощ ми пише “АГ и патологична бременност” и вероятно е точно това, което са обяснили на Elisa по телефона.

Има ли някой тук със застраховка към Уника и доволен ли е? Моят работодател ще сменя сега от септември и новата ще ми покрива бременност и раждане. Уж четох договора и не видях да е пречка това, че вече съм бременна и би трябвало да мога да ползвам покритието. И при мен ще покрива 300 лв и 900 лв за раждане, ама колкото толкова.

# 808
Mommy, аз съм на Уника и съм доволна.
Аз съм застрахована през работодателя на мъжа ми, бях вече бременна даже като се сключи застраховката, изплатиха ми всички парички за проследяване по покритието, които съм заявила. Точно на 14 работен ден изплащат щетите. Не би трябвало да е проблем, че си бременна според мен, ще си ползваш покритието.

# 809
Mommy, аз съм на Уника и съм доволна.
Аз съм застрахована през работодателя на мъжа ми, бях вече бременна даже като се сключи застраховката, изплатиха ми всички парички за проследяване по покритието, които съм заявила. Точно на 14 работен ден изплащат щетите. Не би трябвало да е проблем, че си бременна според мен, ще си ползваш покритието.

Много благодаря! Малко сложно ми изглежда възстановяването на разходи при Уника. Как процедираш след преглед като вземеш всички документи? Мога ли примерно да изчакам 3-4 прегледа да се натрупат и тогава да ги кача за възстановяване? Аз все още имам ДЗО към Булстрад през фирмата на мъжа ми и е адски удобно, но тъй като са там почти само мъже, не са заявили покритието за бременност и ще възползвам от подновяването на полицата при нас. Иначе на Булстрад е елементарно възстановяването, без формуляри през приложение и затова сега това на Уника ми изглежда много сложно… извинявам се, ако малко разводних темата.

Общи условия

Активация на акаунт