Термин Декември 2024 ❤️ тема 2

• 40 447
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
Le Strange, плацента на разстояние 12мм си е ниска, искат да има поне 20мм (или поне моя АГ толкова счита за минимално безопасно,така да се каже, разстояние). Хубавото е, че обикновено плацентата се вдига с напредването на бременността - докато това се случи, трябва да се внимава. На мен сходни съвети ми дадоха - без вдигане на тежко, почивки, малки натоварвания..

# 496
Аз пия магнезий от 10 дена, 3х2, ефект има но контракциите не са изчезнали напълно.
Колко см ти е шийката и двата пъти имаше ли разлика?
Притеснявам се и аз още не са ми я мерили, ще помоля на следващия преглед.
При мен вече 2 пъти мертят шийката с вагинален заради стягания на корема, които се оказаха контракции. Бях на 3х1 Магнерот, от днес съм на 3х2. Има ли някоя друга, която го пие вече? Заради контракции ли и има ли ефект? В 17+5 съм.

И при двете замервания си беше еднакъв размер и АГ каза, че няма скъсяване. Но ще я следим заради контракциите.

# 497
Момичета, като имате контракции ходите ли на работа или сте болничен? Контракциите болезнени ли са или само стягане на корема?

# 498
Имам си боцкане долу, от време на време болки в матката, така че ще лежа повече и това е. Лекарката от феталната морфология в 12+2 ми каза засега да не се притеснявам от ниската плацента, че до 20-21 г.с. най-вероятно ще се вдигне, но пък тогава не ми каза колко ниско точно е. Сега вече АГ-то ми измери шийката и видя къде е разположена плацентата. Поне шийката е 44 мм.
От вчера започнах да приемам магнезий освен Но шпа, 1х300 мг Биолектра.
И на мен ми е интересно, как точно се усещат контракциите?

# 499
При мен е само едно втърдяване от време на време, не ги усещам но ако се загледам се виждат и на допир ги усещам с ръка. Радвам се, че нямам болки. Имам приятелкис контракции от самото начало, като при някои бяха придружени и с болка. Еми пиеш си лекарствата, почиваш си и така до край.
Имам си боцкане долу, от време на време болки в матката, така че ще лежа повече и това е. Лекарката от феталната морфология в 12+2 ми каза засега да не се притеснявам от ниската плацента, че до 20-21 г.с. най-вероятно ще се вдигне, но пък тогава не ми каза колко ниско точно е. Сега вече АГ-то ми измери шийката и видя къде е разположена плацентата. Поне шийката е 44 мм.

# 500
При мен е само едно втърдяване от време на време, не ги усещам но ако се загледам се виждат и на допир ги усещам с ръка. Радвам се, че нямам болки. Имам приятелкис контракции от самото начало, като при някои бяха придружени и с болка. Еми пиеш си лекарствата, почиваш си и така до край.

Контракциите са нормално нещо още от самото начало на бремеността - наричат се подготвителни контракциии, не размекват шийката само я подготвят. Пийте повече вода и пишкайте на често, помага много.

# 501
С втората бременност имах болки и стягане от 7мия месец - с напредването на бременността зачестяваха и самото стягане и втвърдяване се увеличаваха като продължителност.
Усещах го като много силен дискомфорт. Каквото и да правех, трябваше да полегна. С менструални болки не мога да го съпоставя, понеже не съм имала такива.
Та, в деня, когато родих, тези болезнени стягания бяха буквално през половин час, никакво внимание не им обърнах и няколко часа преди насроченото секцио, ми се пукна мехура. Предприеха спешно секцио, като не пропуснаха да ми се скарат, че не съм съобщила, че имам болки.

Така мога да ги опиша контракциите - със сегашната бременност си знам, че усетя ли болка или стягане, което да е силно дискомфортно, веднага трябва да се свържа с Аг.
Като цяло, каквито и да е болки не бива да се пренебрегват по време на бременност. А и подготвителните контракции не болят обикновено.

# 502
Те не болят, но е дискомфорт. Според мен зависи и от прага на търпимост. Аз предния път имах в последните 2 месеца само..надявам се на същото.

# 503
При мен усещането е стягане и втвърдяване на корема. Не бих казала, че има болка, но ако са чести не бих ги подценявала.

# 504
Le Strange и моята ми беше казала Огестан или Елвит, но аз съм си взела ето тези витамини

# 505
  • Варна
Здравейте момичета..знам ,че е нормално да се усеща тежест и леки болки от разтягането на матката и растежа на бебо,но вие усещате ли болка по време на сън,докато сте на една страна или сте легнали по гръб..? Blush

# 506
Настрани като съм няма болка, но легна ли по гръб ми става дискомфортно и веднага сменям позата. Усещам едно опъване сякаш.

# 507
По принцип си спя на лявата или на дясната страна, от време на време усещам тежест и се завъртам на другата страна. Между другото, от няколко дни насам, когато се завъртя, усещам една топчица на страната, на която съм лежала, която после се "разсейва". Питах АГ-то дали това е бебето, потвърди. Вече на втори ултразвук го виждаме как си е скръстил краката като баровец. Grinning

# 508
  • Варна
По принцип си спя на лявата или на дясната страна, от време на време усещам тежест и се завъртам на другата страна. Между другото, от няколко дни насам, когато се завъртя, усещам една топчица на страната, на която съм лежала, която после се "разсейва". Питах АГ-то дали това е бебето, потвърди. Вече на втори ултразвук го виждаме как си е скръстил краката като баровец. Grinning

Точно топчица и при мен..нашия е с ръцете на главата като волейболист Joy

# 509
Аз нощем понякога усещам като леко прорязване на корема, подозирам че е някакъв вид контракции, но според мен е нормално, само за това още не съм се филмирала Joy
Иначе от няколко дни ми се случва понякога като ходя и нещо да ме боде долу в ляво и да ходя "като бременна". Чудя се дали са крачетата на бебето или просто пак нещо се разтяга в тази част.

Общи условия

Активация на акаунт