Прекалено близка приятелка

• 8 503
  • 113
  •   1
Отговори
# 45
Горкия ти мъж. Има си вече една у дома да му пили на главата ама он не му стига и си намерил втора да му пили и тя. Той сигурно е чел тука съветите на колегата дето си играл като малък с момичетата на кукли Барби и така се научил да ги сваля.

Авторке, да знаеш оназ го използва само за отдушник. Той ако беше някакъв тарикат досега да е действал. Тарикатите не си играят с кукли Барби с жените, нито пък им слушат турските сериали по осем часа на ден.

Повярвай му като ти е казал че няма нищо, щот наистина няма.
Също не им пречи демокрацията, нито нещо друго или още по малко цялата вселена.
Виж пич, понеже вече няколко пъти пишеш такива коментари по мой адрес, този път ще ти обърна внимание.
Първо имаш много странни възприятия за отношенията с жени и докато ги възприемаш като материал за ч**ия, няма и да ти се получи. Освен игра на чук и бег с една определена категория, и то ако го докарваш на визия и портфейл. Разбирам, че вероятно реакциите ти са такива, щото дълго време си точил лиги подир някоя, а тя ти се е фръцкала и те е ползвала да си повдига самочувствието, като всичко това сте го наричали приятелство, но няма нищо общо. Въобще много по различни са нещата от твоите глупости, ама квото е.
По другата част, хипотетично ако приемем, че имаш жена и тя си чати по нощите с просто приятеля, а през другото време гледа през теб с премрежен поглед, нещо много се съмнявам да си последваш собствения съвет. Малко на теоретик ми приличаш като цяло.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 09:13 от rf22

# 46
Абе изневерите нали някак почват, как почват според вас? Намира си партньорът "отдушник", започва уж невинно да си споделя, вземе че задълбочи споделянето, излязат на по едно кафе и от едно на друго и хоп - в леглото. Пък ако вземе и да се влюби...

# 47
Срещнали са се с години и са си намерили теми. Голяма работа, че си пишат. Ти пък излизаш с колеги-мъже. Е и?
Но може да стане и голяма работа. Ти не можеш да го вържеш този мъж. Всяка може да ти го отмъкне, не само тази, ако той е готов да си тръгне от теб. Не я мисли, мисли за отношенията ви.

# 48
  • София
През целия ми съзнателен живот и до днес едни от най-добрите ми приятели са мъже. Изумена съм колко ограничено мислене имат някои хора. Откога приятелството е обусловено от пол?

# 49
  • София
Няма как да очакваме да има само от едните случаи, или само от другите. При някои хора приятелство с другия пол (или поне конкретни негови представители) е възможно, при други - не. Съществуването на едните не оборва съществуването на другите.

# 50
Приятелството без оглед на пола съществува само ако няма никакво сексуално привличане. А това е твърде рядко явление.
Освен това жените лесно слагат някои мъже в графа приятели, но същото е трудно да се каже за мъжете.
Ако приятелството е възникнало в детството, там е по-вероятно мъжът да възприема жената като сестра.
Има доста статии в psychology today на тази тема. Има и статистики.

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 10:29 от Tina*

# 51
По този въпрос във форума никога няма да се постигне единодушие. Има хора, които не могат да погледнат на другия пол като на човешки същества, а само като на сексуални обекти. Не става въпрос само за мъже, дори ми се струва, че повечето са жени. Ако сте от този тип, е разбираемо защо не можете да имате приятелство с другия пол. Но има и друг вид хора - могат да имат приятелски отношения с другия пол, без някой да е тайно влюбен и това дали вярвате или не, не променя фактите.

# 52
Тя едва ли си чати по цял ден с колегите и приятелите си, в присъствието на парньора си. Не е баш само приятелството проблемът.

# 53
  • София
Аз си гледам на мъжете като на човешки същества, но искам ли някого сексуално, чисто приятелство вече не може да има. Иначе има мъже, които възприемам приятелски (не сме супер близки, обаче), но не бих заложила, че при тях е само това. Сексуалният интерес може да отмине и при двата пола, особено след консумация, и тогава може би е възможно да се получи приятелство. Без консумация има повече фантазия и копнеж. Но понякога, където е текло, пак може да потече. Друг вариант е дългогодишна близост, при която наистина връзката е по-скоро роднинска. Зависи и от нуждите - при наличието на удовлетворяващ партньор, не всеки мъжки/женска са толкова апетитни. Има и хора, които не са толкова сексуални и не се водят толкова от нагона. Изобщо, много са вариантите.

# 54
При съученици ми изглежда като връзката да е по-скоро роднинска. Аз моите съученици ги възприемам като някакви братовчеди. Все пак сме се целили с топка, заедно сме бягали от час и сме се крили да запалим първата си цигара. Нищо сексуално не мога да си представя, със сигурност и от тяхна страна е така.

# 55
  • София
При съученици ми изглежда като връзката да е по-скоро роднинска. Аз моите съученици ги възприемам като някакви братовчеди. Все пак сме се целили с топка, заедно сме бягали от час и сме се крили да запалим първата си цигара. Нищо сексуално не мога да си представя, със сигурност и от тяхна страна е така.

Изобщо не е нужно да са съученици. Аз лично съпруг си имам, приятелите са нещо друго. Продължавам да се изумявам на интерпретациите тук. От 20 години съм във форума - едно съм разбрала - на хартия тук са топ сексуалните терминатори. Нищо друго не им е важно в света и живота освен хоризонталните възвратно-постъпателни движения.

# 56
Може би интерпретациите са изумителни, защото са на базата на факти и личен опит. Изумително е също как зрели хора не допускат, че приятелство може да завърши в хоризонтално положение и при това съвсем без да се е тръгнало по начало с тази идея. Да са деца като в съседната тема, разбираемо е, ама иначе не.

# 57
Значи тя може да си излиза с приятели мъже, пък мъжа й не може да си пише с някаква си приятелка?
Ако искаш от него да спре да си пише с нея вероятно той ще поиска да спре да се виждаш с приятелите си понеже са мъже. Ще бъдеш ли окей с това?
Ако няма да си не прави излишни драми.

# 58
  • София
Може би интерпретациите са изумителни, защото са на базата на факти и личен опит. Изумително е също как зрели хора не допускат, че приятелство може да завърши в хоризонтално положение и при това съвсем без да се е тръгнало по начало с тази идея. Да са деца като в съседната тема, разбираемо е, ама иначе не.
Един от приятелите ми мъже ми е приятел от 35 години, друг от 40 и не знам кой какво е допускал, но не е имало и намек за хоризонтално положение. Иначе има хора и от двата пола, които като нямат шанс за друго се лепят уж като приятели, но мисля, че наистина като човек не е на 15 може да прецени кой го сваля и кой му е платоничен приятел. Все едно от пола, че то и от същия пол някой може да си пада по тебе все пак.

# 59
  • София

Разбира се, че допускам. Само че не смятам, че са мнозинство. Точно обратното. Смятам, че когато си зрял възрастен индивид не се държиш като бозайник с четири лапи, на когото природата е закодирала единствена жизнена цел да се размножава.
Защото тук като чета излиза, че приятелство може да съществува само със същество от собствения пол и то пак не е сигурно, защото пък тогава се изтъкват други причини като завист, склонност към приласкаване на съпруг/а пак с цел секс и общо взето в света на форумската майка, по-рядко баща, всичко се върти около това.

Общи условия

Активация на акаунт