Термин Декември 2024 ❤️ тема 2

• 40 463
  • 732
  •   1
Отговори
# 480
Аз съм в 15+2 първа бременност и коремът ми е много голям, вече не остана нищо за обличане, което да ми става. Качила съм 5,5 кг и съм много доволна, защото по принцип съм слабичка и сега ми е много готино🙂

# 481
Личи ми и още как. 😁
С трето бебче няма как да е другояче, а и утре влизам в 18та седмица..
С първата бременност докъм 6ти месец приличах просто на похапнала.

Да споделя, понеже може още някой да е в подобна ситуация - имах проблем с ниска плацента и чувство на тежест и натиск.
Отидох спешно на преглед и това, което ми казаха е, че реално тези усещания не са заради плацентата, а от предишните операции - вероятно заради сраствания. Самата плацента е ниска (на 3,5см от род.канал), но не толкова, че да създава проблеми.
Та, така ..

# 482
mini zucchini, благодаря, че сподели.
Днес съм на преглед, в 15+0 съм. Кога започва да се мери шийката? И с вагинален ехограф ли?
На феталната морфология лекарката беше казала, че шийката ми е добре, в документа от прегледа пише "шийка със запазена дължина".

# 483
Аз в 16та седмица имам огромен корем..особено вечер. Всички ме разконспирираха, че съм бременна рано рано 😁 И аз се чудя как ли ще съм накрая😵💫

Иначе се чувствам много небременна и в кондиция, но се разболях и сега пак боря сополи Sad в жегата един сладолед не може да се изяде
Аз в 16та седмица имам огромен корем..особено вечер. Всички ме разконспирираха, че съм бременна рано рано 😁 И аз се чудя как ли ще съм накрая😵‍💫

Иначе се чувствам много небременна и в кондиция, но се разболях и сега пак боря сополи Sad в жегата един сладолед не може да се изяде
Със втора бременост ли си,че ти личи толкоз много?На мен с първата бременост в 5месец не се виждаше ,че съм бремена,а сега имам корем огромен в 17г.с. съм

Да, второто ми е Simple Smile Макар че и предния път се оформи бързо един голям корем....😁

А шийката могат и с 2та да я мерят, но е по-прецизно доколкото знам с вагиналния:)
Звучи добре да е с непроменена дължина Simple Smile

# 484
Le Strange, ако няма проблеми, обикновено я мерят на феталната морфология, около 20г.с. Най-добре е с вагинален ехограф, на празен пикочен мехур, по-точно е.

# 485
Аз съм в 15+2 първа бременност и коремът ми е много голям, вече не остана нищо за обличане, което да ми става. Качила съм 5,5 кг и съм много доволна, защото по принцип съм слабичка и сега ми е много готино🙂
Щом си слабичка има на къде да качваш:)

# 486
Здравейте, в 18 г.с. съм и от началото на моменти имам болки в корема наподобяващи като при цикъл въпреки че приемам ношпа 3х2 и бусколизин 3х1 също и магнерот 3х1 и мускулни инжекции но шпа 2х1 имам чувството ,че не ми помагат. Някоя от вас има ли такива болки или усещания?

# 487
Здравейте, в 18 г.с. съм и от началото на моменти имам болки в корема наподобяващи като при цикъл въпреки че приемам ношпа 3х2 и бусколизин 3х1 също и магнерот 3х1 и мускулни инжекции но шпа 2х1 имам чувството ,че не ми помагат. Някоя от вас има ли такива болки или усещания?

Аз също съм на моменти така, от самото начало съм на но шпа 3х1 от 80 мг. Важното да не са силни, иначе според мен леките болки са си нормални. Маткатата расте, сухожилия се опъват, таза също….

# 488
  • Хасково
Аз съм в 16 седмица и съм така и вече втори ден на системи в болницата

# 489
Днес бях на преглед, бебето е добре, развива се нормално. Обаче ме притеснява това, че съм с ниска плацента - на 12мм от шийката. Много ли е ниско? Каза ми да лежа повече, по-спокойни сексуални контакти. Също  ако имам по-силни болки да приемам магнезий.
Изписа ми витамини за бременни Огестан, но като гледам състава, май не са за мен, а знае, че имам тромбофилия... Вие какви пиете?

# 490
При мен вече 2 пъти мертят шийката с вагинален заради стягания на корема, които се оказаха контракции. Бях на 3х1 Магнерот, от днес съм на 3х2. Има ли някоя друга, която го пие вече? Заради контракции ли и има ли ефект? В 17+5 съм.

# 491
На мен лекарката ми предписа Биолектра 300 мг. Днес ми взе микробиология и час след прегледа получих доста силна болка в матката. Изпих 1 хапче магнезий и 1 но шпа макс и чакам да отмине, лежа. Направо се шашнах, сега и с ниската плацента също.

# 492
Аз пия магнезий от 10 дена, 3х2, ефект има но контракциите не са изчезнали напълно.
Колко см ти е шийката и двата пъти имаше ли разлика?
Притеснявам се и аз още не са ми я мерили, ще помоля на следващия преглед.
При мен вече 2 пъти мертят шийката с вагинален заради стягания на корема, които се оказаха контракции. Бях на 3х1 Магнерот, от днес съм на 3х2. Има ли някоя друга, която го пие вече? Заради контракции ли и има ли ефект? В 17+5 съм.

# 493
Аз пия магнезий от 10 дена, 3х2, ефект има но контракциите не са изчезнали напълно.
Колко см ти е шийката и двата пъти имаше ли разлика?
Притеснявам се и аз още не са ми я мерили, ще помоля на следващия преглед.

Пийте повече вода, помагат за контракциите

# 494
Бях на магнерот от 6та седмица до към 12та понеже имах много силни болки тип менструални. Честно казани почти не усещах болки като го почнах. Няколко пъти моментно само. Бях 2х1, последната седмица 1х1 и доктора реши, че вече няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт